«Μοιρασμένες πιθανότητες»

«Μοιρασμένες πιθανότητες»

Για το ενδεχόμενο παραμονής του στον ΠΑΟΚ και τη νέα αγωνιστική περίοδο, μίλησε ο Αντρέ Βιεϊρίνια, σε συνέντευξή του.

Ο Πορτογάλος άσος, μιλώντας στην «Εξέδρα» υποστήριξε πως οι πιθανότητες να παραμείνει στην Θεσσαλονίκη είναι μοιρασμένες, ενώ ακόμα αναφέρθηκε στους προπονητές που πέρασαν από την Τούμπα, για το πόσο αρνητικά έδρασε αυτό, για τα ωραία και τα δύσκολα της χρονιάς, όπως και για το μεγάλο στόχο των play off.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην «Εξέδρα»:

Για το πώς αισθάνεται αυτή τη στιγμή και αφού ο ΠΑΟΚ έχει μπει πλέον στα play off: «Αισθάνομαι καλά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να το απολαύσουμε, να απαλλαγούμε από κάθε σκέψη και να μπούμε ξεκούραστοι στα play off, γιατί έχουμε δύσκολη αποστολή. Το σημαντικό είναι, ότι καταφέραμε να πετύχουμε τον τελευταίο μας στόχο».

Για τις αρχικές προσδοκίες της ομάδας:  «Σύμφωνα με τα όσα είχαμε πετύχει πέρυσι, θέσαμε τον πήχη ψηλά. Τελικά καταφέραμε να φθάσουμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου και να κάνουμε μία καλή πορεία στο Europa League. Στη Ευρώπη πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά και παρότι αγωνιστήκαμε με τόσες δυνατές ομάδες, τελικά αποδείξαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι παλέψαμε για όλους τους στόχους μας μέχρι το τέλος».

Για τους τρεις προπονητές που πέρασαν φέτος από τον πάγκο του ΠΑΟΚ: «Με κάθε προπονητή τα πάντα είναι διαφορετικά. Είσαι υποχρεωμένος να υπακούς και να ακολουθείς ό, τι σου λέει. Μαθαίνεις καινούρια πράγματα, αποκτάς γνώσεις, όμως, όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ δύσκολο να αλλάζει ξαφνικά το πρόσωπο στον πάγκο. Τον Μπερέτα δε τον ζήσαμε, οπότε δεν θέλω να εκφράσω άποψη. Με τον Δερμιτζάκη το ποδόσφαιρο ήταν επιθετικό και μου άρεσε. Τώρα με τον Χάβο βλέπουμε και αισθανόμαστε την αγάπη που έχει στο σύλλογο. Έχει να δώσει πολλά ακόμα».

Για το αν του αρέσει ο Χάβος σαν προπονητής: «Ναι φυσικά. Αγαπάει και έχει πάθος γι’ αυτό που κάνει».

Για τις συζητήσεις αντικατάστασής του: «Η αλλαγή ενός προπονητή αποτελεί πάντα μια περίπλοκη διαδικασία για τους παίκτες. Δρα μόνο αρνητικά και κουραστικά, καθώς πρέπει να αλλάξει στιλ η ομάδα σε όλα».

Για το αν θα τον ενοχλήσει να φύγει από τον ΠΑΟΚ χωρίς τίτλο: «Ναι. Ήθελα πάρα πολύ το Κύπελλο φέτος. Αν τελικά φύγω ,θα με λυπήσει το γεγονός ότι δεν κατάφερα να κερδίσω έναν τίτλο με τη συγκεκριμένη ομάδα».

Για τις δύσκολες στιγμές: «Οι δύσκολες στιγμές αφορούσαν μόνο σε ήττες και άσχημα αποτελέσματα. Πέρα από αυτό, πέρασα πολύ καλά».

Για το ποιος αποκλεισμός, αυτός του Κυπέλλου από την ΑΕΚ ή αυτός του Europa League από την ΤΣΣΚΑ, τον ενόχλησε περισσότερο: «Εγώ είμαι πιο πολύ απογοητευμένος από τον αποκλεισμό με την ΑΕΚ. Ήταν και ο στόχος των παικτών και όλης της ομάδας να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Σίγουρα μας πείραξε πολύ και ο αποκλεισμός στη Ρωσία, γιατί φθάσαμε πολύ κοντά. Όμως η μεγάλη πίκρα ήταν με την ΑΕΚ για όλους».

Για τα πρωταθλήματα στα οποία ονειρεύεται να παίξει: «Στο ιταλικό, ισπανικό ή το αγγλικό. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ειδικά το αγγλικό θεωρώ πως είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο όμως να παίξω εκεί».

Για το αν θα τον ικανοποιούσε η εναλλακτική του ρωσικού πρωταθλήματος: «Υπάρχουν πολλά που σκέφτομαι, όμως τίποτα συγκεκριμένο. Δε θα με πείραζε να παίξω στη Ρωσία, όμως πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις γι’ αυτό. Πάντως όλα όσα ακούγονται είναι μόνο φήμες που παράγουν τα Μ.Μ.Ε. και με αυτό αποσπούν την προσοχή των παικτών. Εγώ το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να είμαι συγκεντρωμένος».

Για την Ουντινέζε: «Η Ουντινέζε αν με ήθελε θα έπρεπε να έρθει πρώτα σε επαφή με την ομάδα μου. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες».

Για το τί γνώριζε σχετικά με τον ΠΑΟΚ, όταν έφτασε πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη: «Γνώριζα τον ΠΑΟΚ ελάχιστα. Βασικά το μόνο που ήξερα, ήταν ότι στο παρελθόν είχε παίξει αντίπαλος με την προηγούμενή μου ομάδα. Βέβαια, ήξερα πιο καλά τον Σάντος και τους Γκαρσία και Κοντρέρας».

Για το πόσο επαγγελματικό είναι να απορρίπτει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με άλλους ελληνικούς συλλόγους: «Όπως είπα και πριν, όταν ήρθα στην Ελλάδα, δεν ήξερα  πολλά για τον ΠΑΟΚ. Με τον καιρό κατάλαβα, πως από τη στιγμή που συνεργάστηκα με αυτή την ομάδα δεν μπορώ να πάω αλλού. Δεν θα το έκανα ποτέ. Αν είναι να παίζω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, θα παίζω μόνο στον ΠΑΟΚ».

Για τις πιθανότητες να παραμείνει στην Τούμπα: «Τις ίδιες με το να φύγω. Είναι 50-50».

Για το πώς κρίνει το ελληνικό πρωτάθλημα: «Πολύ δυνατό, ανταγωνιστικό με καλούς παίκτες, όμως καθόλου δίκαιο. Είναι μάταιο να μιλάμε συνέχεια για όσα γίνονται σε βάρος του ΠΑΟΚ. Καταντάμε γραφικοί και αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Το σίγουρο είναι πως πριν οι διαιτητές πάρουν μία απόφαση, κοιτούν τη φανέλα που φοράς».

Για το αν οι προσωπικές του σχέσεις μπορούν να δράσουν καταλυτικά στην απόφασή του να παραμείνει στην Ελλάδα: «Βέβαια και μπορούν, γιατί με την κοπέλα μου έχουμε μία κοινή ζωή πλέον. Πάντως για την ώρα, αφού είμαι εδώ και δεν έχω και συγκεκριμένη πρόταση, δεν το σκέφτομαι».

Για το αν αισθάνεται, ότι το συμβόλαιό του τον αδικεί: «Κάθε παίκτης υπογράφει ένα συμβόλαιο σύμφωνα με την κρίση του. Εγώ επέλεξα να συμφωνήσω σε αυτά τα χρήματα. Αυτό μπορούσα, αυτό έκανα».

Για το αν έχει κουβεντιάσει για ανανέωση: «Εγώ παίζω ποδόσφαιρο. Τα άτομα που θα μιλήσουν γι’ αυτό είναι τα μέλη της διοίκησης και ο εκπρόσωπός μου».

Για τη σχέση του με το χρήμα: «Νορμάλ. Μπορώ να ζήσω και με λίγα, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Φυσικά, το να μπορώ να δουλεύω και να αμείβομαι γι’ αυτό είναι το καλύτερο».

Για το ότι έχει αρκετό καιρό να σκοράρει: «Δε με νοιάζει τόσο το αν θα βάλω εγώ γκολ, όσο το αν θα κερδίσει η ομάδα. Ας παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε κι ας μη βάζω εγώ γκολ».

Για το αν πιστεύει στην κατάκτηση της 1ης θέσεις στα play off: «Ναι, πρέπει να πάμε από την αρχή πεπεισμένοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, όπως κάναμε και πέρυσι. Υπάρχει σίγουρα η διαφορά των τριών βαθμών με τον Παναθηναϊκό, όμως είμαστε συνειδητοποιημένοι, ξέρουμε τις δυνατότητές μας και δεν θα μας επηρεάσει τίποτα».

Για τις τιμωρίες που έχει δεχθεί φέτος ο ΠΑΟΚ: «Οι νίκες που έχουμε πάρει φέτος ανήκουν στον κόσμο. Είναι αδιανόητο να παίζουμε χωρίς αυτόν. Το κλίμα είναι πολύ παράξενο. Προσωπικά κρίνω άδικες τις τιμωρίες της έδρας μας».

Για τις φιλοδοξίες του με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας: «Ο στόχος μου είναι να μπορέσω να εκπροσωπώ μια μέρα την Εθνική ομάδα της χώρας μου, αλλά είναι δύσκολο γιατί έχει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Θα αποτελεί πάντα ένα όνειρο όμως».

Για τη συμβουλή που δεν ξεχνά ποτέ: «Δεν ξεχνώ ποτέ όσα μου έχει πει ο πατέρας μου και ο Σάντος. Ο τελευταίος με έχει σημαδεύσει και προσπαθώ να ακολουθώ κατά γράμμα κάθε του συμβουλή. Ο πατέρας μου μού έχει δώσει συμβουλές ζωής, να προσέχω τους ανθρώπους που με περιβάλλουν και γενικά ό, τι  λένε όλοι οι γονείς».

Για το τί θα ήθελε να του ευχηθούν για το μέλλον: «Αυτό που θέλω τώρα είναι η πρώτη θέση στα play off. Είναι ο στόχος τη ομάδας μου και εκεί επικεντρώνομαι. Από εκεί και πέρα να είμαι καλά και υγιής».

Σε άπταιστα ελληνικά

-Ήσουν καλός μαθητής στο σχολείο;

«Έτσι κι έτσι!»

-Μιλάς πάντως πολλές γλώσσες…

«Αν δεν έπαιζα μπάλα, δε θα μιλούσα ούτε αγγλικά!».

-Αδέρφια έχεις;

«Δύο αγόρια που παίζουν κι εκείνοι μπάλα (ο ένας όπως εγώ, αλλά δεξιά και ο άλλος δεξί μπακ) και τρεις αδελφές που σπουδάζουν».

-Σκέφτεσαι να κάνεις δική σου οικογένεια;

«Φυσικά. Είμαι 15 χρονών, μια χαρά δεν είναι; Ε, πόσο είμαι;».

-25!

«Ναι, 25! Είμαι μικρός;».

-Για κάποιους ίσως να είσαι…

«Όχι, αυτό είναι το κακό. Όλοι νομίζουν ότι στα 25 είσαι μικρός. Εγώ πιστεύω το αντίθετο».

-Θα ήθελες και παιδάκι σύντομα;

«Ναι, γιατί όχι. Θα μου άρεζε η ιδέα».



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved