Τα λάθη πληρώθηκαν ακριβά

Τα λάθη πληρώθηκαν ακριβά

Στο ξεκίνημα της σεζόν η προσμονή για μια ξεχωριστή χρονιά ήταν διάχυτη στον κάμπο.

Η ανυπομονησία για το νέο γήπεδο είχε χτυπήσει κόκκινο, τα ψώνια απ’ το πάνω ράφι των μετεγγραφών, (Ταυλαρίδης, Κουζέν, Μακίνουα, Κανόμπιο) έδειχναν ότι ο πήχης είχε ανέβει ψηλότερα, ο βραχνάς των πρώιμων Ευρωπαϊκών αγώνων δεν υπήρχε. Όλα έμοιαζαν ιδανικά, για την υπέρβαση της ΑΕΛ. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο… Με τον Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο βολόδερνε, μόλις 9 βαθμοί σε οκτώ ματς και μάλιστα με ευνοϊκό πρόγραμμα στην αρχή. Η αναλαμπή της ισοπαλίας, μέσα Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ που πήρε απ’ τον Παναθηναϊκό δεν προσέδωσε την παραμικρή ώθηση. Κακός οιωνός ο αποχαιρετισμός του Αλκαζάρ με ήττα απ’ τον Πανιώνιο, ακόμη χειρότερος το ξεκίνημα στην “AEL FC ARENA” με ήττα επίσης απ’ τον ΠΑΟΚ. Οι υψηλοί στόχοι εγκαταλείφθηκαν οριστικά όταν τη σκυτάλη στην τεχνική ηγεσία πήρε ο Άντερσεν. Σε ένα μήνα μέσα η πρωταθλήτρια του 1988, έδωσε τέσσερα ματς, με απολογισμό ισάριθμες ήττες και 0-9 γκολ! Τελευταία λύση ο ήπιος Κωστένογλου. Η προσδοκώμενη ηρεμία δεν εμφανίστηκε ποτέ. Το φως απ’ το σκοτεινό τούνελ δεν το είδαν ποτέ στη Λάρισα. Μάλλον υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες του κλαμπ το οποίο ελάχιστες φορές λειτούργησε αγωνιστικά ως ομάδα. Οι εξάρσεις και το πάθος των βετεράνων, έμοιαζαν με παυσίπονο σε ασθενή που βρισκόταν ήδη στην εντατική…

MVP: Τουμέρ Μετίν

Η ποδοσφαιρική εικόνα του Τουμέρ Μετίν ήταν απολύτως ενδεικτική για τη συνολική της ΑΕΛ φέτος. Πάθος, τεχνική, θέαμα τα ωραία του 36χρονου Τούρκου αρτίστα. Νεύρα, αστάθεια, ελλιπής οργάνωση, πλημμελής φυσική κατάσταση τα άσχημα. Αν το ταλέντο είναι πάνω απ’ όλα, τότε χαίρει υπόκλισης για τα οκτώ γκολ που πέτυχε και τις εντυπωσιακές ενέργειες που τον χαρακτηρίζουν απέναντι στους αντίπαλους αμυντικούς. Εκ του αποτελέσματος πάντως, δεν έφτασαν, για να παραμείνει η ΑΕΛ στην κατηγορία.

Οι αριθμοί

10 τα δοκάρια για την ΑΕΛ. Εκτός όλων των άλλων προβλημάτων είχε και ατυχία

0 νίκες μακριά απ’ τη Λάρισα. Ηταν η μοναδική ομάδα που δεν κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας.

9 χρόνια πέρασαν μέχρι να επανεμφανιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Στάθης Ταβλαρίδης. Επειτα απ’ τον Ηρακλή, ακολούθησαν η Άρσεναλ, η Λιλ και η Σεντ Ετιέν. Είχε και μερικά ματς στην Πόρτσμουθ, δανεικός απ’ τους «κανονιέρηδες».

10 γκολ στην Α’ συμπλήρωσε ο Νταμπίζας με εκείνο που πέτυχε στη Νέα Σμύρνη.

9 διαφορετικές ομάδες άλλαξε ο Νιγηριανός Μακίνουα στα 8 χρόνια παραμονής του στην Ιταλία.

6 γκολ δέχτηκε από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Το 0-6 ήταν ισοφάριση της βαρύτερης ήττας στην πολύχρονη ιστορία της ΑΕΛ, στην Α’. Με το ίδιο σκορ είχε χάσει στο Χαριλάου απ’ τον Άρη πριν από 15χρόνια.



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved