«Ο Θεός είναι μεγάλος!»

«Ο Θεός είναι μεγάλος!»

Μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού Βόλου επί του Παναθηναϊκού και την είσοδο της Βολιώτικης ΠΑΕ στα play off, ο Ηλίας Σολάκης δηλώνει στο Onsports: «τέλος καλά, όλα καλά!»

Ο Ηλίας Σολάκης παραλίγο να γίνει ο μοιραίος παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου με το χαμένο πέναλτι, τη στιγμή που στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν από τους καλύτερους της Βολιώτικης ΠΑΕ. Τελικά, ο «γερόλυκος» των «ερυθρόλευκων» πανηγύρισε την είσοδο της ομάδας του στα play off, που ίσως σημάνει και την έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Σολάκης και η παρέα του, ωστόσο, βρίσκονται μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση, να βρεθούν μέσω των play off στο Champions League! Ο 37χρονος φορ δεν πετάει στα... σύννεφα, απεναντίας με δηλώσεις του στο Onsports μιλά για τις πιθανότητες του Ολυμπιακού Βόλου να… χτυπήσει τη συμμετοχή του στο Champions League, τα έντονα συναισθήματα που έζησε την Κυριακή (17/4) στο Πανθεσσαλικό, τη φάση του πέναλτι, αλλά και το μερίδιο που αναλογεί στον Σάκη Τσιώλη, τον τέως προπονητή της ομάδας της Μαγνησίας, στο φετινό κατόρθωμα που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου!

-Ματς για γερά νεύρα την Κυριακή (17/4);
«Τουλάχιστον καλύτερα που έληξε έτσι (γέλια)! Είχε ένα χαμένο πέναλτι, είχε εναλλαγές στο σκορ, είχε σασπένς! Πάντως, είχα την ψυχολογία ότι το ματς θα μας πάει καλά. Πατούσαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση και είχαμε περισσότερη θέληση και πάθος για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε ότι ήθελε το ματς, αλλά όχι όσο εμείς».

-Να υποθέσω ότι από την αρχή της σεζόν δεν φανταζόσασταν ότι η ομάδα θα συμμετάσχει στα play off;
«Να σου πω την αλήθεια όχι. Και στο δικό μας μυαλό ήταν να κατακτήσουμε μία εύκολη παραμονή και να μην «τρέχουμε» να παίζουμε την κατηγορία στα τελευταία παιχνίδια. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική, όμως, παίζαμε την είσοδό μας στα play off. Νιώσαμε μία πίεση από τη στιγμή που θέλαμε πολύ να περάσουμε, όμως ήταν ευχάριστη».

-Φοβήθηκες όταν αστόχησες στο πέναλτι; Ότι ίσως χανόταν η συμμετοχή στα play off; Περίγραψέ μου τα συναισθήματά σου;
«Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε μείνει με εννιά παίκτες, ήμουν σίγουρος ότι θα μας δοθούν οι ευκαιρίες για να κάνουμε γκολ. Όπως και ήλθε τελικά!

-Σου είπε κάποιος να εκτελέσεις εσύ το πέναλτι;
«Ο Χουάν (σ.σ: Μαρτίν) και ο Μάριο (σ.σ.: Μπρέσκα) μου είπαν «χτύπα» το! Είχα καλή ψυχολογία και το έκανα!»

-Ποια ήταν τα συναισθήματά σου με τη λήξη του αγώνα με τον ΠΑΟ;
«Για εμένα ήταν παραπάνω από έντονα. Έχασα και ένα πέναλτι και παραλίγο η ομάδα δεν θα έμπαινε στα play off σε συνδυασμό με τη νίκη του Άρη. Από τη στιγμή που κερδίσαμε νιώθω μεγάλη ικανοποίηση. Ο θεός είναι μεγάλος. Τέλος καλά όλα καλά»!

-Ο Αχιλλέας Μπέος είπε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να χτυπήσει επί ίσοις όροις την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εσύ τι πιστεύεις;
«Είναι καλό να είμαστε αισιόδοξοι. Βάση πιθανοτήτων, ιστορίας και φανέλας εμείς έχουμε τις λιγότερες. Ωστόσο, από αυτές τις ομάδες που είμαστε στα play off έχουμε μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς μεταξύ μας. Είναι σίγουρο ότι όλοι αντίπαλοι θα μας φοβούνται και θα μας σέβονται. Εμείς θα κάνουμε μία προετοιμασία για να είμαστε «φρέσκοι» με την έναρξη. Φυσικά σέβομαι την άποψη του προέδρου, ο οποίος είναι αυθόρμητος και τα λέει πιο καλά! Μακάρι να πάμε!»

-Τι είχε φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου που δεν είχαν άλλες ομάδες;
«Είχαμε καλή οργάνωση, καλό προγραμματισμό και καλή ομάδα. Αυτά δέσανε και έτσι είχαμε καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Η χημεία των παικτών έπαιξε ρόλο ώστε η ομάδα να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο που κανείς δεν περίμενε. Βάση εικόνας το δικαιούμαστε εδώ που φτάσαμε. Δείξαμε ότι τελικά το αξίζαμε!»

-Φοβηθήκατε ότι θα επηρεάσει η αλλαγή προπονητή την ομάδα; Θα μπορούσε να έχει πανηγυρίσει πιο άνετα την είσοδό της στα play off;
«Σίγουρα με τον  κ. Τσιώλη ήμασταν σχεδόν δύο χρόνια. Η ομάδα είχε αποκτήσει μία ταυτότητα και ξέραμε πως θα παίξουμε. Δουλεύαμε πάρα πολύ μαζί του και έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό. Δεν μπορώ να πω όμως ότι θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει την υπόθεση play off πιο γρήγορα με προπονητή τον κ. Τσιώλη. Αυτό είναι θέμα συγκυριών. Συνεχίσαμε να παίζουμε καλά και πήραμε ένα ματς στην Καβάλα που πολλοί δεν το περίμεναν. Είναι λεπτές οι ισορροπίες. Σίγουρα μεγάλο μερίδιο έχει ο κ. Τσιώλης, όπως έχει και ο κ. Κατσαβάκης. Άλλαξε ορισμένα πράγματα και κυρίως την ψυχολογία».

-Έχεις κάνει μία πολύ καλή σεζόν. Έχεις παίξει με ΑΕΚ στο παρελθόν στο ΟΥΕΦΑ. Έχει διαφορετική γεύση να πας στην Ευρώπη με μία επαρχιακή ομάδα;
«Τότε που ήμουν στην ΑΕΚ έπαιξα σαν αλλαγή. Φέτος έχω ενεργή συμμετοχή. Με τον Ολυμπιακό Βόλου θα είναι διαφορετικά».

-Τι σου έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη φέτος;
«Μετά από πέντε χρόνια στη Σούπερ Λίγκα επέστρεψα και το ήθελα πολύ. Πέρασα δύσκολα χρόνια στη Β’ Εθνική, διότι είναι λίγο περίεργη και δύσκολη κατηγορία. Είχα μεγάλη όρεξη και δίψα και θέλω να πιστεύω ότι βοήθησα και εγώ ώστε η ομάδα να γράψει ιστορία. Μετά από 20 χρόνια στη Σούπερ Λίγκα και από τη στιγμή που δεν πέφτει ο Ολυμπιακός Βόλου θεωρώ ότι η χρονιά είναι πετυχημένη. Σίγουρα ξεχωρίζω τη βραδιά της Κυριακής με τη λήξη του παιχνιδιού και τα όσα επακολούθησαν».



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved