Θρύλος Manager 2011-12

Θρύλος Manager 2011-12

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έβαλε τέλος στα μεταγραφικά σενάρια, σε ότι αφορά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ωστόσο ο σχεδιασμός ενόψει της νέας χρονιάς προχωρά κανονικά. Το Onsports… άνοιξε το φάκελο του Ερνέστο Βαλβέρδε και σας παραθέτει τις κινήσεις που θα κάνει ο Ολυμπιακός ενόψει της νέας χρονιάς.

Μεταγραφές

Η μεταγραφή του Χαβίτο θεωρείται σίγουρη. Ο Ισπανός έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και η ανακοίνωση της απόκτησης του θα γίνει την πρώτη μέρα του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με τον Άρη.

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής, του οποίου η απόκτηση πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη είναι ο Κάρλος Σάντσες. Ο Κολομβιανός κέρδισε αρχικά την εκτίμηση των σκάουτερ των «ερυθρολεύκων» και φυσικά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς και στη συνέχεια το ίδιο συνέβη και με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο Ισπανός τεχνικός των πειραιωτών άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του και όπως όλα δείχνουν θ’ αποτελέσει από το προσεχές καλοκαίρι μέλος του ρόστερ του Ολυμπιακού. Το συμβόλαιο του Σάντσες με την Βαλενσιέν ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2012 και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα καταβάλουν 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποσπάσουν το πράσινο φως από τη γαλλική ομάδα.

Σχετικά με τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στην… ατζέντα του Ισπανού τεχνικού τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με την παραμονή του στην Λίβερπουλ. Ο Σέρβος έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα οχτώ συμμετοχές με τους «κόκκινους», οι οποίοι φέρονται να είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν με ένα ποσό γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι άνθρωποι της Λίβερπουλ είχαν μια καλή συνεργασία με τον Ολυμπιακό, σε ότι αφορά στην μεταγραφή του Άλμπερτ Ριέρα, τότε πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο ότι δεν θα κλείσουν την… πόρτα σε μια ενδεχόμενη κρούση των πειραιωτών. Αν, ωστόσο, για οποιονδήποτε λόγο ο Σέρβος δεν μετακομίσει στο «λιμάνι», τότε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή «τύπου Γιοβάνοβιτς».  

Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα τον μεταγραφικό σχεδιασμό, θ’ αποκτήσει κι έναν φορ. Μέχρι στιγμής αρκετοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη σχετική λίστα, ωστόσο κανείς εξ αυτών δεν έχει πάρει κάποιο… προβάδισμα.

Αριστερός μπακ

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι ευχαριστημένοι από την απόδοση του Ραούλ Μπράβο και οι περισσότεροι, συμπεριλαμβανομένου και του Ερνέστο Βαλβέρδε, θεωρούν ότι ο Ισπανός μπορεί να αποτελέσει μέλος του ρόστερ του Ολυμπιακού και τη νέα σεζόν. Σε καμία περίπτωση, όμως, με τα χρήματα που λαμβάνει φέτος. Ο αριστερός μπακ των «ερυθρολεύκων» θα πάρει φέτος περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που κρίνεται, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, ως υπέρογκο. Αν, λοιπόν, ο Ισπανός αποδεχθεί μια μείωσης τις τάξης των 600-700 χιλιάδων ευρώ, τότε πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και τη νέα σεζόν. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιστρέψει στον Πειραιά ο Λεονάρντο…

Τερματοφύλακας

Λίγοι εξέφρασαν την άποψη στις αρχές της σεζόν ότι ο Ούρκο Πάρντο μπορεί ν’ αντέξει το βάρος της φανέλας του βασικού τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό. Ο Βέλγος, με ισπανική υπηκοότητα, κατάφερε, με τις εμφανίσεις του, να πείσει και τον πλέον δύσπιστό, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται σίγουρο ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν χρήση του δικαιώματος αγοράς των δικαιωμάτων του από την Ραπίντ Βουκουρεστίου. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει την πιθανότητα ν’ αποκτηθεί άλλος ένας εξίσου καλός, προκειμένου να ντουμπλάρει τον τερματοφύλακα των πειραιωτών τη νέα σεζόν.

Έλληνες

Μία από τις μεγάλες προτεραιότητες του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού είναι ο εμπλουτισμός –και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό- του ελληνικού στοιχείου στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Η σκέψη του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι άμεσα συνυφασμένη με τις απαιτήσεις της UEFA (σ.σ. αύξηση αριθμού γηγενών στις ομάδες, μείωση εξόδων κτλ), ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το ότι ανέκαθεν οι οπαδοί του Ολυμπιακού γούσταραν να βλέπουν «δικά» τους παιδιά με την ερυθρόλευκη φανέλα…

Στο πλαίσιο αυτό, οι Πειραιώτες έχουν… σκανάρει την εγχώρια αγορά, σε σημείο που να γνωρίζουν πλέον πού μπορεί να… κρύβεται κάποιο ταλέντο, αλλά και τι απαιτείται για ν’ αποκτηθεί ο οποιοσδήποτε φέρελπις ποδοσφαιριστής.

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά επτά Έλληνες ποδοσφαιριστές περιλαμβάνει η… ελληνική λίστα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Τρεις εξ αυτών ωστόσο, έχουν κινήσει περισσότερο το ενδιαφέρον του Ισπανού τεχνικού και εκτός σοβαρού απρόοπτου γι’ αυτούς θα κινηθεί ο Ολυμπιακός. Αυτοί είναι οι Κώστας Φορτούνης, Γιώργος Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Ανάκογλου. Οι δύο τελευταίοι ανέβασαν τις… μετοχές τους, μετά την εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο Καραϊσκάκη, κόντρα στον Ολυμπιακό και εκτός σοβαρού απρόοπτου θ’ αποκτηθούν «πακέτο» από τον Πανσερραϊκό.

Μπορεί, βέβαια, στην Πλατεία Αλεξάνδρας να είναι ειλημμένη η απόφαση για την… ελληνοποίηση της ομάδας, αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα προβεί σε αλόγιστα έξοδα προκειμένου ν’ αποκτήσει τον οποιοδήποτε ταλαντούχο Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Στον Ολυμπιακό έχουν, ήδη, αποκτήσει σαφή «εικόνα» για την αξία κάθε μεταγραφικού -άμεσου ή μακροπρόθεσμου- στόχου και θα κινηθούν με γνώμονα τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν, τόσο εντός, όσο κι εκτός συνόρων… Εκβιασμοί, πλειστηριασμοί και… υπερτιμολογήσεις παικτών, δηλαδή, από παράγοντες άλλων ομάδων, που ενδεχομένως να εκλαμβάνονται την πρόθεση του Ολυμπιακού να κινηθεί στην αγορά ως αδυναμία, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν ανεκτές από τον ιδιοκτήτη της πειραϊκής ΠΑΕ…

Προετοιμασία

Ένα από τα ζητήματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι κι αυτό της προετοιμασίας. Δεν αναφερόμαστε ούτε στο τόπο διεξαγωγής της, αλλά ούτε και στην ημερομηνία έναρξης. Αυτά μπορούν να λυθούν, άλλωστε, μέσα σε μερικές ώρες. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει κλείσει το ρόστερ του Ολυμπιακού από την πρώτη, κιόλας, μέρα της προετοιμασίας. Ο Ισπανός θέλει να δουλέψει με όλους τους παίκτες από την αρχή, προκειμένου να προετοιμάσει τους «ερυθρόλευκους», ενόψει του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και της έναρξης του πρωταθλήματος, όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να γίνει κάποια γκέλα, όπως έγινε φέτος με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.



NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved