«Η καρδιά μου θα είναι πάντα εδώ»

«Η καρδιά μου θα είναι πάντα εδώ»

Το ότι θα έχει πάντα τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα και πως πάντα η καρδιά του θα είναι στην χώρα μας και τον Ολυμπιακό, υπογράμμισε ο Ντουντού στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Δεν θα είναι στην φιέστα.

Ο Βραζιλιάνος μέσος, που θα συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Ατλέτικο Μινέιρο, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, στο «Γ. Καραϊσκάκης», θέλοντας να αποχαιρετίσει τους ιθύνοντες των Πειραιωτών, αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας.

Ο πρώην, πλέον, αρχηγός του Ολυμπιακού, χαρακτήρισε τον Ερνέστο Βαλβέρδε ως τον καλύτερο προπονητή για να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στο Champions League, ενώ ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν έχει υποστηρίξει τον Σισέ ενάντια στους Πειραιώτες.

«Πρώτα καλησπέρα», ανέφερε στα ελληνικά ο 28χρονος άσος και συνέχισε στην μητρική του γλώσσα: «Σήμερα για μένα είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Σήμερα γιορτάζω τα 28 χρόνια. Έρχομαι εδώ για να σας ευχαριστήσω, όλους εσάς που δουλεύετε στον Τύπο, που κάνετε κριτική, αλλά και εσάς που γράφετε καλά πράγματα. Έχω ανοικτή την καρδιά μου για όλους.

Είμαι πολύ ευτυχισμένος, γιατί εδώ δημιούργησα μια νέα οικογένεια. Έχω πολύ καλά πράγματα να θυμάμαι από εδώ. Η οικογένειά μου και εγώ αγαπάμε πολύ την Ελλάδα και έμαθα να αγαπάω τον Ολυμπιακό. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κόκκαλη και τον κ. Νινιάδη που με βοήθησαν και ήρθα στον Ολυμπιακό, αλλά και τον κ. Βαλβέρδε, τον κ. Μπάντοβιτς και τον κ. Κετσπάγια που δουλέψαμε μαζί. Για εμένα ήταν μεγάλη απόλαυση να είμαι μέλος της ομάδας.

Σήμερα είναι ο αποχαιρετισμός. Αποχαιρέτισε το σχολείο η κόρη μου, εγώ τον σύλλογο, τους φίλους μου. Αυτό με κάνει λυπημένο, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Θέλω να ξέρετε πως θα σας θυμάμαι όλους. Δεν έχω τίποτα απέναντι σε κανένα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μαρινάκη, για την δουλειά που έχει κάνει φέτος. Να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, ειδικά την Θύρα 7 για όλες τις στιγμές που περάσαμε. Δεν πρόκειται να θυμάμαι τίποτα άσχημο, αλλά πρόκειται να πάρω μαζί μου μόνο τα καλά».

Ερωτηθείς για το είναι αυτό που ξεχωρίζει από τις καλές στιγμές που θα πάρει μαζί του, απάντησε: «Οι τίτλοι, τα καλά παιχνίδια και η χαρά που ένιωσα σε όλες αυτές τις στιγμές που έζησα εδώ».

Για το αν του λείπει κάτι από την παρουσία του στην ομάδα του Πειραιά, απάντησε: «Δύο τίτλοι πρωταθλήματος και ένα Κύπελλο Ελλάδας δεν είναι λίγο. Είναι πολλά. Θα ήθελα να είχα κερδίσει κάτι και στην Ευρώπη, αλλά αυτό είναι δύσκολο, αλλά φεύγω γεμάτος από αυτά που έχω πετύχει».

Στο ενδεχόμενο αν θέλει να επιστρέψει για να ολοκληρώσει κάτι που άφησε, τόνισε: «Φεύγω αυτή την στιγμή, πιστεύοντας πως έχω γράψει την ιστορία μου στην ομάδα. Φυσικά και αφήνω την πόρτα ανοικτή, για αυτό έρχομαι και σήμερα, και ποτέ δεν γνωρίζεις τι μπορεί να γίνει και δεν είμαι αρκετά μεγάλος».

Σε ερώτηση για αν τον πείραξε κάτι από την παρουσία του στην ομάδα, υποστήριξε: «Όχι τίποτα. Το ποδόσφαιρο αποτελείται από στιγμές. Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τις κριτικές που μου έγιναν. Δεν θέλω να κρατήσω τίποτα από τα άσχημα. Κρατάω μόνο τις καλές στιγμές».

Για την παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε, ξεκαθάρισε: «Είναι πολύ ιδιαίτερο για να μιλήσω για τον κ. Βαλβέρδε, καθώς ήταν δύο φορές προπονητής στα τρία χρόνια που ήμουν εδώ και τις δύο φορές πήρε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος προπονητής για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο Champions League, γιατί γνωρίζει καλά τον Ολυμπιακό, ξέρει τους ποδοσφαιριστές και να χειρίζεται καταστάσεις. Γνωρίζει πολύ καλά την Super League και αν έμεναν και τρίτη χρονιά εδώ θα ήμουν και πάλι πρωταθλητές».

Όσον αφορά στο αν θα δώσει το «παρών» στη φιέστα της Κυριακής, υποστήριξε: «Δυστυχώς όχι γιατί πρέπει να ταξιδέψω. Μια φιέστα είναι σίγουρα φιέστα, αλλά για εμένα σημαντικό είναι που κατέκτησε τον τίτλο και η καρδιά μου θα είναι εδώ».

Αναφορικά με τον Λεάντρο, που... αφήνει στου Ρέντη, απάντησε: «Ο Λεάντρο έλεγε πως είμαι ο δάσκαλός του και εγώ ως μαθητή. Γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι στεναχωρημένος. Ήμασταν πάντα μαζί στον σύλλογο. Μιλάγαμε για τα πάντα μεταξύ μας, για τις εφημερίδες, τον Τύπο, πως να παίξει και αν είναι πολύ νέος, πιστεύω πως αν έχει μυαλό θα γίνει καλός παίκτης στον Ολυμπιακό. Ελπίζω να παίξει στον Ολυμπιακό και να διατηρήσει την σειρά των Βραζιλιάνων».

Στην συνέχεια, θέλησε να κάνει τον... απολογισμό του στα Ελληνικά: «Μετά από τρία χρόνια εδώ, είμαι πολύ ευχαριστημένος και ευχαριστώ όλους. Αγαπάω πολύ την Ελλάδα και θα θυμάμαι τον κόσμο και το γήπεδο το «Γ. Καραϊσκάκη». Ακόμα θα θυμάμαι τους φίλους μου στην Γλυφάδα και... τον καπουτσίνο φρέντο».

Και συνέχισε στα αγγλικά: «Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις. Ήμουν πολύ δυσαρεστημένος την προηγούμενη εβδομάδα, γιατί σε μία μέρα έπρεπε να αλλάξω. Είναι τρελό που όλα έγιναν σε μία μέρα. Ποτέ δεν γνωρίζεις στην ζωή τι ξημερώνει. Τώρα στην Βραζιλία θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω θέση στην Εθνική και να κερδίσω το πρωτάθλημα. Εδώ πήρα ότι ήθελα. Ευχαριστώ πολύ όσους με βοήθησαν».

Τέλος, για την περιβόητη συνέντευξη και την στήριξη στον Τζιμπρίλ Σισέ για τα όσα είχα γίνει στο «αιώνιο» ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», υποστήριξε: «Δέχτηκα μια ερώτηση και απάντησα με μία ερώτηση. Με ρώτησαν αν ο Σισέ έχει κάποιο δίκαιο; Και τους απάντησα: «Εσείς πιστεύετε πως ο Σισέ έχει κάποιο δίκαιο»; Αυτό που είπα ήταν πως στα γήπεδα της Ελλάδας, δεν είναι ωραίο να υπάρχει βία, γιατί δεν είναι ωραίο για την Ελλάδα, αλλά και για τους φιλάθλους που πάνε να δούνε μπάλα και βλέπουν επεισόδια. Και δυστυχώς αυτό παρερμηνεύτηκε. Ποτέ δεν υπήρχε περίπτωση να υποστηρίξω τον Σισέ ενάντια στον Ολυμπιακό. Ποτέ στην ζωή μου».



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved