«Κάποιες φορές θέλω να μπω μέσα»

«Κάποιες φορές θέλω να μπω μέσα»

Μόνο εύκολο δεν είναι για τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς να παρακολουθεί από μακριά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο χορτάρι.

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο νέος γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Stadio by Metro». Ο Σέρβος στάθηκε επίσης στη φετινή πορεία των «ερυθρολεύκων», επισημαίνοντας ως σημαντικότερα τα γκολ που επιτεύχθηκαν, το παθητικό, αλλά και την πολυφωνία στην επίθεση.

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξής του:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από το νέο πόστο που έχει, τόνισε: «Όντως, είναι η πρώτη φορά που πανηγυρίζω ένα πρωτάθλημα από άλλη θέση από αυτή του ποδοσφαιριστή. Θεωρώ αυτήν την επιτυχία διπλή για τη διοίκηση και ειδικά για τον πρόεδρο, τον κ. Μαρινάκη. Είναι ένας άνθρωπος φιλόδοξος που θέλει πάντα να βελτιώνει τα πράγματα, να κάνει την ομάδα καλύτερη αλλά δεν περιορίζεται στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι προσπαθεί γενικά να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα από την πλευρά μου να τον ευχαριστήσω και είμαι πολύ χαρούμενος που ο Ολυμπιακός έχει έναν τέτοιο πρόεδρο. Είμαστε όλοι μία γροθιά με κοινούς στόχους την κατάκτηση τίτλων αλλά και μία καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ τη χρονιά που έρχεται».

Για τις διαφορές ανάμεσα στη φετινή ομάδα και στην αντίστοιχη στην οποία ήταν μέλος της, δήλωσε: «Άλλο τότε, άλλο τώρα. Ο Ολυμπιακός φέτος είναι μία τελείως άλλη ομάδα και -φυσικά- η  καλύτερη στην Ελλάδα, πράγμα που φαίνεται και από τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά με την οποία κατέκτησε τον τίτλο. Για αυτό ακριβώς λέω ότι αυτή η επιτυχία είναι διπλή. Ο κύριος Μαρινάκης, στην πρώτη του χρονιά, έφερε πολλά νέα πρόσωπα τα οποία ήθελαν χρόνο για να «δέσουν» και να αποτελέσουν ένα πλήρες σύνολο. Εύσημα βέβαια αξίζουν και στον προπονητή, τον κ. Βαλβέρδε. Αυτό που εγώ είδα φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές και χωρίς καμία διάθεση να αδικήσω κανέναν από τους τότε συμπαίκτες μου είναι ότι η ομάδα διψούσε για διάκριση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διατηρηθεί και τις επόμενες χρονιές, είναι το μυστικό της επιτυχίας. Μόνο έτσι η απόλυτη φετινή μας κυριαρχία θα γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια. Χαρακτηριστικό επίσης της φετινής ομάδας είναι το πόσα πολλά γκολ πετύχαμε και το πόσα λίγα δεχτήκαμε, όπως επίσης και η πολυφωνία. Η ομάδα αυτή παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με όλες τις άλλες του πρωταθλήματος. Αυτά είναι γεγονότα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για μένα προσωπικά».

Για το νέο του πόστο, είπε: «Είναι κάτι φοβερό. Οφείλω να πω ότι μου είναι πολύ δύσκολο να είμαι θεατής στην αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κοιτάζω και να εμψυχώνω του παίκτες. Υπάρχουν στιγμές που τρελαίνομαι και θέλω να μπω μέσα να βοηθήσω αλλά σιγά-σιγά, με τον καιρό και με προσπάθεια καταφέρνω να ξεπερνάω αυτήν μου την ανάγκη. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που σταμάτησα να παίζω ποδόσφαιρο και είναι δύσκολο να συνηθίσει κανείς να είναι απ’ έξω. Το μόνο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή για την ομάδα είναι να προσφέρω από το πόστο που έχω και να ενθαρρύνω τους παίκτες».

Για τη νέα σεζόν, σημείωσε: «Αυτή η ομάδα είναι πολύ καλή και ικανή για πολλά. Θέλουν πολύ να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και πιστεύω σ’ αυτούς. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος εκ φύσεως και θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός και πρέπει και μπορεί να τα πάει καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί άλλωστε είναι και η θέση του. Ξέρουμε καλά ότι δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι».

Για το κεφάλαιο Ευρώπη, δήλωσε: «Ήδη το όνομα του Ολυμπιακού είναι γνωστό στην Ευρώπη. Το αν είσαι μεγάλη ομάδα ή όχι το ορίζουν τα αποτελέσματα που φέρνεις. Όλοι ξέρουν ότι η ομάδα μας έχει κατακτήσει αμέτρητους τίτλους στην Ελλάδα. Είμαστε ένας σύλλογος που έχει γράψει ιστορία και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτό που πρέπει τώρα να κάνουμε είναι να ψάξουμε τα πολύ καλά αποτελέσματα που θα μας καθιερώσουν και στην Ευρώπη. Να ψάξουμε την καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και -όπως είπα και πριν- με την ομάδα που έχουμε αλλά και τον κόσμο μας νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού, τόνισε: «Ειλικρινά δεν έχω λόγια για αυτούς. Έχω παίξει σε πολλές ομάδες και η άποψή μου για αυτόν τον κόσμο δεν περιγράφεται με λόγια. Μπορεί κάποιοι να διαφωνήσουν με αυτό που θα πω αλλά η γνώμη μου είναι ότι τόσο η Θύρα 7 όσο και οι υπόλοιποι, οι μη οργανωμένοι φίλαθλοι, είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Καμία ομάδα δεν έχει φιλάθλους σαν του Ολυμπιακού και δεν μιλάω μόνο για το Καραïσκάκη. Είναι ο 12ος παίκτης μας και το έχουν αποδείξει και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον αγώνα με τη Λάτσιο και το πόσος κόσμος στήριξε την ομάδα. Είναι φοβεροί. Δεν σταματούν να φωνάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και η αγάπη τους αυτή περνάει και στους παίκτες, την αισθανόμαστε. Αυτό κάνει τη φανέλα του Ολυμπιακού ακόμα πιο βαριά και πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές που έρχονται να μαθαίνουν και να συναισθάνονται τι θα πει να φοράς τα ερυθρόλευκα».

Για τη στήριξη που έτυχε μετά το απρόσμενο πρόβλημα υγείας, είπε: «Αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα. Δεν το εξέλαβα μόνο από τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά απ’ όλους τους Έλληνες. Γνωρίζω ότι στην Ελλάδα με αγαπούν ιδιαίτερα και δεν σου κρύβω ότι ένας βασικός λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ζήσω εδώ είναι για να ανταποδώσω την αγάπη αυτή. Θέλω να ξέρουν ότι τους έχω κι εγώ μέσα στην καρδιά μου. Κάποιες φορές μου είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω αυτά που έχω μέσα μου. Δεν μιλάω ελληνικά και δυσκολεύομαι να τους εξηγήσω αλλά ξέρω πολύ καλά τι παίρνω από αυτούς και προσπαθώ με όποιον τρόπο μπορώ να το δίνω πίσω. Είναι άλλωστε πολύ εύκολο για το κοινό μιας ομάδας να την στηρίζει στα εύκολα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ακόμα πιο ιδιαίτερος γιατί ακριβώς ξέρει να στηρίζει και στα δύσκολα. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι Έλληνας είναι και ο γιατρός που διέγνωσε το πρόβλημα υγείας μου και ουσιαστικά με έσωσε. Ξεχνιέται αλήθεια αυτό ποτέ; Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κύριο Σταματόπουλο για ό,τι έκανε για μένα».

Για τη ζωή του στην Ελλάδα, δήλωσε: «Όλα είναι τέλεια. Θέλω πολύ να μάθω ελληνικά γιατί πιστεύω ότι θα με βοηθήσει πολύ. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και τυχερός που έχω την απόλυτη στήριξη της οικογένειάς μου, πράγμα που είχα πάντα και χαίρομαι ιδιαίτερα που εκτός από μένα είναι καλά εδώ και η γυναίκα μου αλλά, πάνω απ’όλα, τα παιδιά μου».

Για την αναδιάρθρωση στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, είπε: «Τα πράγματα στις ακαδημίες έχουν μπει σε ένα στάδιο αναδιοργάνωσης. Για άλλη μια φορά θα πω ότι η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και χαίρομαι που είμαστε όλοι ενωμένοι σαν οικογένεια και δουλεύουμε αρμονικά μαζί. Όλοι οι άνθρωποι που εργαζόμαστε εδώ στο Ρέντη βοηθάμε ο ένας τον άλλον και εμένα με έχουν στηρίξει όλοι. Σκοπός μας τώρα είναι να δημιουργήσουμε περισσότερους παίκτες για την πρώτη ομάδα. Δουλειά μας είναι να εντοπίσουμε και να βγάλουμε αυθεντικά ταλέντα που να μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα και αυτό δεν είναι απλό. Θέλει χρόνο. Θεωρώ πολύ σημαντική για τις ακαδημίες την παρουσία ανθρώπων σαν τον Σίνισα Γκόγκιτς γιατί έχει παίξει στον Ολυμπιακό και ξέρει πολύ καλύτερα από όλους τι χρειάζεται για να αποτελείς μέλος της πρώτης ομάδας. Αυτό προσπαθεί να διδάξει και σε αυτά τα παιδιά. Ξέρει επίσης και τις ανάγκες της πρώτης ομάδας και άρα μπορεί να επιλέξει τους καλύτερους για να την στελεχώσουν, οπότε η δουλειά που κάνει είναι διπλά σημαντική».



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved