Επί τάπητος ο νέος Θρύλος!

Επί τάπητος ο νέος Θρύλος!

Τα «εσωτερικά μέτωπα» στον Ολυμπιακό κλείνουν το ένα μετά το άλλο  -με θετική κατάληξη για τον σύλλογο-  και κατά συνέπεια οι διοικούντες την ομάδα του Πειραιά θα μπορούν άμεσα ν’ ασχοληθούν αποκλειστικά με τον σχεδιασμό της νέας σεζόν.

Το πολυπόθητο «ναι» από τον Ερνέστο Βαλβέρδε ακούστηκε χθες (14/4) απαλλάσσοντας τον Ολυμπιακό από την… αβεβαιότητα της «επόμενης μέρας» σε ό,τι αφορά στην τεχνική ηγεσία, ενώ εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία θα πρέπει να θεωρείται και η οριστική πλέον συμφωνία με τον Εδουάρδο Μαθία για το νευραλγικό πόστο του Τεχνικού Διευθυντή.

Κίνηση «ματ» με Μαθία και Ντάρκο

Ο 36άχρονος Ισπανός είναι από τους καλύτερους, που κυκλοφορούν στην πιάτσα, για τη συγκεκριμένη θέση με πολλές και σημαντικές διασυνδέσεις, αλλά κι εμπειρία από συλλόγους τεράστιου βεληνεκούς, όπως η Βαλένθια και η Λίβερπουλ, με αποτέλεσμα η επιλογή του και φυσικά η συμφωνία της ΠΑΕ Ολυμπιακός μαζί του να θεωρείται επιτυχία πρώτου μεγέθους για τον σύλλογο.

Παράλληλα, η τοποθέτηση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στ’ αποδυτήρια σε ρόλο Γενικού Αρχηγού, είναι μία ακόμα ένδειξη για το πόσο καλά οργανωμένος θα είναι πλέον ο Ολυμπιακός σε όλα τα επίπεδα, όπως άλλωστε αρμόζει σε μία ομάδα του δικού του επιπέδου και των δικών του απαιτήσεων…  Ο Σέρβος είναι τεράστια προσωπικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, με ηγετική φυσιογνωμία και αναμφίβολα μπορεί να προσφέρει ποικιλοτρόπως στους «ερυθρόλευκους».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πλέον μπορεί να καταστρώσει μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη απερίσπαστος τα πλάνα του για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2011-12, με αποτέλεσμα ο φάκελος «μεταγραφές» να έρχεται σιγά-σιγά στο προσκήνιο…

Πάει για πέντε ενδεκαδάτους

Χωρίς κανείς να μπορεί  -ακόμα τουλάχιστον- να βάλει το χέρι του στην φωτιά, ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα κινηθεί για πέντε μεταγραφές ενδεκάδας κι ενδεχομένως για δύο ή τρεις ακόμα με στόχο τον εμπλουτισμό του πάγκου του.

Οι πρωταθλητές θέλουν σίγουρα ενίσχυση κάτω από τα γκολπόστ, παρά το ότι ο Βαλβέρδε «πιστεύει» πολύ τον Ούρκο Πάρντο. Ο 47άχρονος προπονητής θεωρεί ότι τη νέα χρονιά ο συμπατριώτης του θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος, έχοντας πλέον ένα πρωτάθλημα στα… γάντια του και γι’ αυτό θα φροντίσει να μην του… κόψει τα φτερά φέρνοντας στου Ρέντη έναν τερματοφύλακα, ο οποίος θα έπαιρνε την φανέλα του βασικού… σπίτι του! Ο Πάρντο, άλλωστε, εντός των επόμενων ημερών (ίσως ακόμα και σήμερα) θα κληθεί να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, καθώς υπάρχει, εδώ και καιρό, η σχετική συμφωνία.

Στόχος του «txingurri» είναι να πλαισιώσει τον Πάρντο μ’ έναν αξιόπιστο keeper  -όπως είναι για παράδειγμα ο πολύπειρος Αυστριακός, Γιούργκεν Μάχο, ο οποίος φαντάζει αυτή την στιγμή ο επικρατέστερος για να «ντυθεί» στα ερυθρόλευκα-  ο οποίος ν’ αυξήσει κατακόρυφα τον ανταγωνισμό για την ενδεκάδα!

Προτεραιότητα, τόσο της διοίκησης και προσωπικά του Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και της τεχνικής ηγεσίας, αποτελεί η  -περίφημη πλέον-  ελληνοποίηση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας. Ως βασικοί στόχοι των «ερυθρόλευκων» θα πρέπει να θεωρούνται οι Γιώργος Τζαβέλλας (ιδιαίτερα από την στιγμή που όπως όλα δείχνουν θ’ αποτελέσει παρελθόν ο Ραούλ Μπράβο) και Σωκράτης Παπασταθόπουλος, δύο βασικά στελέχη της ενδεκάδας της Εθνικής ομάδας.

Από κει κι έπειτα, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη αν ο Ολυμπιακός κινηθεί για την απόκτηση του Φάνη Γκέκα (ενδεχομένως με μία πρόταση για «πακέτο» με τον Τζαβέλλα, να διευκολύνει την συμφωνία μεταξύ Πειραιωτών και Άϊντραχτ Φρανκφούρτης) ή του Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος σε περίπτωση που δεν υπερκεραστεί ο σκόπελος της υψηλής ρήτρας του Παπασταθόπουλου με τη Μίλαν, θ’ αποτελούσε μία ποιοτική εναλλακτική λύση για τα κέντρο της άμυνας. Στα θετικά του Θεσσαλού αμυντικού συγκαταλέγεται, φυσικά, το ότι είναι ελεύθερος και ότι το κασέ του είναι το μισό απ’ αυτό του Sokratis…

Πιθανή απόκτηση των Τζαβέλλα-Παπασταθόπουλου (ή Μόρα), εξάλλου, σε συνδυασμό με την  -σχεδόν-  δεδομένη πλέον συμφωνία με τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Βασίλη Τοροσίδη για την επέκταση των συμβολαίων τους, θα δώσει στον Ολυμπιακό την δυνατότητα να… καυχιέται ότι διαθέτει αυτούσια την οπισθοφυλακή της Εθνικής ομάδας! Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μάλιστα, ενδέχεται να υπογράψει ακόμα και σήμερα (15/4) το νέο του συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, το οποίο θα του αποφέρει περίπου 800.000 ευρώ ετησίως και θα επεκταθεί, από το 2012 που λήγει, τουλάχιστον για δύο ακόμα χρόνια. Αντιστοίχως θα κλείσει και το θέμα της αναπροσαρμογής του συμβολαίου του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος θα υπογράψει με ετήσιες απολαβές που θα «αγγίζουν» το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Της μεγαλύτερης ενίσχυσης χρήζει ωστόσο, η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Για το νευραλγικό χώρο του κέντρου η ειλημμένη απόφαση θέλει την διοίκηση να «θωρακίζει» την ομάδα με δύο παίκτες μεγάλης κλάσης για τον άξονα, αλλά κι έναν ποδοσφαιριστή για το δεξί άκρο, ο οποίος ίσως και να μπορεί να παίξει και στο… απέναντι «φτερό» ως back up του Άλμπερτ Ριέρα.

Ο διεθνής Κολομβιανός χαφ της Βαλενσιέν, Κάρλος Σάντσες, κατά πολλούς θεωρείται «κλεισμένους» από τους Πειραιώτες, πολλά θα εξαρτηθούν ωστόσο, από τα ονόματα που θα… βγουν στην αγορά, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα είναι Απρίλιος και μέχρι τον Ιούλιο πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν…

Ο 28άχρονος διεθνής Σουηδός πολυσύνθετος χαφ της Λιόν , Κιμ Κάλστρομ, αποτελεί ένα από τα «ηχηρά» ονόματα, τα οποία θα επιχειρήσει να «ψήσει» ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να πετύχει μ’ ένα… σμπάρο δύο τρυγόνια! Αφενός, δηλαδή, να ενισχύσει τον Ολυμπιακό μ’ έναν top class παίκτη, ο οποίος μπορεί ν’ αγωνιστεί από ανασταλτικός χαφ, μέχρι επιτελικός μέσος κι αφετέρου να… πάρει ακόμα περισσότερους πόντους στο επικοινωνιακό κομμάτι, στέλνοντας χιλιάδες οπαδούς των «ερυθρόλευκων» στο αεροδρόμιο!

Για τη μεσαία γραμμή, «παίζει»  -και μάλιστα, μετά την συμφωνία με τον Μασία, «παίζει ακόμα πιο δυνατά!-  φυσικά και το όνομα του Μίλαν Γιοβάνοβιτς. Ο 30άχρονος Σέρβος all around (που λένε και οι… μπασκετικοί) μεσοεπιθετικός… πετάει τη σκούφια του για ν’ αφήσει το ένα λιμάνι για να πιάσει το άλλο (σ.σ. να φύγει από την Λίβερπουλ, όπου δεν κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής και να έρθει στον Ολυμπιακό, για τον οποίο έχει εκφραστεί επανειλημμένως δημόσια με κολακευτικά λόγια) και ενδεχόμενη απόκτησή του από τους «ερυθρόλευκους» θα ενίσχυε σημαντικά την ομάδα μεσοεπιθετικά…

Η περίπτωση του Μόργκαν Αμαλφιτανό της Λοριάν δεν έχει εγκαταλειφθεί από τον Ολυμπιακό, ίσως όμως να έχει δυσκολέψει αρκετά, καθώς στο... κόλπο φαίνεται ότι μπαίνουν ομάδες από την Primera Division.

Ποιοτικές «ρεζέρβες»

Εξαιρετική εναλλακτική λύση και για τις δύο «πτέρυγες» θεωρείται, από πολλούς στον Ολυμπιακό, ο Τζαμάλ Αμπντούν της Καβάλας. Ο διεθνής Αλγερινός εξτρέμ είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής και αναλογικά με την αξία του δεν θα κοστίσει ένα… καράβι λεφτά!

Όσον αφορά στις υπόλοιπες περιπτώσεις, οι οποίες θεωρούνται εναλλακτικές λύσεις (σ.σ. όχι μεταγραφές υψηλής προτεραιότητας, δηλαδή), τα ονόματα των Κώστα Φορτούνη του Αστέρα Τρίπολης, Ανδρέα Τάτου του Ατρομήτου και Γιώργου Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού, μοιάζουν να είναι τα μοναδικά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ιδιαίτερα για τον 18άχρονο μεσοεπιθετικό των Αρκάδων, για τον οποίο έχει αναφερθεί δημοσίως ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο παρελθόν, αναμένεται να γίνει επίσημη πρόταση άμεσα, καθώς αρέσει πολύ και στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αυτοί που φεύγουν κι

αυτοί που δεν... γυρίζουν

Πολύ σημαντικό κεφάλαιο στο μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού για την επόμενη σεζόν, είναι σίγουρα κι αυτό των δανεικών ποδοσφαιριστών, αλλά κι εκείνων, οι οποίοι ενδεχομένως ν’ αποχωρήσουν από τους «ερυθρόλευκους».

Απ’ αυτούς που αγωνίζονται ως δανεικοί σε άλλες ομάδες, δύσκολα θα παρθεί απόφαση για να επιστρέψει κάποιος, μ’ εξαίρεση ίσως τον Κώστα Μήτρογλου, αν και γι’ αυτόν δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιστροφή στου Ρέντη παρά τον εντυπωσιακό του πέρασμα από τον Πανιώνιο…

Όσον αφορά στις αποδεσμεύσεις, οι Ζαουάντ Ζαϊρί, Ραούλ Μπράβο και Γιάννης Παπαδόπουλος, όπως όλα δείχνουν θα… κουνήσουν μαντήλι, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον κάποιων άλλων, όπως ο Ντένις Ρόμενταλ ή ο Μάρκο Πάντελιτς, οι οποίοι δεν αποκλείεται ν’ ακολουθήσουν τον… δρόμο που χάραξε προ ημερών ο Ντουντού…



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved