«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια»

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια»

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «WIND», παραχώρησε ο Χρήστος Καλαντζής.

Ο ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας, αναφέρθηκε στην παραμονή της ομάδας του στη Super League και υποστήριξε ότι και τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο στόχος των Φαιάκων δεν μπορεί να είναι άλλος, από το να προσπαθήσουν να παραμείνουν στην κατηγορία.   
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Καλαντζή, στο www.wind.gr:

Χρήστο για ποιους λόγους θα μπορούσαμε να κρίνουμε ως επιτυχημένη την παρουσία της Κέρκυρας φέτος στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Εάν σκεφτούμε πως τα τελευταία χρόνια η Κέρκυρα έδωσε το παρών άλλες δύο φορές στην μεγάλη κατηγορία και δεν κατάφερε να μείνει αυτό από μόνο του δίνει αξία στις προσπάθειές μας αφού εξάλλου από το ξεκίνημα της σεζόν είχαμε αναφερθεί και οριοθετήσαμε το συγκεκριμένο στόχο με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν. Πήραμε μέρος σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με δυνατές ομάδες και δοκιμασίες για όλους σε κάθε αγωνιστική. Αυτό επίσης είναι ένας παράγοντας που μας κάνει να νιώθουμε ικανοποιημένους για το τελικό επίτευγμα. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και δικαιωθήκαμε».

Ποια ήταν τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντήσατε φέτος μέχρι να φθάσετε στην παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα;

«Όπως σας είπα, πήραμε μέρος σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα ανάμεσα σε πολύ δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες. Θα έλεγα πως το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν αυτό που φοβόμασταν από την αρχή της σεζόν, η απειρία πολλών παικτών σε μια τέτοια διαδικασία που μπορεί εύκολα αυτή η έλλειψη εμπειρίας να οδηγήσει σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Η Κέρκυρα ως ομάδα ήξερε από την αρχή τη θέση της ανάμεσα στους υπόλοιπους. Κάπου ήταν φυσιολογικό να φανεί η απειρία της ομάδας σε διάφορες καμπές της περιόδου, όπου ευτυχώς δείξαμε δύναμη και χαρακτήρα για να αντέξουμε. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να πω ότι μας επηρέασε τόσο πολύ το γεγονός πως δώσαμε σημαντικά ματς στο ξεκίνημα της σεζόν μακριά από τη φυσική μας έδρα. Περισσότερο εκεί μας κούρασαν οι συνεχής μετακινήσεις σε εκείνη την χρονική περίοδο. Πήραμε στα συγκεκριμένα παιχνίδια θετικά αποτελέσματα ενώ είδατε πως στο 2ο γύρο όπου παίξαμε στην Κέρκυρα χάσαμε πόντους που ίσως δεν περιμέναμε. Σε γενικές γραμμές οι δυσκολίες ήταν αναμενόμενες και πάνω σ'αυτές εκτιμώ πως ανταποκριθήκαμε θετικά».

Πως χαρακτηρίζεις τη συνολική εικόνα του πρωταθλήματος; Θεωρείς δίκαιη την κατάταξη στην κορυφή και την ουρά της βαθμολογίας;

«Το πρωτάθλημα ήταν δυνατό και αρκετά ενδιαφέρον. Υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός ως τις τελευταίες αγωνιστικές. Με βάση την εικόνα των ομάδων καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν εκτιμώ πως δίκαια πήραν οι ομάδες αυτό που διεκδίκησαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται στα πλεϊ-οφ και στις τελευταίες θέσεις. Με βάση όμως την ιστορία και την παρουσία ορισμένων συλλόγων στη διαδρομή του Ελληνικού ποδοσφαίρου, πιστεύω πως υπήρξαν αδικίες θεωρώντας πως άξιζαν κάτι καλύτερο, αλλά όμως λαμβάνοντας υπόψη την συνολική παρουσία όλων των ομάδων νομίζω πως ο πίνακας αντικατοπτρίζει την αληθινή εικόνα στη φετινή Σούπερ Λίγκα...»

Ποια θεωρείς πως μπορούν να είναι να τα μελλοντικά σχέδια της Κέρκυρας στη Σούπερ Λίγκα και ποιες οι δικές σου προσδοκίες ενόψει της νέας σεζόν;

«Μόνον η διοίκηση της Κέρκυρας μπορεί να οριοθετήσει τους στόχους της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Είναι βέβαια νωρίς να μιλάμε για το μέλλον και την επόμενη χρονιά δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να ξεκινήσουν οι σκέψεις από τους αρμόδιούς. Πρέπει να αναγνωρίζουμε πάντως και τις αντικειμενικές δυσκολίες προκειμένου μια ομάδα όπως η Κέρκυρα να σκεφτεί μια πολύ καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα. Δεν λέω πως είναι απίθανο αλλά πραγματικά φαντάζει ως αρκετά δύσκολο κάτι παραπάνω από την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και στη νέα σεζόν. Λείπουν ορισμένα πράγματα για να δούμε πιο ψηλά στη βαθμολογία όπως η εμπειρία και το ειδικό βάρος της κάθε ομάδας. Όσο για εμένα εκτιμώ πως φέτος κατάφερα να εκπληρώσω τις προσδοκίες των ανθρώπων που με εμπιστεύθηκαν. Θέλω να πιστεύω ότι βοήθησα την Κέρκυρα να πετύχει το βασικό της στόχο και περιμένω στη νέα σεζόν να κάνω αυτό που πρέπει απέναντι σε όποιον με εμπιστευθεί. Προσπαθώ να κάνω κάθε χρόνο καλά τη δουλειά μου και περιμένω στη νέα σεζόν να είμαι ακόμα πιο αποδοτικός...»



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved