Ολυμπιακός: Η διαφορά του Βαλβέρδε απ’ τους άλλους! (photos)

Ολυμπιακός: Η διαφορά του Βαλβέρδε απ’ τους άλλους! (photos)

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς ο Βίτορ Περέιρα δεν πρόκειται να συνεχίσει στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» και το Onsports σας παρουσιάζει την πορεία των προπονητών στους Πειραιώτες επί εποχή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από το καλοκαίρι του 2010 όπου ο Έλληνας εφοπλιστής ανέλαβε την ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην άκρη του… πάγκου της ελληνικής ομάδας έχουν βρεθεί πέντε προπονητές. Το μικρότερο πέρασμα έκανε ο Έβαλντ Λίνεν, καθώς ο Γερμανός αποτέλεσε επιλογή της διοίκησης του Σωκράτη Κόκκαλη, πριν την ολοκλήρωση του deal για τον σύλλογο, αλλά ο αποκλεισμός από το Europa League, λίγες εβδομάδες αργότερα, αποτέλεσε το… κύκνειο άσμα του.

Ακολούθησε η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε, η έλευση του Λεονάρντο Ζαρντίμ και η αντικατάστασή του από τον Μίτσελ, ενώ ο τελευταίος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Βίτορ Περέιρα. Με εξαίρεση τον «τσινγκούρι», όλοι οι άλλοι τεχνικοί που έχουν περάσει από τον πειραϊκό σύλλογο, δεν έχουν ολοκληρώσει το συμβόλαιό τους με τον Ολυμπιακό.

Το Onsports σας παρουσιάζει τις… θητείες των «ερυθρόλευκων» προπονητών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη.

Έβαλντ Λίνεν

Linen

Το καλοκαίρι του 2010 ήταν ιδιαίτερο για τους Πειραιώτες. Η ομάδα την προηγούμενη σεζόν είχε τερματίσει στην τελευταία θέση των play offs, κάτι που σήμαινε πως θα έπρεπε άμεσα να αρχίσει την προετοιμασία για να πάρει μέρος στα προκριματικά του Europa League. Ο Σωκράτης Κόκκαλης που ήταν στην ηγεσία της ΠΑΕ, αν και προσπάθησε να φέρει πίσω τον Ερνέστο Βαλβέρδε, κατέληξε στην επιλογή του Γερμανού προπονητή. Όμως, άμεσα προέκυψε το deal με την έλευση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο νέος διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» δεν προχώρησε στην αλλαγή του Έβαλντ Λίνεν, αλλά ο αποκλεισμός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, έφερε την αντικατάστασή του.

Ερνέστο Βαλβέρδε

Valverde

Οι διαδικασίες του νέου, πλέον, προέδρου της ΠΑΕ ήταν άμεσες και στις 7 Αυγούστου του 2010 έδωσε το… χρίσμα στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός επέστρεψε για τη δεύτερη θητεία του στους Πειραιώτες και άμεσα οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παρέμεινε και τη νέα σεζόν στο Λιμάνι, όπου κατέκτησε το νταμπλ, αλλά στις 19 Απριλίου του 2012 ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τον σύλλογο, για οικογενειακούς λόγους.

Λεονάρντο Ζαρντίμ

Zardim

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός συνέχισε να… επιλέγει προπονητή από την ιβηρική χερσόνησο, αλλά… έφυγε από την Ισπανία και… κατέληξε στην Πορτογαλία. Ο λόγος γίνεται για τον Λεονάρντο Ζαρνίμ, ο οποίος στις 5 Ιουνίου ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ, αλλά στις 19 Ιανουαρίου του 2013 γράφτηκε ο… επίλογος. Ο λόγος ήταν το ποδόσφαιρο που έπαιζαν οι Πειραιώτες. Δεν ήταν ανάλογο με αυτό που ήθελαν οι οπαδοί και η διοίκηση, με αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως οδηγούσε αήττητος την ομάδα στο πρωτάθλημα, αποφάσισε να λυθεί το συμβόλαιο.

Μίτσελ

Michel

Μετά το… πείραμα με τον Πορτογάλο, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην… λύση από την Ισπανία. Την 1η Φεβρουαρίου, οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Μίτσελ. Ο παλαίμαχος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, στο πρώτο του διάστημα, κατάφερε να αλλάξει την εικόνα των Πρωταθλητών Ελλάδας. Μάλιστα, την επόμενη σεζόν, οδήγησε τον Ολυμπιακό στους «16» του Champions League, κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Όμως, τα πράγματα δεν ήταν ανάλογα και τη φετινή σεζόν. Παρά το γεγονός πως οι Πειραιώτες ξεκίνησαν την πορεία τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με νίκες επί της φιναλίστ του Champions League, Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και της Πρωταθλήτριας Ιταλίας, Γιουβέντους, το «πρόσωπο» των Πρωταθλητών στην Ελλάδα δεν ήταν ανάλογο. Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να πάρει νίκης στο πρωτάθλημα, κυρίως με μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους και για τον λόγο αυτό, στις 6 Ιανουαρίου του 2015 η ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας.

Βίτορ Περέιρα

Pereira

Λίγες μέρες αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον Βίτορ Περέιρα. Ο Πορτογάλος, έχοντας περάσει από την Πόρτο, αφήνοντας σημαντικό έργο, ήρθε στους Πειραιώτες με στόχο να τους οδηγήσει στην ευρωπαϊκή διάκριση μέσω του Europa League. Όμως, παρά την αρχική καλή εκκίνηση, ο αποκλεισμός από την Ντνίπρο στους «32» της διοργάνωσης, αλλά και η «εικόνα» του Ολυμπιακού στα συνεχόμενα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ράγισε το… γυαλί στις σχέσεις του Ίβηρα με τη διοίκηση. Ωστόσο, το… τέλος ήρθε έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις με τις επαφές του με την Ρέιντζερς, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, δεν θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.



ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved