Ολυμπιακός… χάρμα ιδέσθαι!

Ολυμπιακός… χάρμα ιδέσθαι!

Εξαιρετική επίδοση, για τα δεδομένα της εποχής, παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο φιλικό του Σαββάτου (1/8) με την Φέγενορντ στην Ολλανδία, όπου επικράτησε 3-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, επί ολλανδικού εδάφους και στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας, έδειξαν σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι τους, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι Πειραιώτες αρχίζουν σιγά σιγά να παρουσιάζουν αυτά που δουλεύει στις προπονήσεις ο Μάρκο Σίλβα και οι συνεργάτες του, παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν… προστεθεί όλα τα… κομμάτι στο παζλ, ενώ δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν και αποχωρήσεις από την ομάδα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, προτίμησε, με εξαίρεση τον Ρομπέρτο, να δώσει… ψήφο εμπιστοσύνης στην ομάδα που «κατέβασε» και έδειξε καλά στοιχεία στο πρώτο φιλικό της Ολλανδίας με την Τβέντε και η επιλογή του αποδείχθηκε… εξαιρετική. Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπήρξε κάποιος που έμεινε… πίσω, αφού η εικόνα των «ερυθρόλευκων» ήταν σαφώς καλύτερη απ’ αυτήν του «συγκροτήματος» του Ρότερνταμ, το οποίο την άλλη εβδομάδα αρχίζει τις επίσημες υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της χώρας.

Τα… στοιχεία του Σίλβα

SilvaMesaOlympiakos

Δύο σημαντικά στοιχεία που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του και αποτελούν δείγματα της δουλειάς του Μάρκο Σίλβα είναι η πίεση ψηλά στον αντίπαλο με ασφυκτικό πρέσινγκ, αλλά και οι συνεργασίας μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Όσον αφορά στο πρώτο… κομμάτι, οι «ερυθρόλευκοι» από την αρχή του φιλικού έδειξαν την διάθεσή τους να μην δώσουν… χώρο στους Ολλανδούς, προκαλώντας το λάθος και τελικά γεύτηκαν τους… καρπούς νωρίς, μια και στο 6’ ο Χάρα έκανε το… φόλοου, μετά το… ριμπάουντ στο σουτ του Ντουρμάζ. Πάντως, ακόμα κι όταν οι Νταμπλούχοι Ελλάδας έδειξαν διάθεση να «χτυπήσουν» στην κόντρα, το έκαναν με εξαιρετικό τρόπο και προκάλεσαν πολλές… τρικυμίες στην άμυνα των γηπεδούχων.

Το δεύτερο σημαντικό… κομμάτι είναι οι συνεργασίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει και η διάθεση που βγάζουν στο χορτάρι οι παίκτες, ακόμα κι αυτοί που μέχρι πρότινος δεν έδειχναν να είναι στις πρώτες επιλογές. Τουλάχιστον, στις αρχές του καλοκαιριού, το μέλλον τους δεν ήταν δεδομένο, όπως για παράδειγμα οι Χάρα και Ντουρμάζ. Οι δύο άσοι συνέχισαν την καλή εμφάνιση με την Τβέντε και δεν είναι… τυχαίο ότι είχαν συμμετοχή στα τέρματα που σημείωσαν οι Πειραιώτες. Μάλιστα, ο Σουηδός ήταν… μέσα σ’ όλα, καθώς στο πρώτο ήταν δικό του το σουτ, απ’ όπου ο Χάρα πήρε το… ριμπάουντ, στο δεύτερο «κουβάλησε» τη μπάλα στην επίθεση πριν την ασίστ του Φορτούνη στον Πάρντο, ενώ το τρίτο ξεκινά από δική του σέντρα από τα αριστερά. Πάντως, το τελείωμα του Έλληνα μεσοεπιθετικού στην εκπνοή του ημιχρόνου ήταν όλα τα… λεφτά.

Ζητούμενο η διάρκεια

OlympiakosMesaDiarkeia

Πλέον, ο Μάρκο Σίλβα θα πρέπει να βάλει διάρκεια στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, αλλά το επόμενο διάστημα θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να δείξουν πως μπορούν να διαχειριστούν τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια ενός ματς και ειδικότερα στην Ευρώπη, όπου οι απαιτήσεις είναι σαφώς αυξημένες. Πάντως, το φιλικό με την Φέγενορντ, παρά το άσχημο παιχνίδι των Ολλανδών, ήταν ένα σημαντικό… τεστ για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, μια και έγινε σε μια καυτή έδρα, κόντρα σε μία πιο έτοιμη ομάδα, ενώ οι… συνθήκες έμοιαζαν περισσότερο με κανονικό ματς, παρά με φιλικό, κάτι που φάνηκε και στα πολλά νεύρα που έβγαλαν οι γηπεδούχοι.

Όσον αφορά στις ατομικές… διακρίσεις, όπως αναφέραμε πιο πάνω, ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε και έβγαλε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο, την οργάνωση. Για ένα ακόμα ματς, συμβολή είχαν και οι δύο μπακ του Ολυμπιακού και αν για τον Ελαμπντελαουί τα… δεδομένα είναι γνωστά, η αυταπάρνηση που δείχνει ο Σαλίνο στο αριστερό άκρο, με ανάποδο πόδι, είναι πραγματικό κέρδος για τους Πειραιώτες. Παράλληλα, θετική ήταν η εμφάνιση των Αυλωνίτη και Βούρο στο κέντρο της άμυνας, παίζοντας πέμπτο συνεχόμενο 90λεπτο, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης στην μεσαία γραμμή.



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved