«Δε θα φυλακιστεί κανείς!»

«Δε θα φυλακιστεί κανείς!»

Τη βεβαιότητά του για την ατιμωρησία που θα ισχύσει και στην υπόθεση με τις κασέτες εξέφρασε ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»:

Για τη διαιτησία στους αγώνες της Λάρισας:

«Έως την 22η αγωνιστική η ΑΕΛ αδικήθηκε κατά γενική ομολογία σε 11 ματς και ευνοήθηκε σε ένα, στο οποίο μάλιστα χάσαμε! Αυτά τα ποσοστά ξεφεύγουν πολύ από την κλίμακα του ανθρώπινου λάθους. Γίνομαι συνεχώς παραλήπτης σχετικών πληροφοριών. Πιστεύω ότι όλοι ξέρουν, αλλά όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις ή επώνυμες καταγγελίες από ανθρώπους που εμπλέκονται στο κύκλωμα, όπως έγινε για παράδειγμα στη Γερμανία ή πιο πρόσφατα στην Πολωνία, δεν μπορεί να προχωρήσει η Δικαιοσύνη».

Για την παθητική στάση του προέδρου της ΕΠΟ:

«Θεωρώ τον κ. Πιλάβιο έντιμο άνθρωπο, που γνωρίζει τι γίνεται και έχει πρόθεση να προχωρήσει στις ανάλογες τομές. Περιμένω ακόμα να το πράξει και απορώ γιατί δεν το έχει κάνει ήδη…».

Για το μέλλον της υπόθεσης με τις κασέτες:

«Αν θα φυλακιστεί κάποιος; Όχι βέβαια! Όχι στην Ελλάδα! Αλλά θα μπορούσαν εύκολα και με τα υπάρχοντα στοιχεία να απομακρυνθούν οριστικά οι εμπλεκόμενοι από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμάς δε μας ενδιαφέρει να πάει κάποιος στη φυλακή, αλλά να καθαρίσει ο χώρος».

Για τις πιθανότητες να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα:

«Αυτό θα συμβεί μόνο όταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός καταλάβουν ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος που να προβλέπει ότι ένας από τους δύο θα κατακτά κάθε χρόνο τον τίτλο. Δείτε τι γίνεται στα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπου υπάρχει υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και με τον τρόπο αυτόν οι σύλλογοι καταφέρνουν να αντλούν τεράστια ποσά από χορηγούς, εισιτήρια και εμπορική εκμετάλλευση. Στην Ελλάδα, εδώ και αρκετά χρόνια επικρατεί η αντίληψη ότι για να πάρεις τον τίτλο ή για να μείνεις στην κατηγορία πρέπει να αποκτήσεις «πρόσβαση» και «άκρες», γενικώς και απροσδιορίστως. Ας δημιουργήσουν οι δύο λαοφιλέστεροι σύλλογοι ισχυρές ομάδες με τα χρήματα που επενδύουν -τα οποία ασφαλώς και είναι περισσότερα συγκριτικά με τους υπόλοιπους- και ας πάρει το πρωτάθλημα ο καλύτερος».

Για το αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος σοβαρός επιχειρηματίας με το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Πρέπει να υπάρχουν σοβαροί επιχειρηματίες κι αυτό θα ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των συνθηκών σε όλα τα επίπεδα. Όσο για το οικονομικό, εμείς την τελευταία επταετία καταφέραμε να κλείσουμε με κέρδη δύο σεζόν και τα χρήματα αυτά επανεπενδύθηκαν την ομάδα. Αυτό είναι μια απόδειξη ότι, με σωστή διαχείριση, ένας σοβαρός παράγοντας δε θα χρειάζεται να πληρώνει κάθε χρόνο από την τσέπη του. Δεν μπορεί, βέβαια, κανείς να γίνει πλούσιος. Η συναισθηματική προσέγγιση, η αγάπη για τον αθλητισμό και για μια ομάδα είναι αυτά που μπορούν να σε κρατήσουν κοντά στο χώρο, χωρίς να αλλοιωθούν οι αξίες και η ηθική από την όποια προσδοκία κέρδους».

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΛ:

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο η προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας ομάδας, έτοιμης από όλες τις απόψεις να επιστρέψει άμεσα στη Σούπερ Λίγκα και να διεκδικεί τη θέση που της αρμόζει».



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved