«Λευκό» φινάλε

«Λευκό» φινάλε

Στο 0-0 έμειναν ΑΕΚ και Ηρακλής στο ΟΑΚΑ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν της Super League.

Με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία και τον Ηρακλή να «απειλεί» με αντεπιθέσεις κύλησε ο αγώνας στο ΟΑΚΑ. Οι λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και τα λάθη στη μεσαία γραμμή δεν επέτρεψαν την επίτευξη κάποιου γκολ με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς ύστερα από το τελικό 0-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» όπως αναμενόταν παρατάχθηκαν με 4-4-2 και ρόμβο στη μεσαία γραμμή, με τον Μάκο μπροστά από τους δυο σέντερ μπακ και τον Γκερέιρο σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στον αντίποδα ο Γιώργος Παράσχος προτίμησε το 4-2-3-1 με τους Παπαστεριανό και Ηλιάδη σε ρόλο ανασταλτικών μέσων και τον Σολτάνι μοναδικό προωθημένο.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα πιέζοντας τον Ηρακλή, που περίμενε στο μισό γήπεδο. Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στο γκολ στο 8’ αλλά ο Μπαχά ήταν σε θέση οφσάιντ και δικαίως ακυρώθηκε. Η «απάντηση» των φιλοξενουμένων ήρθε στο 13ο λεπτό με τον Ρόμπλες να κάνει την παράλληλη μπαλιά στον Γκαρσία το σουτ του οποίου κατέληξε ψηλά άουτ.

Ο Δικέφαλος είχε την κατοχή της μπάλας με τον Ηρακλή να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις έχοντας τους Μάρα και Ρόμπλες στις πτέρυγες. Σε μια από αυτές λοιπόν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Αραμπατζή ο Ηλιάδης στο 21’, αλλά το πλασέ του έδιωξε σε κόρνερ ο πρώτος.

Οι παίκτες του Χιμένεθ, που δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα απέναντι σε οργανωμένες επιθέσεις του Ηρακλή, έφταναν με ευκολία έξω από την περιοχή του Βιτκόφσκι, υστερώντας όμως στην τελική προσπάθεια. Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι «επισκέψεις» των Θεσσαλονικέων στα καρέ του Αραμπατζή γίνονταν πιο σπάνιες, ενώ στην αντίπερα όχθη η ΑΕΚ είχε μια «φλύαρη κατοχή» της μπάλας χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα τους «κυανόλευκους» αμυντικούς.

Ωστόσο ο Ηρακλής ήταν εκείνος που έσπασε τη μονοτονία δημιουργώντας μια αξιόλογη φάση, όταν στο 38’ ο Σολτάνι βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε θέση πλάγια αριστερά, αλλά το γύρισμά του πέρασε από όλους με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Το πρώτο μέρος λοιπόν ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τον Μίτσελ ελάχιστα πριν τη λήξη να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιάχιτς.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι δυο ομάδες έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση δίνοντας γρήγορο ρυθμό στο ματς με τον Γκερέιρο στο 46’ να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά στην αγκαλιά του Βιτκόφσκι και τον Σολτάνι να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 52’. Ο επιθετικός του Ηρακλή μπήκε στην περιοχή αλλά καθυστέρησε να πλασάρει  με αποτέλεσμα να προλάβει ο Γιάχιτς και με προβολή να διώξει σε κόρνερ.

Η πρώτη κίνηση από τον πάγκο των γηπεδούχων δεν άργησε και ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Μπαχά με τον Σκόκο χωρίς να αλλάξει τη διάταξη της ομάδας του. Ο τελευταίος έκανε αισθητή την παρουσία του στο 63’ όταν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Βιτκόφσκι πρόλαβε τον Μπλάνκο απομακρύνοντας τη μπάλα.

Στο 65’ όμως οι γηπεδούχοι θα φτάσουν μια ανάσα από το 1-0 καθώς ο Μπλάνκο διεκδίκησε τη μπάλα με τον Βιτκόφσκι, παίρνοντας την κεφαλιά, με τη μπάλα να φτάνει στον Λαγό. Ο τελευταίος έκανε το σουτ αλλά ο Στάμου απομάκρυνε προ κενής εστίας και ο Καφές στην επαναφορά ενστικτωδώς σούταρε στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Με την είσοδο του Σκόκο λοιπόν η ΑΕΚ έγινε πιο επικίνδυνη και ο Αργεντινός στο 68’ είδε τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι του Βιτκόφσκι μετά από σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή. Η αντίδραση του Ηρακλή ήρθε στο 73΄με τον Ηλιάδη να κάνει το σουτ και τον Αραμπατζή να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στη συνέχεια η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ενώ τα λάθη εκατέρωθεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με την ΑΕΚ να φτάνει τους 50 βαθμούς και τον Ηρακλή τους 35, στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Για την εξέλιξη του παιχνιδιού πατήστε ΕΔΩ.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved