Του… πάνε τα play off

Του… πάνε τα play off

Ο Παναθηναϊκός στις δύο προηγούμενες φορές που έχει πάρει μέρος στα play off έχει πάρει… «περίπατο» τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και ευελπιστεί να κάνει το ίδιο και φέτος.

Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα έκανε… «φτερά» για τους «πράσινους» μετά το ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τα όσα έγιναν, η χρονιά θεωρείται ουσιαστικά αποτυχημένη για το «τριφύλλι» αλλά όχι και εντελώς χαμένη.

Για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα υπάρχει η προοπτική της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου, με τη διαδικασία των play off να είναι το τελευταίο… εμπόδιο που πρέπει να υπερπηδήσουν οι «πράσινοι» οι οποίοι στο παρελθόν έχουν δείξει να τα καταφέρνουν εξαιρετικά στο συγκεκριμένο θεσμό.

Σε 12 αναμετρήσεις που έχει δώσει στο πλαίσιο των play off ο Παναθηναϊκός δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα και μετράει 9 νίκες και 3 ισοπαλίες, με σύνολο βαθμών 39 σε δύο σεζόν. Παράλληλα, οι «πράσινοι» θα βρουν μπροστά τους δύο από τις ομάδες που έχουν συναντήσει και στο παρελθόν στα play off (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ), τις οποίες έχουν υποσκελίσει όταν είχαν βαθμολογικό μειονέκτημα.

Το πλεονέκτημα που έχει εξασφαλίσει φέτος ο Παναθηναϊκός, δίνει την ευκαιρία στους «πράσινους» να αισιοδοξούν για ανάλογες επιδόσεις και στα φετινά play off, κάτι που αποτελεί επιδίωξη όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα με μοναδικό στόχο την πρόκριση στα προκριματικά του Champions League.

Πρώτος και με διαφορά

Την πρώτη σεζόν εφαρμογής των play off (2007-2008), οι «πράσινοι» είχαν ένα κάκιστο τελείωμα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θύμιζε αρκετά τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στις τελευταίες αγωνιστικές, με τα παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ, Άρη και Πανιώνιο να μοιάζουν… «βουνό» με βάση την τότε αγωνιστική εικόνα του «τριφυλλιού».

Οι απαισιόδοξες προβλέψεις ωστόσο, διαψεύστηκαν από τον Παναθηναϊκό που… έκανε πλάκα απέναντι στους αντιπάλους του, εξασφάλισε αρκετά πριν το τέλος των play off την προνομιούχο θέση και με 21 βαθμούς έναντι 16 της δεύτερης ΑΕΚ, κούνησε… «σεντόνι».

Σεντόνι με +6!

Ο Παναθηναϊκός και τη δεύτερη χρονιά που πήρε μέρος στα play off έδειξε να μην έχει… πρόβλημα στο να πάρει την θέση που οδήγησε για άλλη μια φορά στα προκριματικά του Champions League. Αν και ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οι «πράσινοι» κατάφεραν ξανά να περάσουν με ευκολία στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας και να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για… τα «αστέρια».

Με πολύ καλές εμφανίσεις και χωρίς καμία ήττα στη διαδικασία των play off, ο Παναθηναϊκός συγκέντρωσε 18 βαθμούς, έχοντας ξεκινήσει τους αγώνες με μόλις δύο, αφήνοντας την ΑΕΚ δεύτερη με μόλις 12 και στην… παρηγοριά του Europa League.

Παράδοση για να… «σπάσει»

Όσο ο Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει την καλή του παράδοση στα play off και να παραμείνει αήττητος, κερδίζοντας έτσι το προνομιούχο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, άλλο τόσο θέλει και να σπάσει μια αρνητική παράδοση που «κυνηγάει» όποιον μπαίνει με πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο θεσμό.

Καμία από τις ομάδες που τερμάτισαν τα τρία προηγούμενα χρόνια στη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός), δεν κατάφεραν να διατηρηθούν στην κορυφή των play off και να πάρουν εισιτήριο για το Champions League, κάτι που θέλει να κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι «πράσινοι» να δείξουν βελτιωμένο πρόσωπο στα έξι παιχνίδια που θα γίνουν μέσα στο Μάιο, κάτι που στο παρελθόν έκαναν στα play off αφού και τις δύο προηγούμενες περιόδους που συμμετείχαν, έδειξαν… «αναγεννημένοι» και πήραν με άνεση αυτό που ήθελαν!



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved