Μπίλης: «Ανηφόρα για τη Νίκη Βόλου…»

Μπίλης: «Ανηφόρα για τη Νίκη Βόλου…»

Ο νέος προπονητής της Νίκης Βόλου, Λεωνίδας Μπίλης, παρουσιάστηκε επίσημα από την ομάδα της Μαγνησίας κι υποστήριξε πως ο δρόμος που υπάρχει μπροστά είναι μεγάλος και… ανηφορικός.

 «Η ομάδα την προηγούμενη χρονιά πέρασε μια δύσκολη στιγμή, παρ όλα αυτά βρήκε το κουράγιο να ανταποκριθεί και να σηκώσει κεφάλι. Αναρωτήθηκα γιατί έγινε αυτό. Κατάλαβα ότι έγινε γιατί διοικείται από τα σπλάχνα της, πήραν την ευθύνη να σηκώσουν την ομάδα εκεί που της αξίζει άνθρωποι μέσα από τη Νέα Ιωνία. Μέλη και οπαδοί της ομάδας ανέλαβανα να σηκώσουν την ομάδα εκεί που της αξίζει. Δέχθηκε ένα τηλέφωνο απότον κ. Θεοδώρου και τον κ. Βούλγαρη. Το περίμενα εδώ και 1,5 χρόνο. Στο διάστημα που δούλεψα εδώ, 3,5 μήνες, κατάλαβα τι σημαίνει Νίκη Βόλου. Το σήμα του συλλόγου επιζεί εδώ και 3500 χρόνια, βρίσκεται παντού, στον τάφο της Αμφίπολης, στον τάφο του Φιλίππου, άρα είναι πολύ δύσκολο αυτή η ομάδα να πεθάνει. Έτσι, πήρα με συνοπτικές διαδικασίες πήρα την απόφαση να αναλάβω την ομάδα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, δεν υπάρχει κανένας βαθμός δυσκολίας, έχω μάθει να δουλεύω στρατιωτικά. Το 1994 υπηρέτησα στο στρατόπεδο «Γεωργούλας», είχα διοικητή τον κ. Δημήτρη Δρόσο και τώρα, θα υπηρετώ λίγο πιο δίπλα, στο «Παντελής Μαγουλάς». Το τρίπτυχο που θα βασίσουμε τη νέα Νίκη είναι πίστη, τιμή κι αφοσίωση. Πίστη στη νίκη, στο αποτέλεσμα, τιμή για το σήμα που φοράμε, αφοσίωση για τη δουλειά μας. Οι παίκτες που θα επιλέξουμε, θα πρέπει να περάσουν από το μικροσκόπιο γιατί αυτά τα 26 παιδιά συν 4-5 από τις ακαδημίες, θα πρέπει να περάσουν μια αγωγή στο ποδόσφαιρο και τους ρυθμούς του 2015. Ξεκινήσαμε από σήμερα το πρωί, από τα παιδιά της Μαγνησία, από τα παιδιά της Νίκης, γιατί έχουμε απαιτήσεις υψηλές. Από σήμερα η Νίκη δουλεύει στο γήπεδο. Βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, θα πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Δεν φοβόμαστε τίποτα και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Για τους συνεργάτες μου, ο κ. Θεοδώρου είναι γνώστης του χώρου και στην πρώτη μας συνάντηση, υπήρξε ταύτιση απόψεων. Το ποδόσφαιρο θέλει επιστημονική υποστήριξη, έτσι βάλαμε στο τιμ μας τον κ. Τσιαντάκη με άριστες γνώσεις της πληροφορικής. Ένα νέο παιδί, ο γυμναστής έχει μεγάλη θέληση να πετύχει, εξασκεί το επάγγελμά του, έχει παρακολουθήσει σεμινάριο στην Ιταλία. Ο προπονητής τερματοφυλάκων θα πρέπει να ταιριάζει στον τρόπο που θα παίζουν οι τερματοφύλακες της Νίκης», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Λεωνίδα Μπίλη, στην παρουσίασή του ως νέος προπονητής της Νίκης Βόλου.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Από σήμερα ξεκινήσαμε να δουλεύουμε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας. Ο δρόμος είναι μεγάλος κι αναφορικός αλλά δεν φοβόμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που με έκανε την τιμή να μου αναθέσει αυτό το έργο, όλον τον κόσμο που αγκάλιασε την πρόσληψή μου. Θέλω να υποσχεθώ ότι 24 ώρες το 24ωρο δεν θα μας φθάνουν για τη δουλειά, θα αφιερωθούμε στο στόχο για το μεγαλείο αυτό της ομάδας. Η Νίκη είναι πολύ παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα».

Για το πώς θα παίζει η ομάδα, σχολίασε: «Οι φίλαθλοι αναγνώρισαν το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα όταν ήμουν εδώ με τον κ. Μανωλά. Όχι απλώς θα συνεχίσουμε σε αυτό το κομμάτι που δουλέψαμε με τον κ. Μανωλά, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κι άλλα στοιχεία. Το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε θα έχει κάποια στάνταρ, εργομετρικά και τακτικά. Και χρειάζεται μέσος όρος ηλικίας μικρός. Τα νέα παιδιά είναι απαραίτητα στη νέα Νίκη. Οι ποδοσφαιριστές μας να μην είναι για μια χρονιά, το ρόστερ πρέπει να έχει συνέχεια για του χρόνου, να μην αλλάξουμε παραπάνω από 5-6 παίκτες σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιστούμε. Για να πετύχουμε θέλουμε νέους ποδοσφαιριστές, πρέπει να αναδείξουμε παίκτες. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να αναδεικνύουν μεγάλους ποδοσφαιριστές».

Τέλος, για τις συχνές αλλαγές προπονητών, είπε: «Δεν φοβόμαστε γιατί βασιζόμαστε στις δικές μας δυνατότητες. Είναι ωραίο να υπάρχουν προκλήσεις στους προπονητές. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι όλο το χρόνο εδώ, είμαι σίγουρος ότι θα μείνουμε αρκετά χρόνια σε αυτή την όμορφη πόλη»



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved