Ο Θρύλος του Βόλου

Ο Θρύλος του Βόλου

Την πρόκρισή του στα play off κέρδισε ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την νίκη του με 3-2 επί του Παναθηναϊκού σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ηταν μια ηθική δικαίωση για την πολύ καλή πορεία που είχε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα του Βόλου που δίκαια έγραψε ιστορία με την παρθενική συμμετοχή της στα play off στην πρώτη χρονιά της ανόδου της στη Super League μετά από 20 χρόνια.

Σε ένα ματς με συναρπαστική εξέλιξη, με τα συναισθήματα να εναλλάσσονται συνεχώς , με πέντε γκολ, δύο δοκάρια, δύο αποβολές και ένα χαμένο πέναλτι η ομάδα του Βόλου κατάφερε τελικά να κερδίσει τη συμμετοχή της στα play off, αφήνοντας εκτός νυμφώνος τον Αρη και στερώντας παράλληλα από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να μπει στα play off με ένα επιπλέον βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός ήταν για μια ακόμα φορά τραγικός σε άμυνα και μεσαία γραμμή ωστόσο παρόλο που έπαιξε για όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο και τελείωσε το παιχνίδι με 9 ποδοσφαιριστές, θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο, αφού στο τέλος λειτούργησε σε ένα βαθμό ο εγωισμός της μεγάλης ομάδας. Δεν τα κατάφερε όμως, ίσως επειδή το μάτι των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου «γυάλιζε» από την επιθυμία της συμμετοχής στα play off.

Μελανά σημεία του αγώνα οι σκηνές απείρου κάλλους με τα ball boys που εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν από το γήπεδο ανάλογα με την εξέλιξη του σκορ, καθώς και τα υβριστικά συνθήματα προς τον Τζιμπρίλ Σισέ κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα.

O Ολυμπιακός Βόλου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη καλή του στιγμή στο 4ο λεπτό όταν το σουτ του Ούμπιντες έξω από την περιοχή, απέκρουσε με δυσκολία ο Τζόρβας.

Ο Παναθηναϊκός είχε τη δική του ευκαιρία στο 17ο λεπτό όταν ο Χριστοδουλόπουλος άλλαξε τη μπάλα με τον Λέτο αλλά ο Αργεντινός έχασε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Μαρούλη να μπλοκάρει τη μπάλα.

 

Εξι λεπτά αργότερα (23΄) ο Μπουμσόνγκ βρήκε τη μπάλα με το χέρι σε σουτ του Μαρτίν και ο διαιτητής Μάνταλος έδωσε πέναλτι, ενώ είχε ήδη σκοράρει ο Σολάκης από θέση οφσάιντ. Ο Γάλλος πήρε την κίτρινη κάρτα, ο Μαρτίν εκτέλεσε το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μετά το γκολ των γηπεδούχων το παιχνίδι δυναμιτίστηκε, οι μονομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές έγιναν σκληρές και ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος.  Οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι στο 30ό λεπτό σε χέρι του Ντολεζάι μέσα στην περιοχή (ο παίκτης πάντως έκανε σαφή προσπάθεια να το μαζέψει) και ο διαιτητής έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη για τις έντονες διαμαρτυρίες του.

Στο 41΄ ο Μαρούλης μπλόκαρε ένα σουτ του Σισέ από πλάγια αριστερά, ενώ δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου (43΄) ο διαιτητής Μάνταλος σε μια αυστηρότατη απόφαση απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Καντέ που… μόλις ακούμπησε τον Μπρέσκα (ο Σλοβάκος είχε αρχίσει να πέφτει πριν ακόμα τον ακουμπήσει ο αμυντικός του «τριφυλλιού»), υποχρεώνοντας τους «πράσινους» να παίξουν με αριθμητικό μειονέκτημα για όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Το φάουλ που εκτέλεσε ο Σολάκης στο 44ο λεπτό ως απόρροια της αποβολής του Καντέ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου ένα δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ των Βολιωτών.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο προπονητής της ομάδας της Μαγνησίας αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυριών προς τον διαιτητή Μάνταλο.

Στην επανάληψη και πάλι η ομάδα του Βόλου ξεκίνησε δυνατά και πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά αγώνα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ηταν το 55ο λεπτό όταν μετά από τακουνάκι του Σολάκη ένας κεραυνός του Μπρέσκα (έφτασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα) κατέληξε στα δίχτυα του Τζόρβα σκορπώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου έβλεπαν την ομάδα τους να «κλειδώνει» την νίκη και κατ’ επέκταση την συμμετοχή στα play off.

Oμως, οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να χαρούν αυτό το γκολ, καθώς δύο λεπτά αργότερα (57΄) μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Κατσουράνης εκμεταλλευόμενος την λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Μαρούλη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα βάζοντας ξανά «στο παιχνίδι» τον Παναθηναϊκό.

Στο 59ο λεπτό λίγο έλειψε ο Μπρέσκα να επιτύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια αριστερά, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τζόρβας.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έριξε στον αγώνα τους Γκαρσία και Σιμάο στη θέση των Λέτο και Κατσουράνη και ο Παναθηναϊκός έγινε πιο κινητικός. Παράλληλα λειτούργησε το ένστικτο της ομάδας που οφείλει να μην εκτεθεί παίζοντας με παίκτη λιγότερο.

Στο 65ο λεπτό μετά από κόρνερ του Γκαρσία από τα δεξιά, ο Μπουμσόνγκ πιάνει την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα φτάνει στον Σισέ που με μια δεύτερη κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας για τον Παναθηναϊκό σε 2-2 επιτυγχάνοντας παράλληλα το 20ό του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Τρία λεπτά αργότερα (68΄) ο Χριστοδουλόπουλος μετά από μια εκπληκτική ατομική προσπάθεια επιχειρεί σουτ από πλάγια δεξιά που όμως εξουδετερώθηκε από τον Μαρούλη.

Στο 79΄ ο Σολάκης παίρνει τη  μπάλα μέσα στην περιοχή, την περνάει πάνω από τον Τζόρβα, όμως ο Μπουμσόνγκ την διώχνει πάνω στη γραμμή με το χέρι με αποτέλεσμα ο διαιτητής Μάνταλος να δείξει πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Γάλλο αμυντικό του Παναθηναϊκού. Ο Σολάκης εκτέλεσε την παράβαση αλλά ο Τζόρβας έδιωξε τη μπάλα και κράτησε το 2-2.

Κάτι που όμως δεν κατάφερε να κάνει στο 85ο λεπτό όταν μετά από φάση διαρκείας ο Μάρτιν έσπρωξε τη  μπάλα στα δίχτυα και τον Ολυμπιακό Βόλου στα play off.

Mε το γκολ του Αργεντινού ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 3-2 τον Παναθηναϊκό, πέρασε στα play off εις βάρος του Αρη και παράλληλα δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να ξεκινήσουν με 4 βαθμούς πλεονέκτημα.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα του Βόλου ανάμεσα στον τοπικό Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό πατώντας εδώ:

 



Όλα τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι, Μίλαν-Ίντερ
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved