Super League: Στο τέλος θα παίζουν μόνοι τους!

Super League: Στο τέλος θα παίζουν μόνοι τους!

Ξεπερνά το 50% η μείωση προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα της Super League από το 2010 έως και σήμερα – Δείτε το χαρακτηριστικό γράφημα

Ένα εκατομμύριο θεατές έχασε η Super League την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με την έρευνα της «Πράσινης». Αυτό δείχνουν οι αριθμοί των μέσων όρων στα εισιτήρια που κόπηκαν σε όλα τα γήπεδα από τη σεζόν 2009-2010 έως και την Κυριακή το βράδυ που ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα.

Εν μέσω των δικαστικών υποθέσεων διαφθοράς, το ελληνικό Πρωτάθλημα βουλιάζει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, και ο κόσμος του γυρίζει την πλάτη.  Δεν πηγαίνει στο γήπεδο, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στους σχετικούς πίνακες, και προφανώς ούτε και θα ξαναπάει εάν δεν καθαρίσουν τα βρώμικα νερά που το έχουν «πνίξει» εδώ και χρόνια.

«Φωνάζει» από μακριά πως οι Έλληνες φίλαθλοι θεωρούν το προϊόν που βλέπουν αναξιόπιστο και δεν το εμπιστεύονται. Από την περίοδο 2009-2010, που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Πρωτάθλημα ο δείκτης των εισιτηρίων και συνολικής προσέλευσης τη τελευταία πενταετία, παρουσιάζει πτωτική τάση με αποκορύφωμα τη φετινή περίοδο.

Για παράδειγμα τη χρονιά που οι «πράσινοι» πήραν τον τίτλο, πήγαν συνολικά 1.970.293 φίλαθλοι στα γήπεδα με τον μέσο όρο των εισιτηρίων που έκοψαν οι ομάδες στους αγώνες τους να ανέρχεται στις 7.599.

Επειδή οι αριθμοί δε λένε ψέματα σε όλα τα γήπεδα πήγαν συνολικά, για τη σεζόν 2014-2015, 855.342 κόσμος, ενώ ο μέσος όρος του συνόλου των εισιτηρίων που έκοψε κάθε ομάδα έχει το απαξιωμένο νούμερο των 3.332.

Αντίστοιχες πτωτικές τάσεις εμφανίζονται και στις ενδιάμεσες αγωνιστικές σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την περασμένη περίοδο, 2013-2014, σχεδόν τα 2/3 όσων πήγαιναν να δουν μπάλα την έκοψαν μια και καλή φέτος.

Θα ισχυριστεί κανείς ότι ο απολογισμός θα ήταν κάπως καλύτερος εάν στην Super League υπήρχαν η ΑΕΚ  και ο Άρης, ωστόσο, αυτό θα αποτελούσε αν μη τι άλλο μια καλή δικαιολογία…

Δείτε το γράφημα και θα καταλάβετε…



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved