Και το διπλό... κε-Ράσμους!

Και το διπλό... κε-Ράσμους!

Ο Παναθηναϊκός κόντρα σε Ξάνθη και Βοσκάκη πήρε μεγάλο διπλό (1-0) και έπιασε την πρώτη θέση της βαθμολογίας! MVP και σκόρερ ο Τελάντερ, το έκαναν Λεωφόρο 1000 πράσινοι

Υπάρχει ζωή στον «πράσινο» πλανήτη. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σαφώς καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του και μετά από τρία χρόνια έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της Ξάνθης. Φαίνεται ότι στο «τριφύλλι» έχουν καταλάβει πως από τη στιγμή που η ομάδα δεν σκοράρει εύκολα, πρέπει αρχικά να κρατάει ανέπαφη την εστία της και στη συνέχεια να ψάχνει κάτι στην επίθεση.

Αυτήν την φορά συνέβη κάτι σπάνιο για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, καθώς το γκολ του Ράσμους Τελάντερ προήλθε από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο και δυνατή κεφαλιά του Δανού κεντρικού αμυντικούς ο οποίος είχε προωθηθεί. Πλέον με αυτή τη νίκη οι «πράσινοι» έφτασαν στους 15 βαθμούς κι έχουν καταφέρει να έχουν πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια και θα περιμένουν το αποτέλεσμα του μεγάλου ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού για να δουν αν θα επιστρέψουν στην κορυφή ή θα μειωθεί η απόσταση από αυτήν.

Το σίγορυο είναι ότι χωρίς την πίεση της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πιο ελεύθερα, είχε τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κι έφτασε σε μία δικαιότατη νίκη, παρά το γεγονός ότι είχε απέναντί του και τον ρέφερι του αγώνα ο οποίος έδωσε όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις υπέρ των γηπεδούχων. Πλέον στην διακοπή, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν για να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-1-1 με τον Στιλ στο τέρμα, τους Νάνο-Μαρινάκη στα άκρα της άμυνας και τους Τελάντερ-Ταυλαρίδη ως στόπερ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Λαγός και Ζέκα με τον Καλτσά δεξιά στα χαφ και τον Αμπέντ αριστερά. Μπροστά τους ήταν ο Ατχζαγκούν και σε ρόλο σέντερ φορ ο Μπεργκ.

Βασικός του στόχος ήταν κερδίσει τη μάχη του κέντρου και να μην κινδυνεύσει. Και τα κατάφερε στο πρώτο μέρος μια και η Ξάνθη δεν απείλησε καθόλου. Όχι πως το «τριφύλλι» έχασε τίποτα μεγάλες ευκαιρίες. Ένα κακό γύρισμα του Καλτσά στο 31’ αν και είχε βρεθεί σε θέση βολής και ένα σουτ του Αμπεντ στο 40’ το οποίο μπλόκαρε ο Τσενάμο.

Η φάση του πρώτου μέρους είχε να κάνει με ένα καθαρό πέναλτι που έκανε ο Γουάλας στον Μπεργκ, καθώς τον βρήκε με το γόνατο. Ο Βοσκάκης ήταν κοντά στη φάση αλλά έκλεισε τα μάτια. Γενικά η παρουσία του διαιτητή στο πρώτο μέρος ήταν πολύ κακή με τον Παναθηναϊκό να έχει δικαιολογημένα παράπονα.

Οι διαθέσεις του Βοσκάκη γίνονταν ακόμη περισσότερο ορατές όσο περνούσε η ώρα. Φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού δεν σφύριζε, ακόμη και όταν ήταν μπροστά ενώ τα φάουλ των «πράσινων» τα έβλεπε όλα και δεν δίσταζε να μοιράζει κίτρινες κάρτες.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε από τον Τελάντερ στο 83’! Ο Δανός στόπερ με κεφαλιά-«οβίδα» έπειτα από κόρνερ εκτέλεσε τον Τσενάμο και έριξε στο καναβάτσο την Ξάνθη και τον Βοοσκάκη.

SKODA ΞΑΝΘΗ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Τσενάμο, Μπέρτος (86' Νιέτο), Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Χέρεα, Φλίσκας, Καπετάνος (64' Κρίστοφερ), Λισγάρας, Ντιμιτρόφ (57' Μπαξεβανίδης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ταυλαρίδης (64' Σάντσεθ), Νάνο, Ζέκα, Λαγός, Καλτσάς (58' Καρέλης), Ατζαγκούν (83' Λουντ), Αμπέντ, Μπεργκ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη στο Leoforos.gr



Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved