«Αστεία υπόθεση»

«Αστεία υπόθεση»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εξέδρα των Σπορ» παραχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος με αφορμή την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για την υπόθεση «casetagate».

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρθηκε στα πρόσωπα που εμπλέκονται, τόνισε ότι λόγω του χαρακτήρα του αντιμετωπίζει με χιούμορ την υπόθεση, ενώ χαρακτήρισε εσκεμμένα τα διαιτητικά λάθη. Παράλληλα, μίλησε για τον Πιλάβιο, τον Δαλούκα και την πιθανή αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό Βόλου διαψεύδοντας τα περί ενδιαφέροντος του φίλου του και Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Γιάννη Τσιπανίτη για την αγορά της ΠΑΕ.

- Πόσο σας ξάφνιασε η απόφαση του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον σας για απόπειρα εκβιασμού σε βαθμό πλημμελήματος;

«Η θέση μου διατυπώνεται μέσα από την ανακοίνωση που δημοσίευσα στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού Βόλου. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι, κατά την άποψή μου, πρόκειται για πολιτική δίωξη και όχι ποινική».

- Πόσο άλλαξε την καθημερινότητά σας η ιστορία με τις κασέτες, ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και η δικαστική έρευνα;

«Τη στιγμή που είναι αποδεδειγμένα μονταρισμένο και συρραφή τι να πούμε; Δημιουργούμε ένα προϊόν παράνομο, φτιαγμένο όπως το θέλουμε, και μπορούμε μέσα από αυτό το αντικείμενο, από αυτό το προϊόν, να κατηγορήσουμε ή να σπιλώσουμε μια προσωπικότητα ή έναν άνθρωπο. Θεωρώ ότι είναι ανέντιμο και λάθος. Προσωπικά, και επειδή είμαι δυνατός, το αντιμετωπίζω με χιούμορ. Κάποιος άλλος στη θέση μου μπορεί να το έπαιρνε αλλιώς και να είχε πρόβλημα ακόμη και σε θέμα υγείας. Εγώ, επειδή είμαι σίγουρος τόσο για τον εαυτό μου όσο και για το περιεχόμενο των κασετών, αντιμετωπίζω ως αστεία την όλη υπόθεση».

- Αισθάνεστε πως στη συνείδηση της κοινής γνώμης ο Αχιλλέας Μπέος βγαίνει «ατσαλάκωτος» από την υπόθεση «casetagate» ή ότι αυτή η ιστορία τού αφήνει έναν λεκέ στην παραγοντική του στολή;

«Αυτό είναι το παράπονό μου. Δημιουργείται μία σκιά, μία λάσπη εάν θέλετε, σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται επί σειρά ετών στον χώρο του ποδοσφαίρου και θα συνεχίσει να υπάρχει. Θα παραμείνει ίσως για κάποιους δύσπιστους μια σκιά, μέσα όμως από ένα προϊόν παράνομο, μονταρισμένο, μια συρραφή που απαγορεύεται παγκοσμίως. Όταν μπορείς να στιγματίσεις έναν άνθρωπο με τέτοιο υλικό, νομίζω ότι εκτός από παράλογο είναι και άδικο. Η πλειοψηφία του κόσμου θα με βγάλει νικητή και καθαρό. Θα πάνε 100% κατηγορούμενοι ο κ. Κούγιας και ο κ. Πατέρας. Ο ένας γιατί χρησιμοποίησε εν γνώσει του προϊόν υποκλοπής και ο δεύτερος γιατί είναι ο υποκλοπέας». (Σ.σ.: αφορά τη μήνυση που υπέβαλε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου εναντίον των Αλέξη Κούγια και Νικόλα Πατέρα.)

- Φοβάστε για τυχόν κυρώσεις εναντίον σας σε πειθαρχικό επίπεδο από τα αθλητικά όργανα;

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Κυρώσεις πειθαρχικές σε αθλητικό επίπεδο θα έχει ο κ. Κούγιας, γιατί είναι υποχρεωμένος να αποδείξει όλα αυτά τα δυσφημιστικά, ανυπόστατα και συκοφαντικά που έχει πει κατά καιρούς με δόλιο τρόπο και για προσωπικά οφέλη. Από εκεί και πέρα θα είναι χαρά μου αυτά που έχει πει να τα αποδείξει και να αποδοθούν ευθύνες στον κάθε εμπλεκόμενο».

- Οταν υποστηρίζετε πως αναφερόσασταν στον... Περπινιάδη λέγοντας τη φράση, «Βαγγέλη, ψάξου» θεωρείτε ότι αυτό αποτελεί μια πειστική απάντηση;

«Δεν υπάρχει συνεχόμενη φράση. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι πειστική απάντηση. Οσο πειστική είναι η κασέτα, είναι και αυτό που λέω εγώ. Για μένα, πειστικό είναι να φέρεις αυθεντικό υλικό. Είτε αυτό λέγεται DVD, είτε κασέτα, είτε βιντεοταινία. Οταν το μοντάρεις και το φτιάχνεις όπως θέλεις, δεν μπορούμε να συζητάμε».

- Εχετε σκεφτεί ότι και μόνο αυτή η απάντησή σας, περί Περπινιάδη, φτάνει για να σας ενοχοποιήσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στη συνείδηση της κοινής γνώμης;

«Οχι, γιατί η φράση 'Βαγγέλη, ψάξου' δεν είναι συνεχόμενη, είναι μονταρισμένη. Και δεν ξέρετε τι μπορεί να έχω πει...».

«Δεν τους χρησιμοποίησα»

- Φανταζόσασταν ποτέ ότι η φιλία που είχατε στο παρελθόν με τον Νικόλα Πατέρα θα τελείωνε άδοξα; Ότι θα φτάσετε στο σημείο να λύνετε τις διαφορές σας στα δικαστήρια;

«Αυτός τη δημιούργησε, αυτός την ξεκίνησε, άρα αυτός έχει το πρόβλημα. Δεν είναι κάτι που εγώ ξεκίνησα ή δημιούργησα. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να έχουν λεφτά ή δυναμική και να ισοπεδώνουν τα πράγματα, κάνουν μεγάλο λάθος. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα, τη δική του δυναμική. Και ο Αχιλλέας Μπέος είναι ένας άνθρωπος που, όταν έχει δίκιο, δυναμώνει αφάνταστα».

- Ολο αυτό το διάστημα, από τη στιγμή που προέκυψε η ιστορία με τις κασέτες, είχατε επικοινωνία, διά ζώσης ή τηλεφωνικά, μαζί του;

«Ούτε είχα ούτε πρόκειται να έχω. Εγώ θα μιλήσω ξανά με τον κ. Πατέρα μόνο αν κάνει δημόσια δήλωση συγγνώμης».

- Ο Αλέξης Κούγιας, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Εξέδρα», δήλωσε ότι ο Μπέος εκβιάζει τον Μαρινάκη και τον Πατέρα και χρησιμοποιεί ως ασπίδα τον ισχυρισμό του ότι έκαναν διακοπές στη Μύκονο και συζητούσαν καθημερινά...

«Αυτοί κάνανε διακοπές μαζί μου. Δεν έκανα εγώ μαζί τους ούτε τους χρησιμοποιώ. Ούτε με ενδιαφέρει να κάνω παρέα με τον Μαρινάκη και τον Πατέρα. Δεν είμαι στον χώρο τους. Άρα μπορείτε να καταλάβετε ποιος κάνει παρέα με ποιον…»

- Δηλαδή αυτοί επιδίωκαν να κάνουν παρέα μαζί σας;

«Δεν είναι θέμα επιδίωξης. Αλλά είναι θέμα ότι εγώ δεν είμαι εφοπλιστής. Άρα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν παρέα με τον κύκλο τους. Για να κάνουν παρέα λοιπόν κάποιοι μαζί μου, με θεωρούν και σωστό άνθρωπο και αξιόπιστο και σοβαρό».

- Ποια μηνύματα παίρνετε από τις συζητήσεις σας με προέδρους άλλων ομάδων για την υπόθεση με τις κασέτες;

«Ο Αχιλλέας Μπέος ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι αθώος. Άλλοι θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Οι παράγοντες των άλλων ομάδων το γνωρίζουν αυτό, είναι σίγουροι. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος και ένας παράγοντας δυναμικός, έχω τη δυνατότητα να μιλάω και να συναναστρέφομαι από τον πιο μικρό παράγοντα μέχρι τον μεγαλύτερο. Είμαι ο παράγοντας και ο άνθρωπος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και δεν κάνω το άσπρο μαύρο».

- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας εκ των παραγόντων με τον οποίο διατηρείτε φιλία. Εχετε συζητήσει μαζί του την υπόθεση με τις κασέτες;

«Οχι, δεν συζητάμε για ένα ανύπαρκτο θέμα. Εντάξει, στενοχωρήθηκε αρκετός κόσμος για το πού οδήγησε αυτή η ανύπαρκτη ιστορία, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία συνέχεια».

«Τα μεγάλα συμφέροντα κλονίζουν τις φιλίες»

- Δεχτήκατε ποτέ απειλές, όπως συνέβη με άλλα πρόσωπα, εμπλεκόμενα άμεσα ή έμμεσα με την υπόθεση «casetagate»;

«Ποιος να τους απειλήσει και γιατί; Απλά το κάνουν για λόγους εντυπώσεων. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει εμπλεκόμενος, σε μία ιστορία που δεν έχει αρχή και τέλος και δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά».

- Μήπως στον χώρο του ποδοσφαίρου οι φιλίες μεταξύ των παραγόντων δεν είναι γραφτό να διαρκούν;

«Σίγουρα και ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και, κάποιες στιγμές, όταν θίγονται, μοιραία κλονίζονται φιλίες ετών».

- Πώς σχολιάζετε μια παλαιότερη δήλωση του Νικόλα Πατέρα «το ποδόσφαιρο είναι τυχερό που έχει εμένα και τον Βαγγέλη»;

«Για τον κ. Μαρινάκη δεν θα απαντήσω, είναι πολύ νωρίς να τον κρίνουμε. Βέβαια, σε μικρό χρονικό διάστημα έχει κάνει μια πολύ σοβαρή, μεγάλη επένδυση. Για τον κ. Πατέρα θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο δεν κέρδισε κάτι από αυτόν, ούτε επένδυσε ο ίδιος. Αντίθετα διαχειρίστηκε χρήματα άλλων ανθρώπων, κάτι για το οποίο κρίνεται ήδη από το σύνολο των μετόχων και των οπαδών του Παναθηναϊκού. Εγώ δεν μπορώ να σταθώ στο θέμα αυτό. Απλά τονίζω ότι το πέρασμά του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τόσο από τον Εθνικό όσο και από τον Παναθηναϊκό, ήταν απογοητευτικό».

«Υπάρχουν διαιτητές που κάνουν εσκεμμένα τα λάθη»

- Γιατί, μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, τα βάλατε με το σύστημα του Πιλάβιου, βάσει όσων αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνα;

«Οι παράγοντες που αγαπάμε το ποδόσφαιρο το ζούμε έντονα, από κοντά, και συχνά η αδρεναλίνη, όπως συμβαίνει και στους ποδοσφαιριστές, χτυπάει κόκκινο. Σε μια στιγμή αδυναμίας, μόλις έχει τελειώσει το παιχνίδι, μπορεί ένας άνθρωπος εκτός εαυτού να πει και δυο-τρία πράγματα. Αυτό που γράφτηκε στις εφημερίδες ήταν ένα απόσπασμα από το φύλλο αγώνα, όσα έγραψε ο κ. Κάκος, τα οποία δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα.

Δεν τα έβαλα με τον κ. Πιλάβιο. Εξέφρασα ένα παράπονο, μία αγανάκτηση. Με τον κ. Κάκο τα έβαλα και μέσα στην έντονη αυτή διαμαρτυρία μου στον διαιτητή ανέφερα και το όνομα του κ. Πιλάβιου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα έβαλα μαζί του. Όμως δεν έχω και πρόβλημα να τα βάλω με κανέναν, είτε λέγεται Πιλάβιος είτε αλλιώς. Απλά δεν τα έβαλα. Άμα τα έβαζα, θα το έλεγα…»

- Πώς κρίνετε τη θητεία του κ. Πιλάβιου στην προεδρία της ΕΠΟ;

«Σίγουρα δεν είναι ο παράγοντας που έχει σχέσεις και συναλλαγές με παράγοντες και ιδιοκτήτες ομάδων. Ηρθε στη μεταβατική περίοδο μετά την ανυποληψία και την παντοδυναμία της εποχής Γκαγκάτση. Χρειάζεται χρόνο, είναι νέος. Πρέπει να έχουμε υπομονή για να δούμε το έργο του».

- Υπάρχουν βρόμικοι διαιτητές στην Ελλάδα που παίζουν με δόλο; Μετά το ματς με τον Αρη στοχοποιήσατε τους Κάκο και Τσινιάρη...

«Δεν είπα ότι είναι βρόμικοι. Είπα ότι είναι διαιτητές, οι οποίοι, από τη στιγμή που έχουν τιμωρηθεί –και ειδικά ο διεθνής Κάκος, που έχει παραπεμφθεί τρεις φορές σε μια σεζόν–, προσωπική μου εκτίμηση είναι πως πρέπει να κριθούν τουλάχιστον πιο έντονα και με μεγαλύτερη αυστηρότητα, με την έννοια ότι δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Το ίδιο και ο κ. Τσινιάρης, που κατά καιρούς έχει ασκηθεί στο όνομά του κριτική, κάτι που το ζήσαμε και εμείς. Από τη στιγμή που έχει συμβεί πάνω από μία φορά, εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο. Αρα εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας και τίποτε παραπάνω. Το αν είναι κακοί, αν έχουν δόλο, θα το δείξει η πορεία, αν και εφόσον υπάρξει συνέχεια…».

- Οπότε θεωρείτε ότι υπάρχουν κακές διαιτησίες, όχι βρόμικοι διαιτητές;

«Πιστεύω ότι την τελευταία διετία η διαιτησία έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά είμαι σε θέση να ξεχωρίζω το λάθος από τη σκοπιμότητα. Πιστεύω ότι λάθη θα συνεχίζουν να γίνονται, όπως ανά τον κόσμο, αλλά γνωρίζω κιόλας ότι υπάρχουν διαιτητές που τα λάθη τα κάνουν εσκεμμένα. Είτε για να βοηθήσουν έναν φίλο είτε γιατί κάποιος τους τηλεφώνησε».

«Καλά έκαναν και διέγραψαν τον Δαλούκα»

- Πώς σχολιάζετε την απόφαση της ΕΠΟ και της ΚΕΔ να διαγράψουν από τους πίνακες τον Γιώργο Δαλούκα; Θεωρείτε ότι σχετίζεται με την υπόθεση των κασετών;

«Αρχικά ο κ. Δαλούκας παραιτήθηκε μόνος του από τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας. Προφανώς η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της ΚΕΔ διαπίστωσε ή πληροφορήθηκε και κάποια άλλα θέματα και έκρινε ότι αυτός ο διαιτητής δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, επειδή κυρίως προσβάλλει τη χώρα.

Κατά δεύτερον, πώς ένας διαιτητής, όταν κάνει ψευδείς δηλώσεις που αφορούν άμεσα την εμπλοκή του στον χώρο της διαιτησίας με την επαγγελματική του δραστηριότητα ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να συνεχίσει να σφυρίζει; Αρα, αυτοί που τον όριζαν, αυτοί τον έκριναν. Θεωρώ πως, για να τον αποβάλουν από τη διαιτησία, έχουν κάποιο λόγο. Απευθυνθείτε σε αυτούς. Για μένα προσωπικά, καλά έκαναν».

- Ποιος είναι, κατά τη γνώμη σας ως φιλάθλου, ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής;

«Υπάρχουν αρκετοί διαιτητές με πολλά καλά δείγματα. Ενας πολύ καλός διαιτητής, κατά τη γνώμη μου, με όσα έχει δείξει μέχρι τώρα, είναι ο Τριτσώνης που φέτος έγινε διεθνής. Μπορώ να πω και άλλα ονόματα. Ο Μάνταλος, ο Κωνσταντινέας είναι διαιτητές που παίζουν περισσότερο για πάρτη τους. Συνεπώς, αν κάνουν λάθη, τα κάνουν για πάρτη τους. Υπάρχουν και νέοι διαιτητές που ανεβαίνουν.

Σίγουρα σε αυτούς δεν συγκαταλέγονται ο Κάκος και ο Τσινιάρης. Η διαιτησία βελτιώνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Σύντομα, με τις συμβάσεις μεταξύ διαιτητών και ΕΠΟ και το μισθολόγιο, οι ρέφερι θα βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στις δικές τους δυνάμεις και δεν θα ακούνε κανέναν παράγοντα».

«Η έρευνα δεν θα οδηγήσει πουθενά»

- Ποια είναι η πληροφόρησή σας σχετικά με την έρευνα για τα ύποπτα παιχνίδια του φακέλου της UEFA;

«Δεν μπορεί να βγει κάτι ούτε από αυτήν την ιστορία. Ο συσχετισμός μιας ομάδας με τα ύποπτα παιχνίδια αφορά αποκλειστικά το αν σε έναν αγώνα μεταξύ δύο ομάδων παίχθηκαν υπέρογκα ποσά υπέρ της μιας ομάδας. Αυτό, κατά την άποψή μου, δεν είναι απόδειξη, ούτε καν ένδειξη. Πλέον, ανά τον κόσμο υπάρχουν επαγγελματίες τζογαδόροι, που ασχολούνται αποκλειστικά με το στοίχημα. Δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι, όταν π.χ. σε έναν αγώνα Β' Εθνικής έχουν παιχτεί 200.000 ή 300.000 ευρώ σε ένα σημείο.

Για μένα ύποπτο είναι ένα παιχνίδι όταν υπάρχουν στοιχεία ότι κάποιος έχει χρηματίσει έναν διαιτητή ή έναν ποδοσφαιριστή ή ότι εμπλέκονται παράγοντες που έχουν συνεννοηθεί από πριν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα κ.λπ. Αν δηλαδή εγώ έπαιζα Βόλος - Ξάνθη να κερδίσει ο Βόλος 50 εκατ. ευρώ, τι σημαίνει; Είναι στημένο; Θα μου πείτε θα αποτελούσε λόγο έρευνας, στην περίπτωση αυτή, αν τα χρήματα αυτά είναι φορολογήσιμα και υπαρκτά… Πρόβλημα θα υπήρχε φυσικά, να παίζει κάποιος παράγοντας κόντρα στην ομάδα του…».

«Είδα πέντε βουλευτές στην ΕΠΟ»

- Θεωρείτε ότι το στοίχημα δηλητηριάζει το ποδόσφαιρο και αυξάνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς κάποιων παραγόντων;

«Δεν είναι άμοιροι ευθυνών ούτε η πολιτεία ούτε τα θεσμικά όργανα και ο ΟΠΑΠ. Είχαν και έχουν τη δυνατότητα να 'θωρακίσουν' το προϊόν με ασφαλιστικές δικλίδες και με έντιμο τρόπο κατανομής κάποιων χρημάτων. Επειδή πέρασα από τη Β' Εθνική, σας πληροφορώ ότι η πρώτη εκταμίευση κάποιων χρημάτων για τις ομάδες της κατηγορίας γίνεται τον Ιανουάριο.

Ρωτήθηκε κανείς από αυτούς, αν κάποιες ομάδες μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα ή τους μισθούς των ποδοσφαιριστών; Και αν οι ενέργειες αυτές σπρώχνουν κάποιους αδύναμους παράγοντες στις λύσεις αυτές; Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί γίνονται όλα αυτά; Εγώ έχω στείλει κατά καιρούς προτάσεις τόσο στην ΕΠΟ όσο και στον ΟΠΑΠ, αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι είναι περαστικοί και κάποιοι από αυτούς αλλάζουν σαν τα πουκάμισα.

Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό το αν πραγματικά θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο, αν θέλουν να βάλουν ασφαλιστικές δικλίδες, αν θέλουν να βάλουν τέτοιους όρους, ώστε το παιχνίδι του ποδοσφαίρου να παίζεται επί ίσοις όροις και με υγιείς βάσεις. Πήγα στην επιτροπή αδειοδότησης και είδα πέντε βουλευτές στην ΕΠΟ. Οι πολιτικοί νομίζουν ότι, όποτε υπάρχει ανάγκη, μπορούν να παρεμβαίνουν, να επηρεάζουν και να διαμορφώνουν απόψεις. Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει ποδόσφαιρο. Προφανώς για να έχει καλύτερη μεταχείριση η ομάδα της περιοχής τους, κοιτούν όλα τα πράγματα σύμφωνα με τις ψήφους...».

- Τι εκτιμάτε για την αδειοδότηση; Θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν άδεια;

«Αν έχει τη διάθεση η ΕΠΟ κάποτε να δώσει ένα τέλος σε αυτό, ας το κάνει. Γιατί αν περιμένετε από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού να τραβήξει αυτή τη γραμμή, ξεχάστε το. Προσωπική μου άποψη είναι πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί τους ψηφοφόρους του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού και των περιφερειών τους. Μην ξεχνάτε τι είχε γίνει παλιά με τον κ. Βενιζέλο και τους ίδιους ευνοούμενους, που είχαν καταγγείλει περιστατικά».

«Δεν μιλάω με τον Τσιπανίτη για τον Ολυμπιακό Βόλου»

- Αν βρεθεί επενδυτής για τον Ολυμπιακό Βόλου και αποχωρήσετε από τον σύλλογο, θα ασχοληθείτε ξανά στο μέλλον με το ποδόσφαιρο ή η απόσυρσή σας θα είναι οριστική;

«Περιουσία μου είναι ο λόγος μου. Ο λόγος τιμής. Ορκίστηκα στον πατέρα μου. Αν και εφόσον βρεθεί επενδυτής, ο Αχιλλέας Μπέος αποχωρεί... χθες από τον Βόλο. Αν δεν συμβεί αυτό, θα συνεχιστεί ο προγραμματισμός όπως δεσμεύτηκα, γιατί είναι άδικο για την πόλη και για την προσπάθεια που γίνεται εδώ και τρία χρόνια από εμένα και τους συνεργάτες μου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου αποτελεί έναν σύλλογο-μοντέλο λειτουργίας. Είναι άδικο αυτό το όμορφο πράγμα να διαλυθεί. Θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή η πόρτα για επενδυτή. Αν δεν βρεθεί σήμερα, σε έναν μήνα ή όποτε βρεθεί... Ο λόγος της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών δεν είναι το οικονομικό. Δεν θα κάνω παζάρια σε αυτό το κομμάτι, αφού έχω δώσει τον λόγο μου. Αντίθετα, αν ο επενδυτής είναι σοβαρός και έχει οικονομική επιφάνεια, οι όροι θα είναι ευνοϊκοί».

- Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές;

«Ολοκληρώνεται ένας κύκλος επαφών, ίσως την Παρασκευή (σ.σ.: σήμερα) προβώ σε ανακοινώσεις».

- Θα μας αποκαλύψετε την ταυτότητα των υποψήφιων επενδυτών;

«Όχι, έχω δεσμευτεί».

- Έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με τον ποδοσφαιρικό χώρο;

«Δεν έχουν προϋπηρεσία στο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

- Μήπως ένας εξ αυτών είναι ο φίλος σας, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Γιάννης Τσιπανίτης;

«Δεν ισχύει αυτό. Αυτά είναι αστεία, είναι εμπνεύσεις δημοσιογράφων που θέλουν να δώσουν ειδήσεις, αφού ούτως ή άλλως ό,τι κι αν πουν δεν πληρώνουν φόρο. Αυτός ο κύριος είναι προσωπικός φίλος, έρχεται τρεις-τέσσερις φορές τον χρόνο στην Ελλάδα και περνάμε καλά. Τίποτε παραπάνω».

- Οι κακές γλώσσες στην πιάτσα λένε πως ο Μπέος άνοιξε την πόρτα της εξόδου από τον Βόλο λόγω της ιστορίας με τις κασέτες...

«Κάνετε λάθος. Αν είναι αυτό το θέμα, θα συνεχίσω να μένω στον Βόλο. Σας είπα: οι κασέτες είναι δημιούργημα κάποιων ανθρώπων που δεν τους τιμάει, είτε είναι δημοσιογράφοι, είτε πολιτικοί, είτε θεσμικά όργανα. Διότι και εγώ θα μπορούσα να πάρω δύο ονόματα και να δημιουργήσω και μονταρισμένες κασέτες».



Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved