Παναθηναϊκός: «Μέσω των play offs ο Πρωταθλητής»

Παναθηναϊκός: «Μέσω των play offs ο Πρωταθλητής»

Προτάσεις για το νέο Πρωτάθλημα κατέθεσε στη Super League ο Παναθηναϊκός με κυριότερη την ανάδειξη του Πρωταθλητή μέσω play offs.

Συγκεκριμένα, ενόψει της επόμενης συνεδρίασης της Super League σχετικά με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, ο Παναθηναϊκός απέστειλε στη διοργανώτρια αρχή και στα μέλη της τις παρακάτω προτάσεις:

- Τη διεξαγωγή Play-Offs με συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα (θέσεις 1-4) μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών). Ένας όμιλος τεσσάρων ομάδων, με τις ομάδες να παίζουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας, αρχίζοντας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου διαιρώντας δια του δύο.

- Τη διεξαγωγή Play-Out με συμμετοχή των τεσσάρων τελευταίων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα (θέσεις 13-16) μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών). Ένας όμιλος τεσσάρων ομάδων, με τις ομάδες να παίζουν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας, αρχίζοντας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου διαιρώντας δια του δύο.

- Τη θεσμοθέτηση διαδικασιών σχετικά με τους παρατηρητές αγώνων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο γύρω από το οποίο κινείται η Super League σχετικά με τους παρατηρητές. Ο Παναθηναϊκός θεωρεί επιτακτική ανάγκη την άμεση θεσμοθέτηση και εφαρμογή ενός πλαισίου και προτείνει ένα σχέδιο κανονισμού, θέτοντας το ως βάση συζήτησης εντός του Συνεταιρισμού με αίτημα ψήφισής του πριν από την έναρξη της επικείμενης νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

- Τον εναρμονισμό της προκήρυξης στις διατάξεις περί περιορισμού στον αριθμό ποδοσφαιριστών του ρόστερ κάθε ομάδας (πρώτος χρόνος μέχρι 27 παίκτες άνω των 21 ετών και όσους θέλει στις μικρότερες ηλικίες, δεύτερος έως 26 και τρίτος μέχρι 25), επί τη βάσει της πρότασης που ήδη έχει υποβάλει η ΠΑΕ στη Super League στις 13.07 και συζητήθηκε σε επιτροπή του Συνεταιρισμού.

Όπως τόνιζαν από το «τριφύλλι»: «οι προτάσεις του Παναθηναϊκού κινούνται προς την κατεύθυνση της αύξησης του ενδιαφέροντος του πρωταθλήματος της Super League (αφού πια ο πρωταθλητής θα προκύπτει μέσω των Play – Offs και πλέον δύσκολα θα προκύπτουν βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες λόγω και των Play Out), της αναβάθμισης του προϊόντος (μέσω και της προβολής από τη Nova περισσότερων αγώνων υψηλής σημασίας, που θα μπορούσε να αποτελέσει και μία ενδιαφέρουσα βάση συζήτησης για την αναπροσαρμογή του ανταλλάγματος) όσο και της διαφάνειας (με τη θέσπιση κανόνων και πλαισίου για τους παρατηρητές αγώνων αλλά και στα ρόστερ των ομάδων)».

Πηγή: leoforos.gr



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved