«Να επενδύσει στα παιδιά του»

«Να επενδύσει στα παιδιά του»

Για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των ακαδημιών του ΠΑΟΚ μίλησε ο Κώστας Μαλιούφας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» έπλεξε το εγκώμιο των νεαρών ποδοσφαιριστών που έχει παράγει η ομάδα, μιλώντας για τη γενιά του Στέφανου Αθανασιάδη, αλλά και για τη φουρνιά των 95'-96', η οποία αναμένεται να απασχολήσει μελλοντικά την πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά, η συνέντευξή του στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για τη συμμετοχή των Ελλήνων παικτών:
«Η φιλοσοφία μου αυτή είναι. Οι ομάδες πρέπει να βγάζουν παίκτες. Ο Παντελάκης, η Μπαρτσελόνα και η Λίβερπουλ τρελοί είναι; Δεν αμφισβητώ, ότι ήρθαν πολλά παιδιά από έξω και βοήθησαν σημαντικά, αλλά ήρθαν και κάποιοι για να κοροϊδέψουν. Αυτοί έβαζαν λάδι στην προπόνηση! Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα και μπορεί να επενδύσει στα δικά του παιδιά».

Για τη γενιά του «Κλάους»:
«Η φουρνιά '88-'89 μπορούσε να βγάλει πολλά παιδιά. Τότε όμως ακόμα αντιμετωπίζαμε μεγάλα λειτουργικά προβλήματα. Είχαμε πέντε μπάλες για προπόνηση και ήμασταν φιλοξενούμενοι σε διάφορα γήπεδα της πόλης».

Για την απόφαση του να κάνει σέντερ φορ τον Αθανασιάδη, όταν διατελούσε προπονητής της δεύτερης ομάδας:
«Όταν έχεις παίξει ποδόσφαιρο, βλέπεις. Τότε ο Αθανασιάδης έπαιζε λίμπερο. Είχε αργήσει να έρθει θυμάμαι, γιατί είχε πάει στην Ιταλία να δοκιμαστεί. Θέλω να σημειώσω, πως όλα είναι θέμα ομαδικής δουλειάς.

Αν από τα τζούνιορ δεν προετοιμαστούν σωστά τα παιδιά, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του και ο προπονητής του παιδικού ή του εφηβικού κ.ο.κ. Όταν είδα εγώ τον Αθανασιάδη, έπαιζε ως λίμπερο. Στην προπόνηση τον δοκίμασα σε πολλές θέσεις, σε όλες ήταν καλός, όμως είχε τρομερά τελειώματα. Δεν μπορούσα να τον αδικήσω στην άμυνα και τον έκανα σέντερ φορ.

Για τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Σάλκε, Κυριάκο Παπαδόπουλο:
«Το παιδί αυτό το είχαμε δει. Είναι ΠΑΟΚτσάκι. Ήταν επί εποχής Βεζυρτζή και Γούμενου που δεν είχαμε τη δυνατότητα να επενδύσουμε οικονομικά σε μικρά παιδιά. Ο Μάκης Τερζόπουλος εισηγήθηκε για την απόκτησή του, αλλά τον πήρε με 30.000 ο Ολυμπιακός».

Για τα ταλέντα που έρχονται:
«Όλα τα παιδιά του ΠΑΟΚ αξίζουν και πολλά από αυτά που χάθηκαν άξιζαν περισσότερα. Τώρα έρχονται ο Κάτσε και ο Σταφυλίδης, που προπονούνται με τους μεγάλους, όπως και πιο μικροί, γεννηθέντες  το '95-'96, που θα φανούν μελλοντικά».

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα:
«Θέλω να δω τον ΠΑΟΚ δυνατό. Να θυμίσει ΠΑΟΚ που γονατίζει τις άμυνες. Έχουμε παίκτες έμπειρους, θέλω να δω τη φρεσκάδα που έχει λείψει ένα μήνα τώρα και να μπούμε δυνατά στα play off ώστε να διεκδικήσουμε τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά το Champions League».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved