«Ήρωας, όποιος διοικεί τον ΠΑΟΚ»

«Ήρωας, όποιος διοικεί τον ΠΑΟΚ»

Το σεβασμό του σε όλους του διοικητικούς παράγοντες του Δικεφάλου εξέφρασε μέσα από συνέντευξή του ο Νίκος Βεζυρτζής.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» με αφορμή τη συμπλήρωση των 18 χρόνων από τον τελικό του Final Four μπάσκετ μεταξύ της Λιμόζ και της Μπενετόν. Τότε που ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί δυο μέρες νωρίτερα στον ημιτελικό από την Μπενετόν Τρεβίζο, σε μία εφιαλτική βραδιά για κάθε ΠΑΟΚτσή.

«Ήταν μία σημαδιακή μέρα για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Σε εκείνο το Final Four ήμασταν το φαβορί για να κατακτήσουμε το κύπελλο, όμως, δυστυχώς στο τελευταίο σουτ η μπάλα δεν μπήκε και αποκλειστήκαμε. Σε εκείνο το Final Four ήμασταν το φαβορί αφού παίζαμε εντός έδρας, στην Αθήνα και υπήρχε μεγάλη πίεση. Πιστεύω πως αν παίζαμε εκτός Ελλάδας θα το είχαμε κατακτήσει αφού είχαμε αποδείξει όλη την χρονιά ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα και κλάσεις καλύτερος από όλες τις ομάδες. Αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό βέβαια αφού υπάρχει και η νίκη και η ήττα. Εκείνη η ήττα όμως μας στοίχισε πολλά για την μετέπειτα πορεία, είχαμε φτάσει στο αποκορύφωμα μας και εκείνη η ήττα σηματοδότησε και μετέπειτα την εξέλιξη του ΠΑΟΚ. Πάντως, δε νομίζω, πως, είτε περάσουν 18 χρόνια, είτε 108 δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου εκείνο το καταραμένο βράδυ».

«Δεν μπορείς να αλλάζεις του προπονητές σαν τα πουκάμισα»

Στη συνέχεια ο Νίκος Βεζυρτζής αναφέρθηκε στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, σχολιάζοντας τη συχνή αλλαγή προσώπων στον πάγκο της ομάδας μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος: «Τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει αρκετά ο ΠΑΟΚ. Η μόνη χρονιά που απογοητεύτηκα ήταν η φετινή. Περίμενα να γίνουν πολλά ειδικά μετά τις προηγούμενες σεζόν και να κάνουν το βήμα παραπάνω. Βέβαια ένας σύλλογος δεν μπορεί να αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα και παρά την υψηλή βαθμολογική θέση που έχει η ομάδα μιας και μπορεί να βγει στα προκριματικά του Champions League απογοητεύτηκα για την φετινή χρονιά».

«Γλιτώσαμε την καταστροφή»

Για την εποχή που ήταν στην διοίκηση του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ και τί του έχει μείνει από εκείνη την περίοδο, τόνισε: «Έπρεπε να βγει μία διοίκηση για έξι μήνες για να αντιμετωπίσει τα τρομερά προβλήματα που είχε η ομάδα τότε. Με τις ενέργειες που κάναμε δεν μπήκε σε περιπέτειες τότε ο ΠΑΟΚ, γιατί αυτές ήταν τρομακτικές. Πηγαίναμε για καταστροφή. Ευτυχώς κάναμε πολλές προσπάθειες και σώθηκε ο ΠΑΟΚ γιατί αν δεν βρισκόταν λύση δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚ».

«Ο κόσμος είναι ο ‘αιμοδότης’ του ΠΑΟΚ»

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ πρέπει να έχουν στόχο τις υψηλές διακρίσεις όπου και αν αγωνίζονται. Αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερος αιμοδότης του είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ, αν δεν υπάρχει αυτός ο κόσμος δεν μπορεί η ομάδα να προχωρήσει. Αν αυτός ο «αιμοδότης» που δίνει από το υστέρημα του δεν σταθεί δίπλα στην ομάδα κάθε χρόνο οι στόχοι μας θα είναι περιορισμένοι. Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ έμαθε από το μπάσκετ να έχει διακρίσεις με πρωταθλήματα, κύπελλα, Final Four και τώρα βλέποντας αυτή την απαξίωση στο μπάσκετ δεν πηγαίνει στο γήπεδο. Πρέπει όμως να καταλάβει, ότι η ομάδα καλώς ή κακώς στηρίζεται στον κόσμο της. Δεν μπορώ να ξεχάσω, πως ο κόσμος έφτασε σε σημείο να πανηγυρίσει μία νίκη επί του Άρη που μας κράτησε στην κατηγορία».

Για τον Θόδωρο Ζαγοράκη, τόνισε: «Όλοι αυτοί που διοικούν τον ΠΑΟΚ και βγαίνουν μπροστά για μένα είναι ήρωες και τους σέβομαι όλους».

Ο Νίκος Βεζυρτζής καταλήγοντας μίλησε για τα γεγονότα που στερούν στην ομάδα το δικαίωμα να αγωνιστεί μπροστά στο κόσμο της για τρίτη φορά στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν: «Εγώ βασικά θέλω τον φίλαθλο να είναι ο φίλαθλος της κερκίδας, της προσφοράς. Όποιος έχει την εντύπωση ότι μπορεί να προσφέρει καλύτερα από τους προηγούμενους στα διοικητικά μπορεί να πάει και να ασχοληθεί. Το να λες πολλά πράγματα και να κάνεις κριτική, όταν είσαι από έξω είναι εύκολο, όμως όταν είσαι μέσα στην ομάδα, βλέπεις τί τεράστια προβλήματα υπάρχουν. Δεν πιστεύω, πως αυτοί που κάνουν επεισόδια και μπαίνουν στο γήπεδο είναι φίλοι του ΠΑΟΚ και θα πρέπει να φύγουν από το γήπεδο».



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved