«Έκλεισε με ένα ακόμα τίτλο»

«Έκλεισε με ένα ακόμα τίτλο»

Αφιέρωμα τον Αντώνη Νικοπολίδη που την Κυριακή (17/04) κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του γάντια, φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.

Στο αφιέρωμα των «ερυθρόλευκων» γίνεται αναφορά στην έλευση του έμπειρου πορτιέρου στους Πειραιώτες το καλοκαίρι του 2004, αλλά και στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εθνική ομάδα στην Πορτογαλία. Αναλυτικά:

«Μετά από μια τεράστια καριέρα που ξεκίνησε από την Αναγέννηση Άρτας και πέρασε από την κατάκτηση του Euro 2004, την κορυφαία, κατά γενική ομολογία, στιγμή του Ελληνικού ποδοσφαίρου,  την κατάκτηση 11 Πρωταθλήματων, 9 Κύπελλων και 3 Σούπερ Καπ, το παιχνίδι  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ, ήταν το τελευταίο για έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές, τον ΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ.

Τι να πρωτοπείς και τι να πρωτογράψεις για τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος στα σαράντα του χρόνια (γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1971) βγαίνει από το γήπεδο και αφήνει στους νεότερους τα γάντια με τα οποία έγραψε μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο της χώρας μας και στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Ο αρχηγός, τα τελευταία χρόνια, της ομάδας μας, ήρθε στον Πειραιά και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ το καλοκαίρι του 2004. Η ανακοίνωση της απόκτησής του έγινε από  την Π.Α.Ε. στις 8 Ιουλίου 2004, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Euro με το ακόλουθο λιτό κείμενο:

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του τερματοφύλακα της Εθνικής μας ομάδας Αντώνη Νικοπολίδη. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής υπέγραψε για τρία χρόνια».

Ο ίδιος, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη αμέσως μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του είχε τονίσει:

«Είμαι χαρούμενος που για τα επόμενα χρόνια θα αγωνίζομαι στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ο οποίος είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Οι ευθύνες είναι πολλές και μεγάλες, όμως εγώ είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε αυτές τις ευθύνες. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Όλη αυτή η συμφωνία και γενικά η συμπεριφορά των ανθρώπων του Ολυμπιακού, ο τρόπος που χειρίστηκαν το όλο θέμα με ικανοποίησε πάρα πολύ και μου έδωσε την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός με θέλει στην ομάδα του για να βοηθήσω και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό».

Όσο για το ποιος είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης ως προσωπικότητα και ως άνθρωπος, καλύτερα είναι να σταθούμε στα λόγια που είχε πει για την πορεία του και την διαμόρφωση του χαρακτήρα του μέσα από το ποδόσφαιρο σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξη που έδωσε πέρυσι στο επίσημο match program:

«Πάντα κάθε αρχή είναι δύσκολη, ιδίως για ένα παιδί από την επαρχία που ξεκινάει στα δεκαέξι του με στόχο να προσπαθήσει να δείξει το ταλέντο του. Έτσι ήταν και για μένα. Πάντα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά μέσα από αυτές διαμορφώνεις τον χαρακτήρα σου, όχι μόνο σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αλλά και σαν άνθρωπος. Εμένα το ποδόσφαιρο δεν με δίδαξε να λειτουργώ μόνο ως επαγγελματίας στις υποχρεώσεις μου, αλλά με δίδαξε και άλλες αρετές τις οποίες έχω στη ζωή μου και πορεύομαι με αυτές».

Η Εθνική ομάδα

Η Εθνική ομάδα είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο καριέρα του Αντώνη Νικοπολίδη. Για πρώτη φορά φόρεσε την φανέλα με το Εθνόσημο στις 18 Αυγούστου 1999 σε αγώνα με αντίπαλο την Εθνική ομάδα του Ελ Σαλβαδόρ. Με την Εθνική αγωνίστηκε σε 90 παιχνίδια και ανακοίνωσε την απόφαση της αποχώρησής του από αυτήν στις 15 Ιουνίου 2008.

Ως σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του έχει τονίσει ότι είναι η κατάκτηση του Euro 2004 και μάλιστα μας έχει αποκαλύψει ότι έχει κρατήσει ως αναμνηστικά αυτής της επιτυχίας, εκτός του μεταλλίου, τη φανέλα, τα γάντια και τα παπούτσια που φορούσε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Χθες μετά τον αγώνα, εμφανώς συγκινημένος, ο Αντώνης Νικοπολίδης δήλωσε:

«Αν και είχα χρόνο να προετοιμαστώ για το αντίο, είναι δύσκολη η στιγμή με μεγάλη συγκίνηση. Ο κόσμος μου συμπαραστάθηκε, οι συμπαίκτες μου ήταν δίπλα μου και ήταν όπως την φαντάζεται κάθε ποδοσφαιριστής. Ξέρεις ότι είναι η τελευταία φορά που πατάς το χορτάρι ως επαγγελματίας, είναι πολλά τα συναισθήματα».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του, τόνισε: «Ήταν το EURO. Επίσης σημαντική στιγμή ήταν η μεταπήδησή μου από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Με αγάπησε ο κόσμος και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου σε συλλογικό επίπεδο ήταν το νταμπλ του 2004-2005. Ήρθα στον Ολυμπιακό για να παίξω τρία χρόνια κι ο Θεός με αξίωσε να παίξω επτά. Ο Ολυμπιακός για μένα ήταν το λιμάνι μου. Σε μια στιγμή για μένα δύσκολη, φουρτουνιασμένη για την καριέρα μου ο Ολυμπιακός αποτέλεσε λιμάνι για μένα και βρήκα την ηρεμία μου» είπε και κατέληξε:

«Ο κόσμος και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με αγάπησαν. Εκτιμούν τον Αντώνη ως επαγγελματία, που τα έδωσε όλα για την ομάδα και ως άνθρωπο που πρόσφερε τα μέγιστα για την μεγάλη τους αγάπη, τον Ολυμπιακό τους».



Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved