Ολυμπιακός: Καπίνο ο… όγδοος! (photos)

Ολυμπιακός: Καπίνο ο… όγδοος! (photos)

Στην λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στους δύο «αιώνιους» του ελληνικού ποδοσφαίρου μπήκε από την Τετάρτη (15/7) ο Στέφανος Καπίνο και το Onsports σας παρουσιάζει τους παίκτες που ακολούθησαν το… δρομολόγιο από τους Αμπελόκηπους στον Πειραιά.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας… πέρασε πλέον στους «διπλούς πράκτορες», καθώς έπειτα από επτά χρόνια στον Παναθηναϊκό, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, έκανε τα πρώτα του… βήματα στις Ακαδημίες των «πράσινων», οι οποίοι το 2007 τον απέκτησαν από τον Αετό Κορυδαλλού.

Έπειτα από πολλές συμμετοχές σε όλα τα τμήματα του «τριφυλλιού», τον Σεπτέμβριο του 2011 πήρε… ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. Ακολούθησαν 40 εμφανίσεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όταν το καλοκαίρι του 2014 πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην Μάιντζ. Όμως, η παρουσία του στην Γερμανία ήταν… ελάχιστη, καθώς έπειτα από έναν χρόνο, επέστρεψε στην Ελλάδα, στον «αιώνιο» αντίπαλο» τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο... αίμα

Με αφορμή την μεταγραφή του Στέφανου Καπίνο, το Onsports σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που είχαν ανοίξει τον… δρόμο στον διεθνή άσο. Η... αρχή έγινε το 1927 όταν ο Λεωνίδας Καλογερόπουλος μετά από αρκετά χρόνια καριέρας στον Παναθηναϊκό, αποφασίζει το τολμηρό βήμα! Πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, στον οποίο όμως έμεινε μόνο έναν χρόνο. Το 1976 ήρθε η πρώτη... ηχηρή μετακίνηση, με τον Χάρη Γραμμό να φεύγει από τον Παναθηναϊκό - με τον οποίο έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών - και να πηγαίνει στον Ολυμπιακό!

Το καλοκαίρι του 1978 οι «πράσινοι» προκάλεσαν το μεγάλο… μπαμ στις μετακινήσεις των δύο συλλόγων. Ήταν η μεταγραφή της δεκαετίας, όπως παρουσιάστηκε εκείνη την εποχή και αναφερόμαστε στον Γιώργο Δεληκάρη, ο οποίος από… σημαία των «ερυθρόλευκων» αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει στην απώλεια Δεληκάρη και πήρε τον Αντώνη Αντωνιάδη, όμως, ο «ψηλός» δεν... τράβηξε, και αποχώρησε άμεσα.

Οι... πρόσφατοι

Ο επόμενος, ήταν ο Κρις Καλαντζής που είχε… απαχθεί μεταγραφικά από τον Παναθηναϊκό στον οποίο έπαιξε για ένα διάστημα πριν τελικά καταλήξει στον Ολυμπιακό, τον Ιανουάριο του 1993. Μάλιστα, σκόραρε σε βάρος των «πράσινων» και να πανηγύρισε πολύ έντονα σε ντέρμπι Κυπέλλου, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Χρειάστηκαν να περάσουν αρκετά χρόνια για να υπάρξει κάποια περίπτωση ποδοσφαιριστή που να περάσει από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό. Όπως είχαν κι άλλοι στο παρελθόν, ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους βρέθηκε το 2003 στον Ολυμπιακό, ενώ είχε φύγει από τον Παναθηναϊκό από το 1998. Μια από τις πιο χτυπητές περιπτώσεις ήταν αυτή του Αντώνη Νικοπολίδη. Ο διεθνής πορτιέρο από τα μέσα της σεζόν 2003/2004 είχε συμφωνήσει, όπως φημολογούταν, με τον Ολυμπιακό στον οποίο συνέχισε την καριέρα του. Η επιστροφή του στη Λεωφόρο για το ντέρμπι της χρονιάς 2004/2005, ήταν… αλήστου μνήμης, όπως το ίδιο συνέβη και με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου που το 2005 πήγε στον Πειραιά, με αντιδράσεις κι αυτός.



Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved