Φουστέρ: Από «μίζα του Βαλβέρδε» έγινε… στρατιώτης (photos+videos)

Φουστέρ: Από «μίζα του Βαλβέρδε» έγινε… στρατιώτης (photos+videos)

Η άφιξη του Νταβίντ Φουστέρ στον Ολυμπιακό έγινε… αθόρυβα. Η αμφισβήτηση ήταν έντονη μια και ήταν προσωπική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε, άρα και… μίζα του προπονητή, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το Onsports σας παρουσιάζει την… θητεία του Ισπανού μεσοεπιθετικού στους «ερυθρόλευκους».

Το καλοκαίρι του 2010 ήταν ιδιαίτερο για τον Ολυμπιακό. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, έπειτα από πολυετή παρουσία στον θώκο της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, όπου έβγαλε τους Πειραιώτες από την 10ετή… ξηρασία και τους μετέτρεψε σε απόλυτους πρωταγωνιστές στην Ελλάδα, έδωσε το… χρίσμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ομάδα προερχόταν από μία τραγική παρουσία στην Super League, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση των play offs, κάτι που την… ανάγκασε να παίζει μέσα στο… κατακαλόκαιρο προκριματικά στο Europa League.

«Εισιτήριο» για Φουστέρ ο αποκλεισμός από Μακάμπι

Η αλβανική Μπέσα μπορεί να μην προκάλεσε κανένα… πρόβλημα για το «συγκρότημα» του Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος είχε αναλάβει το «χτίσιμο» της νέας ομάδας, έχοντας εντολή από τον Σωκράτη Κόκκαλη, ωστόσο, ο γ’ προκριματικός του Europa League ήταν… εφιαλτικός για τον Ολυμπιακό, που είχε μπει πλέον στην… εποχή Μαρινάκη. Αντίπαλος ήταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία μετά την ήττα της 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», πανηγύρισε τη νίκη 1-0 στο Ισραήλ και συνάμα το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Αυτό ίσως να αποτέλεσε το καθοριστικό σημείο για την άφιξη του Νταβίντ Φουστέρ στην Ελλάδα. Και πριν γίνουν παρεξηγήσεις, ας… εξηγηθούμε. Η ήττα από την Μακάμπι στον επαναληπτικό και κατά συνέπεια ο αποκλεισμός από τα play offs του Europa League, έφερε την απομάκρυνση του Γερμανού προπονητή και ο νέος – πλέον – διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, έδωσε τα… κλειδιά στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός, στην δεύτερη θητεία του στους «ερυθρόλευκους» κλήθηκε σε ελάχιστο χρόνο να δημιουργήσει μία ομάδα που θα είχε σαφές στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας.

Από τους πρώτους παίκτες που ακολούθησαν τον «τσινγκούρι» από την Ισπανία για την Ελλάδα ήταν και ο Νταβίντ Φουστέρ. Το… θέμα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον τότε άσο της Βιγιαρεάλ «έσκασε» στις 18 Αυγούστου του 2010, την επόμενη μέρα ο ποδοσφαιριστής ήταν στην Αθήνα και στις 20 Αυγούστου ανακοινώθηκε και επίσημα από τους Πειραιώτες.

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του David Fuster Torrijos από την Βιγιαρεάλ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πειραιώτες.

FusterParousiasi

Η παρουσίαση του Ισπανού έγινε μερικές μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 Αυγούστου του 2010, μαζί με τους Μοϊσές Ουρτάδο, Μάρκο Πάντελιτς και Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος ήταν έτοιμος να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, αλλά κατέληξε στους «ερυθρόλευκους». Αναμφίβολα το… μικρότερο όνομα στο πάνελ ήταν του Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος σε μία από τις πρώτες του… απαντήσεις ήταν πώς προφέρεται το όνομά του, μια και υπήρχε διχογνωμία με το… Φουστέ. Το… νερό κύλησε στ’ αυλάκι και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του Λιμανιού στην Ελλάδα άρχισαν άμεσα.
Του… κόλλησε η «ρετσινιά» μέχρι να ματώσει την φανέλα

Ο Νταβίντ Φουστέρ αποτέλεσε τον ποδοσφαιριστή που εμπιστεύτηκε απόλυτα ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην δεύτερη παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε την πρώτη του σεζόν με τα ερυθρόλευκα σε 29 ματς πρωταθλήματος, έχοντας 13 τέρματα και σε 2 αγώνες του Κυπέλλου, χωρίς να… ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα. Όμως, μέχρι να καταφέρει να πείσει τους οπαδούς των Πειραιωτών για την αξία του, πέρασε πολλά…

FusterXtipimaAtromitos

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός άσος είχε… περαστεί στον Τύπο ως επιλογή του συμπατριώτη του προπονητή. Το όνομά του δεν ήταν ευρέως γνωστό στο ελληνικό κοινό και δεν… καθυστέρησαν πολλοί να τον χαρακτηρίσουν… μίζα του Βαλβέρδε, μια και στα πρώτα ματς δεν είχε βρει τα πατήματά του με τη φανέλα των Πειραιωτών. Μπορεί να πέτυχε το πρώτο του τέρμα στις 25 Σεπτεμβρίου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά όλα άλλαξαν στον εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο, στις 12 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, όταν δέχθηκε αντιαθλητικό χτύπημα από τον Μαρσέλο Ολιβέιρα, αλλά δεν αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, συνέχισε κανονικά και άνοιξε το σκορ με πέναλτι στη νίκη 2-1 των «ερυθρόλευκων», ματώνοντας κυριολεκτικά για τη φανέλα.

Από τότε, ο Νταβίντ Φουστέρ μπήκε στις… καρδιές των οπαδών του Ολυμπιακού. Το πάθος του και η αφοσίωσή του στην ομάδα, ήταν τα στοιχεία που τον μετέτρεψαν σ’ έναν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές της εξέδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» στην πρώτη χρονιά του Ισπανού κέρδισαν το Πρωτάθλημα και πήραν το… εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Αντίπαλοι ήταν οι Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ. Κόντρα στους «κανονιέρηδες» στην Αγγλία, ο Ίβηρας άσος πέτυχε το πρώτο του τέρμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ακολούθησε ακόμα ένα και πάλι κόντρα στους Λονδρέζους στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε εκτός συνέχειας στη διοργάνωση με το περίφημο διπλό των Γάλλων στην Γερμανία, αλλά… μετακόμισε στο Europa League.

Η… απογείωση στην Ευρώπη

FusterMetallist

Η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση ανέδειξε το τεράστιο ταλέντο και την εκτελεστική δεινότητα του Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός σημείωσε και τα δύο τέρματα του Ολυμπιακού στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, αρχικά με την Ρούμπιν Καζάν στη Μόσχα (1-0) και εν συνεχεία κόντρα στην Μέταλιστ στο Χάρκοβο. Ωστόσο, το δεύτερο δεν ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στους Πειραιώτες, καθώς στον επαναληπτικό στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι Ουκρανοί πήραν τη νίκη 2-1 και παράλληλα το… εισιτήριο για την επόμενη φάση. Την ίδια σεζόν, 2011-’12 γράφτηκε και ο… μέχρι τώρα, επίλογος της συνεργασίας των «ερυθρόλευκων» με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που έφυγε με το νταμπλ.

Το… χρίσμα δόθηκε στον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος δεν έδειξε να εμπιστεύεται απόλυτα τον Νταβίντ Φουστέρ. Ωστόσο, ο Ισπανός αντιμετώπισε ένα σημαντικό τραυματισμό, ο οποίος τον άφησε εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες. Η επιστροφή του στην ομάδα έγινε με νέο τεχνικό, καθώς ο Πορτογάλος είχε δώσει την… θέση του στον Μίτσελ και ο τελευταίος έδειξε να πιστεύει περισσότερο στον συμπατριώτη του μεσοεπιθετικό, δίνοντάς του ευκαιρίες.

Την επόμενη σεζόν, ο 33χρονος ποδοσφαιριστής αποτέλεσε βασική επιλογή του Μίτσελ στο πρώτο μισό και κυρίως στα παιχνίδια του Champions League. Αγωνίστηκε κυρίως ως δεξιός ακραίος μεσοεπιθετικός, καθώς ο Βλαντιμίρ Βάις ήταν στα αριστερά και ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ πίσω από τον Μήτρογλου. Ο Ισπανός δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα στις 8 εμφανίσεις του στην διοργάνωση, ωστόσο… μοίρασε δύο ασίστ. Ανάλογη ήταν η παρουσία του και στο Πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε σε 21 ματς με… απολογισμό 4 τέρματα και 7 ασίστ, όμως, μέσα στην σεζόν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και δεν του επέτρεψαν να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Στο ίδιο μοτίβο… κινήθηκε και η φετινή περίοδος με τη διαφορά πως πλέον δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Μίτσελ. Για τον λόγο αυτό, σε πολλά ματς στην αρχή ξεκίνησε στον πάγκο, προλαβαίνοντας πάντως να… αφήσει το… σημάδι του στο Champions League, καθώς άνοιξε το σκορ κόντρα στην Μάλμε στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε μία φάση που έδειξε την αυταπάρνησή του, βάζοντας το κεφάλι του στην… φωτιά και δεχόμενος μια δυνατή κλωτσιά από αμυντικό των Σουηδών, αλλά για μία ακόμα φορά δεν… δέχθηκε να αποχωρήσει.

Άτυχος…

FusterAEK

Από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και τα τέλη του Μαρτίου ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για τον Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός κατά τη διάρκεια προπόνησης του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο χέρι και έμεινε εκτός για πολλές εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό, κατάφερε… να αγωνιστεί μόνο σε δύο ματς Κυπέλλου, στον επαναληπτικό με τον Τύρναβο και την πρώτη «μάχη» με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου υπέστη υποτροπή και έμεινε και πάλι εκτός δράσης.

Όμως, το τελευταίο διάστημα επέτρεψε πιο δυνατός και το Σάββατο (23/5) ήταν ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» στον τελικό του Κυπέλλου με την Skoda Ξάνθη. Κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, στο 65ο λεπτό δίνοντας την θέση του στον Κώστα Φορτούνη, οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον Ισπανό μέσο και ουσιαστικά… ζήτησαν την παραμονή του. Εξερχόμενος από το ΟΑΚΑ τόνισε πως θα έχει άμεσα συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το απόγευμα της Δευτέρας (25/5) ανακοινώθηκε και επίσημα η παραμονή του.

Εξαιρετικός χαρακτήρας

Πλέον, ο Νταβίντ Φουστέρ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει μείνει στο ρόστερ της ομάδας, στην… εποχή Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, καθώς ο Μπάλαζ Μέγιερι που είχε αποκτηθεί και αυτός το καλοκαίρι του 2010 αποχώρησε από την ομάδα. Ο Ούγγρος ήταν ο παίκτης με τον οποίο… δέθηκε περισσότερο ο Ισπανός άσος. Αμφότεροι είναι πράοι χαρακτήρες και ουδέποτε στην καριέρα τους στους Πειραιώτες δημιούργησαν πρόβλημα σε εποχές που δεν ήταν στα άμεσα πλάνα των προπονητών. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που έγιναν τα αγαπημένα παιδιά όλων στο Ρέντη.

Λύγισε για τον… κολλητό του

FusterMegyeri

Ένα από τις χαρακτηριστικές εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη του Νταβίντ Φουστέρ ήταν η στιγμή που αποχαιρέτισε… τηλεοπτικά τον Μπάλαζ Μέγιερι. Ήταν η φιέστα του Ολυμπιακού για το 42ο πρωτάθλημα, όταν ο Ισπανός μίλησε για το… αντίο του Ούγγρου. Εμφανώς συγκινημένος και χωρίς να γνωρίζει εκείνη τη στιγμή το δικό του μέλλον, δεν άντεξε και δάκρυσε για την αποχώρηση του… κολλητού του. Ίσως η παραμονή του Νταβίντ Φουστέρ στους «ερυθρόλευκους» να αποτελέσει την αφορμή για τον Μπάλαζ Μέγιερι να επιστρέψει στον Πειραιά και να τον επισκεφτεί σε γνωστά λημέρια.

Φουστέρ: Από «μίζα του Βαλβέρδε» έγινε… στρατιώτης (photos+videos)



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved