Πέτυχε το στόχο με οργάνωση και ομοιογένεια

Πέτυχε το στόχο με οργάνωση και ομοιογένεια

Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη τρείς και… η Κέρκυρα αποτίναξε τον χαρακτηρισμό της ομάδας-ασανσέρ.

Δύο φορές είχε καταφέρει να συμμετάσχει στη μεγάλη κατηγορία, αμφότερες υποβιβάστηκε, συνεπώς η παραμονή συνιστά την απόλυτη επίτευξη του στόχου για τους Επτανήσιους. Οι οποίοι άρχισαν τη σεζόν με έδρα το Παμπελοποννησιακό χωρίς να πτοηθούν απ’ την αναγκαστική αλλαγή της έδρας. Νίκησαν στην πρεμιέρα την ΑΕΚ, συνέχισαν με αυτοπεποίθηση και όταν ο Μπάμπης Τεννές αποφάσισε να φύγει, είχε αφήσει στον επόμενο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μια ομάδα καλά δουλεμένη και με παρακαταθήκη αρκετούς βαθμούς. Η Κέρκυρα είχε καλό πρώτο γύρο και ως την 23η αγωνιστική ο στόχος της αποφυγής του υποβιβασμού, ήταν εφικτός και μάλιστα με άνεση. Παρουσίασε την εικόνα ομάδας που δεν πήρε πολλά ρίσκα, είχε τα λιγότερα σουτ, πήρε τις λιγότερες κίτρινες.  Ο εφησυχασμός όμως σε συνδυασμό με την αγωνιστική πτώση, ξύπνησαν φαντάσματα του παρελθόντος. Πέντε σερί ήττες, την έφεραν μια ανάσα απ’ την γραμμή αλλά εν τέλει επωφελήθηκε απ’ τις συγκυρίες. Από τη μία ο καταρρακωμένος Αστέρας Τρίπολης που κόλλησε στους 28 πόντους, ως την 29η αγωνιστική, απ’ την άλλη ο άνετος βαθμολογικά Εργοτέλης τον οποίο νίκησε προτελευταία αγωνιστική, και όλα καλά.

MVP: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Περιπλανήθηκε έξι χρόνια στα γήπεδα της Τσάμπιονσιπ και των μικρότερων κατηγοριών της Αγγλίας, γέμισε εμπειρίες και στα 31 του επέστρεψε στην Ελλάδα. Δεν του πήρε πολύ να μπει στο πνεύμα και το τέλος της σεζόν τον βρίσκει ως έναν απ’ τους καλύτερους τερματοφύλακες της περιόδου. Δεν έχασε αγώνα, ήταν σταθερός, ενέπνεε εμπιστοσύνη στους αμυντικούς, έδωσε πόντους στην Κέρκυρα με τις αποκρούσεις του σε αρκετούς αγώνες. Η σπουδαία σεζόν επισφραγίστηκε και με την κλήση του Σάντος στην εθνική ομάδα.

Οι αριθμοί

5 ξένους είχε στο ρόστερ της ξεκίνημα της περιόδου η Κέρκυρα, τους λιγότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα

3 οι ομάδες που έχει αγωνιστεί ο Ακης Στολτίδης. Αριθμός που αποκτά ξεχωριστή σημασία, όταν η αναφορά γίνεται για έναν ποδοσφαιριστή με 19χρόνια καριέρας. Και, ειδικά, στις μέρες μας…

30 οι αγώνες του Κωνσταντόπουλου. Ο μοναδικός που δεν έχασε λεπτό συμμετοχής. Ο 32χρονος κίπερ είχε και τις περισσότερες αποκρούσεις

9 γκολ πέτυχε ο Επστάιν. Τον ίδιο αριθμό τερμάτων είχε πανηγυρίσει στον Ηρακλή, αλλά σε δύο χρονιές. Είναι ήδη κορυφαίος σκόρερ των «Φαιάκων» στην Α’.

41 οι συμμετοχές του Φλαβίνιο που είναι πλέον ρέκορντμαν συμμετοχών της Κέρκυρας στη Super League ξεπερνώντας τον Ροντρίγκες.



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved