Ολυμπιακός: Οι δύο… τάσεις για αντί-Περέιρα

Ολυμπιακός: Οι δύο… τάσεις για αντί-Περέιρα

Μόνο με… θαύμα θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ο Βίτορ Περέιρα και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η επιλογή του νέου «εκλεκτού» βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων των «ερυθρόλευκων». Ποιες είναι οι δύο τάσεις στους Πειραιώτες.

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα, οι φήμες περί αποχώρησης του Πορτογάλου τεχνικού από τον πάγκο των Νταμπλούχων Ελλάδας ήταν πολλές. Μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν πως ο τελικός του Κυπέλλου με την Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ θα έκρινε το μέλλον του στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 των Ακριτών, όχι με εξαιρετική εμφάνιση, καθώς μέχρι ο Χάρα – στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους – ανοίξει το σκορ, οι Θρακιώτες ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τον τίτλο, έκλεισαν με νταμπλ τη χρονιά και τα σενάρια… θάφθηκαν.

Τα δεδομένα για τον Βίτορ Περέιρα άλλαξαν… άρδην πριν από λίγες μέρες. Ήταν η στιγμή που ο Τύπος της Σκωτίας, αποκάλυψε το ταξίδι του Πορτογάλου στην Γλασκόβη για να έχει επαφή με τη διοίκηση των Ρέιντζερς. Στον Ολυμπιακό ήταν ενήμεροι για την παρουσία του τεχνικού στην Βρετανία, αλλά όπως είχε τονίσει ο ίδιος, ήταν για προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, από την στιγμή που… αποκαλύφθηκαν οι λόγοι του ταξιδιού, στον Πειραιά δεν μπορούσαν να μείνουν… ανεπηρέαστοι και πλέον η ομάδα βρίσκεται σε… αναζήτηση για τον νέο «εκλεκτό» του συλλόγου.

Επίσημα, ουδείς στον Ολυμπιακό σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση. Άλλωστε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απουσιάζει από την Ελλάδα, μια και βρίσκεται στην Ρουμανία για επαγγελματικές υποχρεώσεις και την Παρασκευή (5/6) θα ταξιδέψει για το Βερολίνο, όπου το Σάββατο (6/6) θα παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό του Champions League, της Γιουβέντους με την Μπαρτσελόνα. Έτσι, όλες οι εξελίξεις θα μεταφερθούν μετά την επιστροφή του στην… βάση του. Τότε, θα πραγματοποιηθεί ραντεβού με τον Βίτορ Περέιρα, το οποίο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα αποτελέσει το… κύκνειο άσμα του Πορτογάλου και ο Ολυμπιακός θα μπει και… επίσημα σε αναζήτηση προπονητή.

Πολλές προτάσεις, δύο… τάσεις

Όπως είθισται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, στα γραφεία της ΠΑΕ έχουν φτάσει πολλά φαξ και mails, στα οποία περιλαμβάνονται ονόματα, τόσο ποδοσφαιριστών, όσο και κυρίως, ελεύθερων προπονητών. Άλλωστε, αυτοί οι μήνες είναι πιο… έντονοι για τις ομάδες, που προσπαθούν να ετοιμάσουν το πλάνο τους για την επόμενη χρονιά. Έτσι, στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας έχουν φτάσει προτάσεις με προπονητές, αλλά μέχρι στιγμής, κανένας δεν είχε ασχοληθεί με αυτό το… κομμάτι, αφού μόλις την Πέμπτη (4/6) ράγισε το… γυαλί στο μέλλον του Περέιρα στον πάγκο των Πειραιωτών.

Ο άνθρωπος που έχει δεχθεί πολλές κρούσεις δεν είναι άλλος από τον Πιέρ Ισά. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος του ως αθλητικός διευθυντής. Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύσκολα η απόφαση θα παρθεί από τον Νοτιοαφρικάνο, καθώς τέτοιες κινήσεις… απασχολούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Έτσι έγινε στο παρελθόν, με τον ίδιο… τρόπο θα πορευτούν οι «ερυθρόλευκοι» και τώρα. Μάλιστα, ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού θα συνεχίσει να… κοιτά στην ιβηρική χερσόνησο για τον νέο προπονητή.

Όπως σας έχουμε αναφέρει και πιο πάνω, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο όνομα που… απασχολεί για τους Πειραιώτες. Πάντως, στο Λιμάνι υπάρχουν δύο… τάσεις για την επόμενη... κίνηση του συλλόγου για τον «εκλεκτό» του πάγκου. Η πρώτη αφορά την έλευση ενός έμπειρου προπονητή, κάτι που ξεφεύγει από τις προηγούμενες κινήσεις του Ολυμπιακού επί εποχής Μαρινάκη, με τις επιλογές των Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Μίτσελ και Περέιρα. Ο έμπειρος τεχνικός θα είναι εγνωσμένης αξίας, με κύριο… ατού την πειθαρχία, στιλ… Μπιέλσα.

Η δεύτερη τάση, είναι η παραμονή στο… μοντέλο που έχει ακολουθεί μέχρι στιγμής, ήτοι την επιλογή ενός νεαρού προπονητή, ο οποίος θα θέλει να διακριθεί από την δουλειά και το έργο στον Ολυμπιακό, όπως για παράδειγμα, μια επιλογή θα ήταν ο Βίκτορ Σάντσεθ, ο πρώην βοηθός του Μίτσελ στην πρώτη του θητεία, αλλά ο Ισπανός τεχνικός έχει συμβόλαιο με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Πάντως, έχει πολλούς συμμάχους στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Αποκλείεται η ελληνική αγορά

Το σίγουρο είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα ασχοληθούν με περίπτωση προπονητή από την Ελλάδα. Οι επιλογές μπορεί να είναι πολλές, όμως, στον Ολυμπιακό θεωρούν πως το ευρωπαϊκό όραμα με την υπέρβαση στα… σαλόνια του Champions League, μπορεί να επιτευχθεί με την επιλογή τεχνικού από το εξωτερικό. Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο, πως η συγκεκριμένη υπόθεση θα ξεκαθαρίσει άμεσα για τον Ολυμπιακό.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σε περίπου ένα μήνα, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει χρόνος να… χαθεί, καθώς ο νέος προπονητής θα πρέπει να τσεκάρει το ρόστερ και να δει τις ελλείψεις που υπάρχουν και να δώσει το πλάνο του για την επόμενη… μέρα. Έτσι, η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη για τους Νταμπλούχους Ελλάδας.



Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 92-58: Έβγαλε αντίδραση, πάει σε τελικό πρόκρισης στην Ισπανία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved