Διπλό στο χαλαρό για Ολυμπιακό 2-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα!

Διπλό στο χαλαρό για Ολυμπιακό 2-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα!

Με… φόρα από το «διπλό» στο Emirates, ο Ολυμπιακός πέρασε… χαλαρά από την Τούμπα, επικρατώντας 2-0 του ΠΑΟΚ και τον άφησε οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν στο πρώτο μέρος στο έπακρον τα κενά που είχε ο «Δικέφαλος» στην άμυνα και με… δράστες τους Ιντέγε (27’) και Μιλιβόγεβιτς (36’) πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη επί των Θεσσαλονικέων, έπειτα από τρία χρόνια. Μάλιστα, οι Πειραιώτες έφτασαν στο 6Χ6 στο πρωτάθλημα, έχοντας 18 βαθμούς, την στιγμή που οι «ασπρόμαυροι» έμειναν 8 βαθμούς πίσω.

Έτσι, ο Ολυμπιακός πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ – με ενδιάμεση διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων – ενώ αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχει το ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Σκληρό ματς στην Τούμπα, παράπονα των «ερυθρόλευκων» για την διαιτησία του Γιάχου και την ανοχή στα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να «χτυπήσουν» τους «ασπρόμαυρους», για να πάρουν σημαντικό προβάδισμα. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα με τους Φορτούνη – από τον άξονα – και Ντουρμάζ – από τα αριστερά – βρήκαν τα κενά που υπήρχαν στην άμυνα του «Δικέφαλου» και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα του Όλσεν.

Μόλις στο 5’ οι Πειραιώτες έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, με την εξαιρετική κίνηση του Ντουρμάζ από τα αριστερά, το γύρισμα παράλληλα με την εστία, αλλά ο Φορτούνης στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη φάση, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Έλληνα μεσοεπιθετικό από τον Τζαβέλλα που έπεσε πάνω του, χωρίς ωστόσο να δείξει κάτι ο Γιάχος. Σε περίπτωση που το έκανε, τότε έπρεπε να υποδείξει πέναλτι για τον Ολυμπιακό και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του ΠΑΟΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να πιέζουν την εστία του Όλσεν και στο 11’ έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στην περιοχή του «Δικέφαλου», με την κίνηση από τα αριστερά, όμως αρχικά ο Ιντέγε καθυστέρησε και στην συνέχεια το σουτ του Σεμπά κόντραρε σε αμυντικούς. Στα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι θέλησαν να πάρουν… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 17’ αρχικά ο Μακ και εν συνεχεία ο Ροντρίγκεζ δεν κατάφεραν να βάλουν… δύσκολα στον Ρομπέρτο.

Και κάπου εκεί, η υπεροχή του Ολυμπιακού στο… χορτάρι, έφερε καρπούς. Στο 27’ ο Φορτούνης έκανε ωραία κάθετη μπαλιά στον Ιντέγε, αυτός μέσα στην περιοχή, «άδειασε» τον Κόστα και με πλασέ με το εξωτερικό, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Όλσεν για το 1-0 των Πειραιωτών. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει στο 34’ όμως ο Μαζουάκου σταμάτησε σωτήρια το σουτ του Πέλκα και δύο λεπτά αργότερα, ο Μιλιβόγεβιτς με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Φορτούνη, παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του «Δικέφαλου», δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους.

Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ και να διεκδικήσουν ότι μπορούσαν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, στο 39’ ο Ρομπέρτο με ωραία επέμβαση έδιωξε το σουτ του Μακ, στην μεγαλύτερη ευκαιρία του «συγκροτήματος» του Ίγκορ Τούντορ. Πάντως, δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα, ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την λάθος εκτίμηση της φάσης από Σιόβα και Μποτία, αλλά και την άστοχη έξοδο του Ρομπέρτο, όμως, το ψηλοκρεμαστό πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Ισπανού.

Άκαρπη υπεροχή για ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο μέρος, ο Ίγκορ Τούντορ θέλησε να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπερμπάτοφ, δίπλα στον Αθανασιάδη. Οι «ασπρόμαυροι» ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του αγώνα και θέλησαν να πιέσουν την εστία του Ρομπέρτο, όμως, ο Ισπανός, όποτε χρειάστηκε ήταν σωστός στις επεμβάσεις του.

Στο 54’ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το πλασέ του Βούλγαρου φορ, στο 60’ ο Κασάμι πάνω στην γραμμή έδιωξε το σουτ του Αθανασιάδη, ενώ στο 73’ στη μεγαλύτερη ευκαιρία του «Δικέφαλου», ο Ρομπέρτο με απίστευτη επέμβαση έδιωξε την κεφαλιά του Τζιόλη και στην συνέχεια μπλόκαρε το σουτ του Βίτορ από κοντινή απόσταση.

Στα τελευταία λεπτά, το άγχος κυρίευσε τους παίκτες του Ίγκορ Τούντορ, με αποτέλεσμα να κάνουν βεβιασμένες επιλογές, οι οποίες τις περισσότερες φορές ήταν άστοχες, ενώ ο Ολυμπιακός είχε δώσει χώρο στους γηπεδούχους, βγάζοντας… άνετα την πίεση που δέχθηκε. Έτσι, οι Πειραιώτες πανηγύρισαν το «διπλό» στην Τούμπα, που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας, χωρίς καμία απώλεια βαθμών.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Ροντρίγκεζ, Τζιόλης, Κάτσε, Κωνσταντινίδης (28' Κίτσιου, 75' Ζάιρο), Μακ, Πέλκας (46' Μπερμπάτοφ), Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (85' Σαλίνο), Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (63' Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγε (68' Φιμπόγκασον).

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Διπλό στο χαλαρό για Ολυμπιακό 2-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα!

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/561155342aa6572f3a053eaf?theme=onsports|600|700{/iframe}


Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved