Τελικά, δεν ήταν θέλημα...Θεού

Τελικά, δεν ήταν θέλημα...Θεού

Το να καταφέρει να επικρατήσει της αδιάφορης Ξάνθης στα «Πηγάδια» (2-1), φάνταζε πιο εύκολο ακόμα και από το να προηγηθεί μετά από τέσσερις διαδοχικές ανατροπές...

... ωστόσο η συνέχεια στο σερί νικών δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Άρη, αφού την ίδια ώρα μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός Βόλου επικρατούσε με 3-2 του Παναθηναϊκού καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση των play off.

Μπορεί η Ξάνθη να είχε ξεμείνει από στόχους και ο Άρης να ήταν αυτός που «καιγόταν» για τους τρεις βαθμούς της νίκης, ωστόσο κάθε άλλο παρά αδιάφοροι εμφανίστηκαν οι Ακρίτες στον αγωνιστικό χώρο για το πρώτο ημίχρονο.

Η Ξάνθη μπορεί να μην είχε τίποτα να κυνηγήσει, αλλά δεν είχε και τίποτα να χάσει, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να πληρώσουν τον εφησυχασμό τους. Το απευθείας πλασέ, ωστόσο του ξεχασμένου στην άμυνα τους Βασιλακάκη στο 8΄,  θα φύγει άουτ.

Η ευκαιρία των γηπεδούχων φαίνεται πως αφύπνισε τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη και με κύριο εκφραστή τον Καστίγιο, όχι μόνο έγιναν απειλητικοί, αλλά ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Και αν την κεφαλιά του Μπομπαντίγια στο 18’, έδιωξε ο Κατόγκο  πάνω στην γραμμή, στο 26’, ο πρώτος σκόρερ του Άρη φέτος θα… πρωτοτυπήσει βάζοντας μπροστά την ομάδα του στο σκορ μετά το σερί των τελευταίων ανατροπών! Ο Καστίγιο με μια επίδειξη ποδοσφαιρικής ευφυΐας, θα μπει από τα αριστερά στην περιοχή, θα κάνει την παράλληλη σέντρα,  με τον Βραζιλιάνο να μην αρνείται να αξιοποιήσει την ασθενή απόκρουση του Λυμπερόπουλου.

Και εκεί που θα περίμενε κανείς ο Άρης να αναλάβει τα ηνία του αγώνα ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του προκειμένου να κλειδώσει την πολυπόθητη νίκη, έφθασαν τα κακά μαντάτα από τον Βόλο όπου άνοιγε το σκορ ο τοπικός Ολυμπιακός.

Η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Άρη έπεσε κατακόρυφα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να είναι αυτοί που θα απειλήσουν ξανά. Στο 35’ η μπάλα, μετά το απευθείας σουτ του Μαρσελίνιο μέσα από την περιοχή (εξαιρετική σέντρα του Κατόγκο), θα καταλήξει βασανιστικά αργά σε κόρνερ, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα αυτή θα επιβράβευε τις φιλότιμες προσπάθειες της Ξάνθης. Το απευθείας δυνατό φάουλ του Σταθάκη, «τρύπησε» τόσο το τείχος, όσο και τα χέρια του Βελλίδη και το 1-1 ήταν γεγονός.

Το 1-1 έμελε να είναι και το σκορ ημιχρόνου αφού στο 51΄ ο πορτιέρο του Άρη δεν θα μείνει μετεξεταστέος στο τεστ πτητικών ικανοτήτων που τον υπέβαλε ο Πόι, ενώ ένα λεπτό αργότερα τα δοκάρια θα συνωμοτήσουν εναντίον του καλύτερου παίχτη του γηπέδου, Καστίγιο, όταν το σουτ του θα βρει στη συμβολή των δοκαριών του Λυμπερόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν το καθήκον τους και να εναποθέσουν όλες τις ελπίδες τους πια στον Παναθηναϊκό.

Ο Ντανίλο έτσι με γκολ από τα αποδυτήρια (σουτ μέσα από την περιοχή μετά από κόρνερ του Νέτο και σύγχυση στα καρέ της Ξάνθης), θα δώσει εκ νέου προβάδισμα στους «κίτρινους», τη χαρά των οποίων όμως «μετρίασε» το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού Βόλου λίγα λεπτά αργότερα.

Τη στιγμή μάλιστα που οι ποδοσφαιριστές του Άρη κρατούσαν με ευκολία το προβάδισμα, μη δείχνοντας ιδιαίτερη διάθεση να ρισκάρουν βγαίνοντας μπροστά, ο «Θεός του πολέμου» βρέθηκε από την κόλαση στο παράδεισο και μετά πάλι στην κόλαση. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο θα ισοφάριζε με δέκα παίκτες, αλλά ο Τζόρβας θα έπιανε και το πέναλτι του Σολάκη πριν ο Μαρτίν με σουτ στο 86’ καταδίκαζε τα ευρωπαϊκά όνειρα των «κίτρινων»...

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved