Υπόθεση ενός τετάρτου

Υπόθεση ενός τετάρτου

Μισή ώρα χρειάστηκε για να «σπάσει» την άμυνα του ΠΑΣ ο Ολυμπιακός και επικράτησε άνετα 5-1 των Ηπειρωτών στο «Γ. Καραϊσκάκης» χωρίς να κουραστεί ενόψει Άρσεναλ

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί σε διαστήματα του παιχνιδιού, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργώντας πολλές επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Βελλίδη, φτάνοντας σε μία εύκολη νίκη. Ο Κασάμι στο 31’ άνοιξε τον… δρόμο και στο επόμενο λεπτό ο Φορτούνης έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι στο 42’ με τον Μποτία έφτασαν στο 3-0. Ανάλογη ήταν η… συνέχεια στο δεύτερο μέρος, μια και στο 52’ ο Τζημόπουλος με αυτογκόλ συμπλήρωσε το… καρέ των γκολ του Ολυμπιακού και στο 72’ ο Ντουρμάζ με εύστοχο πέναλτι, διαμόρφωσε το 5-0. Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει στο 86’ με τον Λίλα.

Έτσι, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας, τρεις μέρες πριν την «μάχη» με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, έκαναν το 5Χ5 στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 15 βαθμούς και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ πηγαίνουν με την καλύτερη ψυχολογία στον… τελικό με τους «κανονιέρηδες» για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αντίθετα, ο «Άγιαξ» έμεινε στους 7 βαθμούς, έπειτα από πέντε ματς στην Super League.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε για να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη, χωρίς να απειλήσει σημαντικά, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι, πρόσεξαν αρχικά την άμυνά τους και εν συνεχεία, θέλησαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Μάλιστα, είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 19’ στην αντεπίθεση με τον Τσάβεζ και τον Ναδάλες, όμως, ο τελευταίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο, μια και ο Ισπανός έδιωξε με τα πόδια σε πλάγιο.

Ξέσπασμα και… κατάρρευση

Η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι με ξέσπασμα δύο λεπτών, μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε… ουσία. Αρχικά, στο 31’ ο Κασάμι εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα και με σουτ στην κίνηση έκανε 1-0, ενώ στο επόμενο λεπτό, από ωραία μπαλιά του Ελβετού στον Ντουρμάζ και ωραίο γύρισμα του Σουηδού, ο Φορτούνης στο δεύτερο δοκάρι, διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν σε υψηλό… τέμπο και κατάφεραν να φτάσουν σ’ ένα ακόμα τέρμα, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, καθώς στο 42’ ο Μποτία με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ, παραβίασε για τρίτη φορά την εστία του Βελλίδη, μετατρέποντας, ουσιαστικά σε… τυπική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο. Πάντως, στην εκπνοή του πρώτου μέρους, το ματς πήγε να... τιναχθεί στον... αέρα, καθώς Σαλίνο και Ακόστα ήρθαν στα... χέρια, αλλά η παρέμβαση των πιο ψύχραιμων, αλλά και οι... κίτρινες του διαιτητή, ηρέμησαν το... κλίμα.

Δυναμική… συνέχεια

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός δεν άφησε το… πόδι από το γκάζι και με την… τριάδα των Κασάμι, Ντουρμάζ και Φορτούνη να κάνει… όργια, οι Πειραιώτες έφτασαν σ’ ένα ακόμα τέρμα, στο 52’ με το αυτογκόλ του Τζημόπουλου, ο οποίος στην προσπάθειά του να προλάβει την προβολή του Φορτούνη, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη και στην συνέχεια στα δίχτυα, μια και ο Μπέριος δεν κατάφερε να διώξει στην γραμμή.

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν πάρει σημαντικό προβάδισμα και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Μάρκο Σίλβα να προχωρήσει σε αλλαγές από τον πάγκο, ξεκουράζοντας τους Φορτούνη και Ιντέγε, ενόψει Άρσεναλ, ενώ έδωσε την ευκαιρία σε Φινμπόγκασον και Ερνάνι να πάρουν περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα, ο Ισλανδός, άθελά του, προκάλεσε τον τραυματισμό του Βελλίδη στο 61’ πατώντας τον στο πόδι, ενώ στο 67’ ο Κολοβός έκανε το ντεμπούτο του αντί του Σεμπά.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στο ανάλογο… τέμπο, έχοντας ρίξει… στροφές και κατάφεραν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, στο 71’ με το πέναλτι που κέρδισε ο Μαζουάκου σε… πτώση του στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα και από τα 11… βήματα, ο Ντουρμάζ, έκανε το 5-0.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στα επόμενα λεπτά, ενόψει και του δεύτερου ματς στο Champions League με την Άρσεναλ, οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έριξαν τους… ρυθμούς τους, δίνοντας την ευκαιρία στον «Άγιαξ της Ηπείρου» να βγει στην επίθεση και στο 86’ ο Λίλα μείωσε 5-1. Πάντως, ο Αλβανός μέσος πανηγύρισε σχηματίζοντας τον αετό που υπάρχει στην σημαία της πατρίδας του και έγινε το… κόκκινο πανί για τους οπαδούς των γηπεδούχων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (59’ Ερνάνι), Σεμπά (67’ Κολοβός), Ντουρμάζ, Ιντέγε (58’ Φινμπόγκασον).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος (58’ Σκόνδρας), Τζημόπουλος (66’ Κοζορώνης), Μιχαήλ, Ναδάλες, Ακόστα, Λίλα, Τσουκαλάς (76’ Γιάκος), Τσάβες, Μανιάς.

Θυμηθείτε τον αγώνα στο Onsports:

Υπόθεση ενός τετάρτου

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5606cfc5dc4edbcd2437a0f0?theme=onsports|600|700{/iframe}


Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved