«Θέλει συγκέντρωση»

«Θέλει συγκέντρωση»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στον Ηρακλή, στον Τάσο Κατσαμπή αλλά και στην κατάκτηση του τίτλου στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ.

Την προηγούμενη Κυριακή ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πανηγύρισε ένα ακόμη πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ. Ο Σέρβος προπονητής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 103 fm» για τον Ηρακλή, τον Τάσο Κατσαμπή, όντας αυτός που τον πήγε στους κυανόλευκους, την κατάκτηση του τροπαίου με την κυπριακή ομάδα, τον Διονύση Χιώτη, ενώ υπογράμμισε πως τίθεται εναντίον των πλέι οφ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς: 

  Για την πορεία του Ηρακλή: «Η πορεία του Ηρακλή, ήταν φυσιολογική, μέσα από τα τόσα πολλά προβλήματα, τα οικονομικά και αυτό της αδειοδότησης. Δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο, να έχει μια ήσυχη σεζόν και να έχει υψηλούς στόχους η ομάδα. Θα χρειαστεί χρόνο και τεράστια προσπάθεια για να γυρίσει εκεί, που ήταν την προηγούμενη δεκαετία. Δεν είναι εύκολο, για τη διοίκηση και τους παίκτες, για τους προπονητές και τον κόσμο. Όσο θα υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, για να μην είναι μια ομάδα, που απλά θα προσπαθεί να μένει στην κατηγορία. Εύχομαι όλη αυτή η προσπάθεια, να μην επηρεάσει την παρουσία του κόσμου που στήριζε και στηρίζει αυτήν την ομάδα».

Για τον Τάσο Κατσαμπή: «Το 2002, η πρώτη μεταγραφή μου στον Ηρακλή, ήταν ο Κατσαμπής. Κανένας δεν σκεφτόταν τότε, ότι ο Τάσος θα μείνει και θα γίνει ηγέτης της άμυνας για μια δεκαετία. Με σκληρή δουλειά, σε γεμάτες σεζόν, με πολλές συνέπειες στην υγεία του, εξαιτίας του τρόπο που αγωνίζονταν. Εύχομαι να συνεχίσει να είναι στον Ηρακλή, γιατί η παρουσία του είναι απαραίτητη στο ποδόσφαιρο».

Για τα ελληνικά πλέι οφ: «Δεν είμαι υπέρ των πλέι οφ, γιατί γίνονται προσπάθειες σε όλη τη χρονιά και μετά όλα μπορεί να κριθούν μέσα σε ένα δύο παιχνίδια. Αν ήμουν στη θέση των υπεύθυνων, θα το εξέταζα πάλι. Με τις βαθμολογικές διαφορές, όλα είναι πιθανά. Το θέμα είναι ποια ομάδα βρίσκει τώρα στο τέλος κίνητρο. Ο ΠΑΟΚ έχει κι αυτός τεράστιο κίνητρο. Το θέμα είναι αυτό το κίνητρο, τί επίδραση έχει πάνω στους παίκτες που έχουν και την κούραση».

Για το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ: «Εξασφαλίσαμε τον 21ο τίτλο μας. Τέσσερα παιχνίδια πριν το τέλος, πήραμε το πρωτάθλημα. Ήταν δύσκολη χρονιά, είχαμε σοβαρό προβάδισμα, 4-5 βαθμούς, μετά ανεβάσαμε τη διαφορά και έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μη δώσουμε την ευκαιρία στον κύριο αντίπαλο, που ήταν η Ομόνοια, να μπει στη διεκδίκηση. Θέλει συγκέντρωση για να κρατήσεις τη διαφορά».

Για το ότι κέρδισε τα υψηλά μπάτζετ των άλλων ομάδων: «Η Ομόνοια μπορεί να έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από μας, αλλά εμείς έχουμε χτίσει έναν κορμό εδώ και τρία, τέσσερα χρόνια. Ακόμα κι αυτοί που ήρθαν το καλοκαίρι βοήθησαν τα μέγιστα. Τα παιδιά ξέρουν ποιους στόχους έχουν».

Για το ότι κέρδισε και τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς και τον Μιχάλη Κωνσταντίνου: «Ο ΑΠΟΕΛ έχει πλεονεκτήματα και θέλουμε να τα διατηρήσουμε. Δεν το βλέπω έτσι. Ούτε ο Μπάγιεβιτς, ούτε ο Κωνσταντίνου δεν μπορούν σαν άτομα να αλλάξουν αυτό που υπάρχει σε μια ομάδα».

Για το Διονύση Χιώτη και για τη μη παρουσία του στην Εθνική ομάδα: «Είχα την εντύπωση, ότι πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τις εμφανίσεις του, θα τον καλούσαν στην Εθνική. Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας. Τα τελευταία τρία χρόνια δούλεψε πολύ σκληρά, είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας και θα μπορούσε να τύχει προσοχής από τον προπονητή της Εθνικής, βάσει της απόδοσής του».



Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved