Οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός δεν πούλησε Μπεργκ, Καρέλη

Οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός δεν πούλησε Μπεργκ, Καρέλη

Το Onsports καταγράφει τους λόγους που ο Παναθηναϊκός δεν πούλησε τον Μάρκους Μπεργκ και τον Νίκο Καρέλη παρά τις αρκετές και σοβαρές προτάσεις που δέχθηκε.

Μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ, η πρόκριση στα play off του Europa League ήταν μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» τράκαρε σε… τοίχο και έχασε το δικαίωμα να βάλει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του. Οι περισσότεροι σκέφτηκαν πως από αυτή τη στιγμή κι έπειτα, θα μπει μπροστά το… σχέδιο για πωλήσεις παικτών, έτσι ώστε να καλυφθεί η χασούρα των 4,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, διαψεύστηκαν  αφού ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε την παραχώρηση ποδοσφαιριστών του. Κι αν ο Μπεργκ είναι ο ηγέτης της ομάδας και θα υπήρχε… ντου από παντού σε περίπτωση παραχώρησης, δεν ίσχυε το ίδιο για τον Νίκο Καρέλη.

Ο Παναθηναϊκός είπε «όχι», όμως, όλο το καλοκαίρι στις προτάσεις που έφτασαν. Είτε για τον Σουηδό, είτε για τον Κρητικό. Είτε αυτές ήταν 8 εκατ. ευρώ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για τον Μπεργκ, είτε 3,5 εκατ. ευρώ από το Βέλγιο, για τον Καρέλη. Το Onsports αναλύει τους λόγους που ο Παναθηναϊκός θέλησε να κρατήσει στο ρόστερ του και τους δυο επιθετικούς του.

Είναι από τα πιο αποτελεσματικά δίδυμα

1105307

Οι Μπεργκ και Καρέλης έχουν παίξει στην τελευταία διετία αρκετά, αν όχι τα περισσότερα, παιχνίδια του Παναθηναϊκού όντας δίδυμο στην επίθεση. Αμφότεροι είναι παίκτες που «βρίσκουν» δίχτυα, συνεργάζονται πολύ καλά και αποτελούν ένα από τα πιο αποτελεσματικά «ζευγάρια» στην «πράσινη» εμπροσθοφυλακή στη σύγχρονη εποχή. Είναι χαρακτηριστικό πως στα ματς που έχουν παίξει οι δυο τους, έχουν βάλει 46 γκολ κι έχουν μοιράσει 16 ασίστ. Διόλου ευκαταφρόνητα νούμερα, που τώρα ο Παναθηναϊκός τα έχει ως δεδομένα στο ρόστερ του και θα αναγκαζόταν να τα ψάξει.

Ο στόχος του πρωταθλήματος

1107804

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί, αλλά και από όταν είχε ξεκινήσει πριν τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, η χρονιά στον Παναθηναϊκό τα πράγματα έχουν γίνει ξεκάθαρα. Το φώναξε άλλωστε κι ο κόσμος μετά το ματς με την Καλλονή. Ή παίρνουν το πρωτάθλημα, ή φεύγουν. Αυτό είχε ως αποδέκτες την πλειοψηφία των παικτών. Για να το καταφέρει, όμως, ο Παναθηναϊκός αυτό θέλει και τους κατάλληλους παίκτες. Δεν συζητάμε καν πως ο Μπεργκ είναι το «Α» και το «Ω» αυτής της ομάδας, ο ηγέτης και ο άνθρωπος που «βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά». Όσο για τον Καρέλη, στο διάστημα της απουσίας του Σουηδού πέρσι έδειξε να μπορεί να σηκώσει το βάρος, είναι Έλληνας και γνωρίζει καλά τι σημαίνει για την ομάδα ο τίτλος και δίνει λύσεις εκεί που «καίει» η μπάλα και τις χρειάζεται ο Αναστασίου.

Μειωμένα έσοδα τώρα, μεγαλύτερα μελλοντικά

1218112

Στον Παναθηναϊκό είχαν ξεκαθαρίσει, κάτι που δεν άλλαξε παρά το… Grexit της ομάδας, πως δεν θα «σκοτώσουν» κανέναν από τους παίκτες πρώτης γραμμής. Δεν είχαν δηλαδή τη διάθεση να πιαστούν… κορόιδα ή να πέσουν στην ανάγκη κανενός, παραχωρώντας έναν εκ των δυο βασικών επιθετικών του «τριφυλλιού», χωρίς να πάρουν τα χρήματα που οι ίδιοι υπολογίζουν. Στην περίπτωση του Καρέλη, ο Παναθηναϊκός κοστολογεί τον παίκτη στα 5 εκατ. ευρώ, συνυπολογίζοντας την προοπτική εξέλιξής του, τη δυνατότητα που του δίνει να αυξήσει την τιμή του η παρουσία του στην Εθνική αλλά και την ηλικία του. Αν αυτά τα χρήματα δεν πέσουν στο τραπέζι, Καρέλη δεν… έχει. Όσο για τον Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός δεν τον πουλά. Εκτός αν σκάσει πρόταση πάνω από 12-15 εκατ. ευρώ, όπως είπαν οι «πράσινοι» στη Μαρσέιγ. Κι αυτό γιατί, θα πρέπει το «τριφύλλι» να καλύψει το 45% μεταπώλησης που κατέχει το Αμβούργο. Αν ο παίκτης είχε πουληθεί με 8 εκατ. ευρώ, στο ταμείο της ομάδας θα έμπαιναν κάτι περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ. Χρήματα που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν το τι σημαίνει για το «τριφύλλι» ο Μπεργκ!



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved