«Θέμα ηθικής τάξης»

«Θέμα ηθικής τάξης»

Λάβρος κατά της κατάστασης που επικρατεί στην Super League εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Xρήστος Πανόπουλος.

Με δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη είπε πως τίθεται θέμα ηθικής τάξης με την εκλογή του Αχιλλέα Μπέου ως εκπροσώπου της Λίγκας στην ΕΠΟ και επισήμανε ότι θα έπρεπε ο ίδιος να φροντίσει να μην φέρει σε δύσκολη θέση τα αρμόδια όργανα βάζοντας υποψηφιότητα.

Είπε ακόμα πως η Super League ξεκίνησε καλά στα δύο πρώτα χρόνια, αλλά από την στιγμή της ανάληψης της προεδρίας από τον Νικόλα Πατέρα το πράγμα χάλασε και άρχισαν πάλι να δημιουργούνται στρατόπεδα. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Εχουμε καταντήσει ΕΠΑΕ».

Πρόσθεσε επίσης πως πλέον στη Super League επικρατεί το one man show, υποστήριξε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε καλές προθέσεις αλλά παρασύρθηκε και έχει πέσει σε «λούμπες», ενώ ευχήθηκε να υπήρχαν ακόμα στο ποδόσφαιρο οι Γιάννης Βαρδινογιάννης στον Παναθηναϊκό και Σωκράτης Κόκκαλης δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη γιατί παρά τα δεινά που έχουν δημιουργήσει οι ομάδες τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την εμπειρία τους θα μπορούσαν να προσφερουν πολλά.

Eίπε ακόμα πως ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορεί να το κάνει όσο δεν βρίσκει άνθρωπο για να αφήσει σε καλά χέρια την Ξάνθη.

Τέλος, χαρακτήρισε «κουφή» την απόφαση της ΕΠΟ να παίρνει τη θέση ομάδας που δεν καταφέρνει να πάρει άδεια αδειοδότησης στην Super League, ομάδα από την μικρότερη κατηγορία.

Aναλυτικά ο κ. Πανόπουλος είπε:

Για την εκλογή Μπέου ως εκπροσώπου της Super League στην ΕΠΟ: «Τίθεται θέμα ηθικής τάξης, όταν κάποιος κατηγορείται δίκαια ή άδικα θα πρέπει να έχει την ευθιξία να μην φέρνει σε δύσκολη θέση τα αρμόδια όργανα. Ηταν άκομψο αυτό που έγινε και εν πάση περιπτώσει δεν θα ήθελα να έχω μπροστά μου κάποιον που δίκαια ή άδικα επαναλαμβάνω κατηγορείται. Είναι λάθος να τα βάζει κανείς με όλους και με όλα. Καλώς ή κακώς υπάρχει η ελληνική δικαιοσύνη, υπάρχουν χιλιάδες κόσμου, 10 εκατομμύρια Ελληνες, κόσμος που μας βλέπει. Eνας απλός φίλαθλος βλέπει π.χ. τον Πανόπουλο, θα πω για μένα, όχι για τον Αχιλλέα Μπέο, να κάνει κάποια πράγματα, να υποστηρίζει απόψεις θετικές ή αρνητικές. Αλλά σε κάποιους αυτά αρέσουν σε κάποιους δεν αρέσουν. Αυτή η εικόνα που εκπροσωπεί ο «χ» Πανόπουλος δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος να πει ότι του αρέσει. Δεν αρέσει αυτή η εικόνα, άσχετα επαναλαμβάνω αν έχει δημιουργηθεί δίκαια ή άδικα. Θεωρώ λοιπόν ότι ένα σημαντικό στοιχείο είναι το πώς οδηγούμε εμείς κάποια πράγματα. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το κλίμα δεν πάει ούτε η Super League να ψηφίσει Μπέο, ούτε και ο Μπέος να βάλει υποψηφιότητα. Πιθανώς να ήταν μια λάθος στιγμή, να υπάρχει ένας συναισθηματικός δεσμός κάποιοι μπορεί να είναι φίλοι μαζί του. Νομίζω ότι θα έπρεπε να τους διευκολύνει, δεν το σκέφτηκε, δεν του το είπαν;».

Για την λειτουργία της Super League: Η Super League αρχίζει και μου θυμίζει την παλιά ΕΠΑΕ και τους λόγους για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, πριν από λίγα χρόνια. Μέχρι κάποια στιγμή, όλα ήταν σχετικά καλά, παίρναμε τις αποφάσεις ομόφωνα, παραμερίζοντας τα όποια συμφέροντα, προσωπικά ή οπαδικά. Το πράγμα άρχισε να χαλάει όταν ανέλαβε ο Νικόλας Πατέρας με κάπως περίεργο τρόπο. Aν θυμάμαι καλά ο κ. Πατέρας δεν είχε εκλεγεί ομόφωνα. Αρχισαν να σχηματίζονται στρατόπεδα και κάποια πράγματα να στραβώνουν. Aυτό συνεχίζεται και τώρα και η Σούπερ Λίγκα πραγματικά μου θυμίζει την παλιά ΕΠΑΕ! Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε μπλοκ και αυτό μας πάνε πολλά χρόνια πίσω. Δεν έχουμε να κερδίσουμε έτσι! Eχει γίνει «one man show» και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Είτε είναι μπροστά ο Μπέος, είτε ο Μαρινάκης, είτε ο Πανόπουλος, αυτό πρέπει να αλλάξει! Δεν γίνεται να συνεχίζεται έτσι! Τι είμαστε; Προβατάκια που ακολουθούμε το ρεύμα των δυνατών; Γ... το ποδόσφαιρό μου!!!».

Για την απόφαση της ΕΠΟ να αντικαθιστά ομάδα από τη Football League, την ομάδα από τη Super League που δεν καταφέρνει να πάρει την αδειοδότηση: «Είναι τελείως κουφή απόφαση. Όταν εγώ αγωνίζομαι για να παραμείνω στην κατηγορία, αγοράζω 5-6 παίκτες, παλεύω όλη τη σεζόν και μια ομάδα δεν παίρνει αδειοδότηση, γιατί να πάρει την θέση μια ομάδα από την κατώτερη κατηγορία και όχι εγώ που παλεύω όλο τον χρόνο;».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ του Μπέου, την ημέρα που του ασκήθηκε δίωξη: «Δεν μπορώ να θυμηθώ την ιστορία του Ζαγοράκη με τον Μπέο. Δεν θέλω να κρίνω, γιατί δεν ξέρω τι έχει συμβεί μεταξύ τους. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν άνθρωπο μπροστά και τον πυροβολούμε. Πρέπει κάποια πράγματα να τα δούμε διαφορετικά. Εχουμε βγει σαν... πιστολέρο και προχωράμε. Αυτά, όμως, τα βλέπει όλος ο κόσμος. Το θέλουμε; Κανένας δεν το θέλει!».

Για τον Μαρινάκη: «Εγώ ξέρω, ότι ο Μαρινάκης ήρθε πραγματικά για να βοηθήσει το ποδόσφαιρο, για να προβληθεί ο Ολυμπιακός και κατ' επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ισως, όμως να παρασύρθηκε και να έπεσε σε λούμπες. Τώρα πρέπει να έχει το θάρρος για να βγει από αυτές τις λούμπες. Ξέρεις αυτός καλύτερα».

Για την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Super League επ’ ευκαιρία της κόντρας με τον γγ Αθλητισμού που παρουσιάστηκαν όλα ιδανικά: «Προσπαθήσαμε να προστατέψουμε το σπίτι μας. Ισως να φτάσαμε σε υπερβολές, αλλά η στάση του κ. Μαρινάκη πιστεύω ότι ήταν αυτή. Να προστατέψει τη Super League. Πιστεύω ότι κατά βάθος τα λες μαγκωμένος, δεν τα πιστεύεις, αλλά τι να πεις; Ισως θα έπρεπε να είναι πιο light σε ορισμένα ζητήματα, να πούμε κι εμείς ότι φταίμε για να πιστέψει και ο κόσμος ότι κάτι θα διορθώσουμε».

Για την πιθανότητα να πάει το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ: «Αν το πρωτάθλημα πάει στην ΕΠΟ σε αυτή τη φάση θα είναι τρις χειρότερα. Για ποια ΕΠΟ μιλάμε; Για ποια οργάνωση μιλάμε; Ο όποιος Πιλάβιος τι μπορεί να οργανώσει μέσα σε ένα χρόνο; Η ΕΠΟ χρειάζεται τουλάχιστον σοβαρή δουλειά για μια τετραετία. Αλλά θα ξεκινάει έξω από το κουβούκλιο που λέγεται ΕΠΟ και θα πηγαίνει στις ενώσεις. Αυτό το πράγμα έχει γίνει; Πρέπει να φτιάξεις το δέντρο σιγά – σιγά. Τυχαία και με αυτόματο πιλότο πάνε όλα. Ο Πιλάβιος δεν προλαβαίνει αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει κάποια πράγματα».

Για τις μεταγραφές που γίνονται με παρατυπίες: «Δεν συζητάμε ότι είναι ανέντιμο από την πλευρά των ομάδων, που έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Αν χρησιμοποιήθηκαν πλαστά πιστοποιητικά υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.
Η Ξάνθη θα μπορούσε να είχε χάσει την κατηγορία, γιατί κάναμε μόνο μία μεταγραφή, του Καζάκη. Δεν είχαμε χρήματα, δεν κάναμε μεταγραφές. Αλλες ομάδες έκαναν 10-12 μεταγραφές. Αν τις έχουν κάνει παράνομα, τότε υπάρχει παραποίηση του πρωταθλήματος!!! Αν υπάρχει παραποίηση, τότε για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε;».

Για τους Κόκκαλη – Βαρδινογιάννη: «Στο ξεκίνημα ήταν καταλυτική η παρουσία των Γιάννη Βαρδινογιάννη αρχικά και Πέτρου Κόκκαλη στη συνέχεια. Θα ευχόμουν ο Σωκράτης Κόκκαλης να ήταν ενεργός στον Ολυμπιακό δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να μην είχε φύγει από το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι όλο το ποδόσφαιρο, άσχετα αν πολλά δεινά τα έχουμε τραβήξει από τις ομάδες τους, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τώρα που αυτές οι δύο οικογένειες έχουν γίνει πιο σοφές αν ήταν ενεργά δίπλα σε Μαρινάκη και Παναθηναϊκό θα είχαμε πραγματικά κερδίσει πολύ περισσότερα εμείς σαν ποδόσφαιρο. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Και είναι κρίμα που αυτό δεν έγινε. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι είναι τυχερό το ποδόσφαιρο  που έχει τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Πατέρα. Προσωπικά δεν θα το έλεγα ακόμα κι αν ήμουν αυτοκράτορας της Ρώμης. Και δεν θεωρώ πως υπάρχει πια αυτοκράτορας της Ρώμης».

Για τις συχνές αλλαγές προπονητών στην Ξάνθη: «Θα σας πω κάτι. Όταν προσέλαβα τον Βολφ που είχε πέντε χρόνια στη Βόλφσμπουργκ, ενάμισι χρόνο στην Καϊζερσλάουτερν και ενάμισι χρόνο στην Γκλάντμπαλ, με τέτοιο παλμαρέ προπονητή στην Μπουντεσλίγκα που δύσκολα βρίσκεις στην Ελλάδα, τον έψηνα ενάμισι χρόνο να έρθει στην Ξάνθη. Τον προσέλαβα έξι μήνες πριν, από τον Γενάρη για να παρακολουθήσει την ομάδα και να κάνει τις μεταγραφές. Είχε λευκή κάρτα να κάνει ό,τι θέλει. Είχα τριετές συμβόλαιο υπογεγραμμένο μαζί του. Είμαστε όμως παιδική χαρά. Στο δίμηνο πάνω τι να κάνω, αφού έβλεπα ότι πηγαίναμε στην καταστροφή;».

Γιατί δεν δίνει στον Παπαδόπουλο δεύτερη ευκαιρία: «Για τρελό ψάχνετε; Βρέθηκε ένας προπονητής που άρχισαν να τον πηγαίνουν τα αποτελέσματα, τον άφησα να εξελιχθεί, εξελίχθηκε, μπορούσα να εμπιστευτώ σ’ αυτό το παιδί την προετοιμασία της ομάδας; Την έκανα την, να μη πω ποια, με τον Κεχαγιά παίρνοντας όλα τα ρίσκα, να την ξανακάνω; Θα είναι το τρις, τετράκις εξαμαρτείν.

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη:  «Ο Μαρίνος δεν έβγαλε την Λάρισα στο ΟΥΕΦΑ; Δεν πήγε στο ΑΠΟΕΛ και πήρε πρωτάθλημα; Είναι καλός προπονητής ο Ουζουνίδης από την σχολή της Ξάνθης που βγάζει καλούς προπονητές».

Για τις πιθανότητες που υπάρχουν να βρει επενδυτή για την Ξάνθη: «Ούτε μία στο εκατομμύριο, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί επενδυτής για την Ξάνθη. Για τον Ολυμπιακό Βόλου εύκολα. Ο όρκος που έκανε ο Αχιλλέας Μπέος ήταν εκ του ασφαλούς, γιατί θα υπάρχουν άνθρωποι στο Βόλο κι αν δεν μπορούν αυτοί, υπάρχει ο δήμος».



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved