Ο Ολυμπιακός… πετούσε φωτιές με την Φέγενορντ! (videos)

Ο Ολυμπιακός… πετούσε φωτιές με την Φέγενορντ! (videos)

Σε εξαιρετικό… δρόμο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς μετά το φιλικό με την Τβέντε, υπέταξε εύκολα και τη Φέγενορντ 3-1 με τα τέρματα των Χάρα, Πάρντο και Φορτούνη

Το παιχνίδι αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε της ολλανδικής ομάδας, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, οι Πειραιώτες ήταν σαφώς καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κυρίως στο πρώτο μέρος, όπου έδειξαν εξαιρετικό «πρόσωπο» και διέλυσαν την άμυνα των γηπεδούχων σημειώνοντας τρία τέρματα.

Ο Χάρα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 6’, ο Πάρντο διπλασίασε τα γκολ των «ερυθρόλευκων» στο 24’ και ο Φορτούνης στην εκπνοή του πρώτου μέρους, διαμόρφωσε το 3-0. Μάλιστα, ο Έλληνας άσος πέτυχε γκολ απίστευτης ομορφιάς, εκθέτοντας έναν αμυντικό και τον τερματοφύλακα της Φέγενορντ. Στο δεύτερο μέρος, οι Ολλανδοί μείωσαν με το πέναλτι του Κάουτ στο 63’ αλλά αυτό που… ξεχώρισε ήταν τα πολλά νεύρα των γηπεδούχων και τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα στους Νταμπλούχους Ελλάδας, προκαλώντας – δικαιολογημένα – έντονα παράπονα από τον Μάρκο Σίλβα και τους συνεργάτες του.

Ίδια… ενδεκάδα, ίδια «εικόνα»

Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τους ποδοσφαιριστές που είχε επιλέξει και στο φιλικό με την Τβέντε, με την διαφορά στον «άσο», καθώς ο Ρομπέρτο είχε πάρει την θέση του Καπίνο. Οι Ελαμπντελαουί και Σαλίνο κάλυπταν τα άκρα, δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα, για ένα ακόμα ματς οι Αυλωνίτης και Βούρος ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί και μπροστά τους «κόφτες» οι Μπουχαλάκης και Μιλιβόγεβιτς. Ο Φορτούνης ήταν σε ρόλο οργανωτή, ο Πάρντο στα δεξιά, ο Ντουρμάζ στα αριστερά και ο Χάρα στην επίθεση.

«Έπνιξε» την Φέγενορντ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε τα στοιχεία που είχε στο πρώτο μέρος και του φιλικού με την Τβέντε, ήτοι την πίεση ψηλά, αλλά και τις… φαρμακερές αντεπιθέσεις, όπου τα δύο στοιχεία αυτά, έφεραν και τα τρία γκολ των Νταμπλούχων Ελλάδας. Από πίεση του Φορτούνη και ωραία κάθετη στον Ντουρμάζ ξεκίνησε το πρώτο γκολ, μόλις στο 6’ με τον Χάρα να παίρνει το ριμπάουντ, ενώ στην αντεπίθεση ο Πάρντο στο 24’ από ασίστ του Φορτούνη, διαμόρφωσε το 2-0. Κάπως… έτσι «γράφτηκε» και το 3-0 με την σέντρα του Ντουρμάζ, άστοχο διώξιμο του Κονγκόλο και τρομερό σόλο του Φορτούνη.

Πάντως, ενδιάμεσα, η Φέγενορντ έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει, δύο με… πρωταγωνιστή τον Κάουτ, αρχικά στο 12’ με το σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρομπέρτο και εν συνεχεία στο 35’ με την κεφαλιά του να περνάει ελάχιστα άουτ και μία του Μανού στο 36’ που στο πρώτο δοκάρι δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Δύο αλλαγές, πρωτοβουλία από τους Ολλανδούς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Μάρκο Σίλβα. Οι Ντοσεβί και Ντομίνγκεζ μπήκαν αντί των Ντουρμάζ και Φορτούνη, αντίστοιχα. Μάλιστα, η είσοδος του Αφρικανού έφερε… αλλαγή και στην διάταξη του Ολυμπιακού, με τον Πάρντο να… πηγαίνει στα αριστερά. Πάντως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν με μεγαλύτερη… όρεξη, καθώς θέλησαν να πιέσουν την άμυνα των «ερυθρόλευκων» και να μειώσουν. Στο 50’ ο Ρομπέρτο έδιωξε σε κόρνερ του σουτ του Ελ Αχμαντί, ενώ στο 62’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Κάουτ.

Ο Ολλανδός επιθετικός έβαλε στην… πλάτη του τον Βούρο, ο οποίος τον… αγκάλιασε, ο πρώτος βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. την… εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο… παθών και διαμόρφωσε το 3-1. Στο επόμενο λεπτό, ο Καζίμ Ρίτσαρντς, πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού μπήκε στον αγώνα για τους γηπεδούχους και στην πρώτη του κίνηση προκάλεσε έντονα παράπονα στους «ερυθρόλευκους», καθώς με δυνατό τάκλιν… κατέβασε τον Ρομπέρτο.

Η συνέχεια δεν ήταν σε υψηλό… τέμπο, κυρίως λόγω του σκληρού παιχνιδιού των παικτών της Φέγενορντ. Οι Ολλανδοί, με την ανοχή του διαιτητή, υπέπεσαν σε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, προκάλεσαν τον εκνευρισμό των φιλοξενούμενων και λίγο έλειψε να… τιναχθεί το ματς στον… αέρα με τις «κοκορομαχίες» μεταξύ των παικτών.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Ο Ολυμπιακός… πετούσε φωτιές με την Φέγενορντ! (videos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/55bd0167354cdc28070c6ae9?theme=onsports|600|700{/iframe}


Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved