Παναθηναϊκός: Το «μπαμ» είναι ο Νίνης! (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Το «μπαμ» είναι ο Νίνης! (videos+photos)

Ο Σωτήρης Νίνης μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας χρονιάς και το Onsports εξηγεί το γιατί…

Όταν ο Σωτήρης Νίνης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, όλοι συνηγορούσαν σε ένα πράγμα. Αν υπάρχει ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να σωθεί η καριέρα του μεγαλύτερου ταλέντου που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, αυτό ήταν στο «τριφύλλι». Ο Νίνης δεν έχει κρύψει πως αγαπάει τον Παναθηναϊκό και σε κάθε ευκαιρία τονίζει πως πρόκειται για την οικογένειά του και πως αισθάνεται πολύ καλύτερα από οπουδήποτε αλλού. Το μαρτυρά αυτό και η εικόνα του, αλλά και η διάθεση που βγάζει στα ματς που ο Αναστασίου επέλεξε να του δώσει τη… μπαγκέτα της ομάδας και να τον χρίσει κινητήριο μοχλό στη μεσαία γραμμή.

Ο Νίνης δείχνει αναγεννημένος, πατάει γερά στα πόδια του και μοιάζει πιο αποφασισμένος από ποτέ να εξελιχθεί σε αυτό που όλοι περίμεναν. Σε ηγέτη της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού στη σύγχρονη εποχή. Ο 25χρονος μέσος είναι έτοιμος να διαψεύσει όσους φρόντιζαν από τα 23 του να τον χαρακτηρίσουν παλαίμαχο κι από τη στιγμή που πλέον έχει ξανά μπροστά του επιθετικούς που μπορούν να «ματώσουν» τα δίχτυα, μοιάζει… φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Αν υπολογίσει κανείς πως ο Νίνης από τη νέα χρονιά θα έχει και παίκτες-σκυλιά στα χαφ δίπλα του για να κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά, τότε μπορεί να θεωρηθεί από τώρα η μεγαλύτερη μεταγραφή της επόμενης σεζόν!

Η ασίστ… εκκίνηση

Ο Νίνης άρχισε εντυπωσιακά την πρώτη του χρονιά, στο δεύτερο μισό του, ερχόμενος στην πρώτη ομάδα μετά από εισήγηση του Μουνιόθ. Οι υποσχέσεις που άφησε ήταν φοβερές, αλλά στη συνέχεια κάτι η κακή διαχείριση, κάτι η δική του ευπάθεια σε τραυματισμούς, έφεραν αρκετά χαμένα παιχνίδια. Επί της ουσίας η σεζόν 2007/08 «χάθηκε» ολόκληρη, αλλά ο Νίνης άρχισε να βγάζει τον πραγματικό του εαυτό στα χρόνια που ακολούθησαν.

Σε επίπεδο ασίστ, η σεζόν 2008/09 ήταν από τις καλύτερες – με επτά τελικές πάσες – ενώ η χρονιά του νταμπλ του 2010 ήταν η πιο παραγωγική για τον Νίνη που έδωσε 8 έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του, τα περισσότερα από αυτά στον Τζιμπρίλ Σισέ. Μια τέτοια συνεργασία, όπως αυτές που έκανε με τον Γάλλο, έγινε και κόντρα στον Ατρόμητο με τον Μάρκους Μπεργκ να παίρνει τον ρόλο του εκτελεστή και να δείχνει τον Νίνη, όπως έκανε και τότε ο Γάλλος. Η κίνηση του Σουηδού, είναι και αυτή που «προδίδει» ότι στο πρόσωπο του Νίνη, ο Παναθηναϊκός βρίσκει το «δεκάρι» που έψαχνε!

ninisfors

Θα κάνει… πάρτι

Αυτό που χρειάζεται ο Σωτήρης Νίνης, επί της ουσίας, είναι να παραμείνει υγιής και να πάρει όσο περισσότερα παιχνίδια μπορεί. Είναι ενδεικτικό πως στις σεζόν που ήταν απόλυτα δημιουργικός, είχε και τις περισσότερες παρουσίες. Ο 25χρονος άσος έχει πια την εμπιστοσύνη που χρειαζόταν κι από τη στιγμή που θα κάνει και κανονική προετοιμασία, θα δώσει αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός από τον ίδιο. Τη μπάλα σε θέση… βολής για τους φορ της ομάδας.

Παράλληλα, με την παρουσία παικτών όπως οι Εσιέν, Αμπέντ, Ζέκα και Λαγός στη μεσαία γραμμή, θα νιώθει περισσότερη ασφάλεια για να επιχειρήσει ατομικές ενέργειες που κάνουν τη διαφορά. Όπως αυτή που έκανε πάνω στον Κώστα Κατσουράνη την Κυριακή και τον εξέθεσε, στέλνοντας στη συνέχεια τη μπάλα συστημένη στα πόδια του Μπεργκ για το ωραιότερο γκολ ίσως τη φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Αυτή η ασίστ, ήταν η πρώτη του Νίνη για φέτος και η πρώτη μετά από 4,5 χρόνια με τη φανέλα του «τριφυλλιού». Αυτή η ασίστ, ήταν και η… αρχή των όσων θα ακολουθήσουν, από την καλύτερη «εσωτερική» μεταγραφή που έκανε ο Παναθηναϊκός από… πέρσι για του χρόνου!

Παναθηναϊκός: Το «μπαμ» είναι ο Νίνης! (videos+photos)



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved