Βαλβέρδε: «Με σέβονται»

Βαλβέρδε: «Με σέβονται»

«Ο σύλλογος σέβεται τη δουλειά μου, ο κόσμος επίσης». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της φιέστας, μίλησε για τους λόγους που συνέχισε στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό, αλλά και για την επόμενη… μέρα που θα βρει τους Πειραιώτες στο Champions League.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Σήμερα και επίσημα είμαστε πρωταθλητές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το παιχνίδι, κερδίσαμε 6-0. Ξέρω ότι θα με ρωτήσετε για την επόμενη σεζόν. Από αύριο θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για την επόμενη μέρα», ανέφερε αρχικά ο 47χρονος προπονητής και στην συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε για να συνεχίσετε και την επόμενη χρονιά στον Ολυμπιακό;

«Μου αρέσει που βρίσκομαι εδώ. Ο σύλλογος σέβεται τη δουλειά μου, ο κόσμος επίσης. Υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές του χρόνου και μπορούμε να κάνουμε καλή πορεία και στην Ευρώπη. Είναι λίγο-πολύ όλα μαζί. Το γεγονός ότι είμαι ικανοποιημένος εδώ, αλλά και οι προοπτικές της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που με υποδέχθηκε πολύ καλά και από τη στιγμή που όλα πήγαν περίφημα, τότε δεν υπήρχε λόγος να μην συνεχίσω».

Είχατε προτάσεις από την Αθλέτικ Μπιλμπάο ή από άλλες ομάδες;

«Όχι, από καμία. Ξέρω ότι έχουν γραφτεί διάφορα, αλλά δεν υπήρχε τίποτα. Μόνο του Ολυμπιακού η πρόταση ήταν, που ουσιαστικά δεν ήταν πρόταση, αλλά η συνέχιση του συμβολαίου μου».

Τι θα θέλατε να ξεχάσετε και τι θα θυμάστε έντονα στη φετινή χρονιά;

«Το καλύτερο που μου μένει στη μνήμη είναι η ατμόσφαιρα που έχω ζήσει στο γήπεδο και το παιχνίδι που αναπτύξαμε. Μ’ άρεσαν πολλές ποδοσφαιρικές φάσεις που κάναμε. Όσο για τα άσχημα, πάντα σκέφτομαι τις ήττες και κυρίως τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι που θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Παρόλο που ξέρω ότι ο κόσμος είναι παθιασμένος στην Ελλάδα με το ποδόσφαιρο, δεν θα ήθελα να γίνονται πολλά παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πιο μπροστά και να το κάνουμε εμείς, αλλά και όλες οι ομάδες. Και θα ήθελα η είδηση μετά από κάθε αγώνα να είναι ότι παίξαμε καλά και όχι κάποιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Θέλετε να μας πείτε ποιος πιστεύετε ότι ήταν MVP;

«Δεν είναι σωστό να διαλέξω και να ψηφίσω έναν από τους παίκτες μου. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι συνολικά η προσφορά όλων των παικτών να δημιουργεί και η δύναμη που έχει ως ομάδα».

Η βραδιά ήταν ιδιαίτερη και για τον Αντώνη Νικοπολίδη. Θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό από κάποιο άλλο πόστο;

«Για το τελευταίο που είπατε, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο Αντώνης. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχει πολλά πράγματα να προσφέρει όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε καταφέρει να μοιραστούμε όλες αυτές τις στιγμές μαζί του. Νιώθω τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του, όχι μόνο για αυτό που είναι εντός γηπέδου, αλλά επειδή ο Αντώνης είναι και στα αποδυτήρια μία σπουδαία μορφή».

Είναι στοίχημα για τον Ολυμπιακό η καλή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ; Και δεύτερον, αν χρειάζεστε πολλές προσθήκες για καλή παρουσία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Αυτό που είπα πριν είναι ότι είμαστε ευχαριστημένοι που θα καταφέρουμε να συμμετάσχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι ότι είναι ο πρωταρχικός στόχος. Ο πρώτος στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όσο για το Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουμε να το απολαύσουμε, ξέρουμε ότι υπάρχουν τεράστιες ομάδες και εμείς θα κοιτάξουμε να παίξουμε καλά τον ρόλο μας. Θα προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε, να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα, όμως επαναλαμβάνω ότι ο κύριος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Για τη δεύτερη ερώτηση, το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή».

Πέρσι επιστρέψατε σε μία δύσκολη περίοδο για τον Ολυμπιακό, μετά από έναν οδυνηρό αποκλεισμό στην Ευρώπη. Ξεκινώντας την επόμενη σεζόν όλα τα πράγματα μοιάζουν ιδανικά. Εσείς από την πλευρά σας ποιους στόχους βάζετε για την επόμενη σεζόν και αναφερόμαστε στα αγωνιστικά ζητήματα, όχι για το ότι πρέπει να πάρει τον τίτλο. Τι στοιχεία θέλετε να δώσετε στην ομάδα σας;

«Αυτό που θέλουμε να προσπαθήσουμε είναι το στυλ παιχνιδιού που έχουμε καταφέρει φέτος, είναι να το διατηρήσουμε και λίγο να το βελτιώσουμε και να το προωθήσουμε. Γνωρίζουμε πως πολλές φορές πρέπει να παίξουμε απέναντι σε ομάδες που κλείνονται. Κι έτσι έχουμε ρίσκο στο παιχνίδι μας. Θέλουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω, για να είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Η εικόνα που έχετε, σε τι ποσοστό θεωρείτε ότι βρίσκεται ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή και πού μπορεί να φτάσει;

«Δεν ξέρω ακριβώς το ποσοστό. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης».



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved