Η ζωή στον ΠΑΟΚ μετά τον Σάντος

Η ζωή στον ΠΑΟΚ μετά τον Σάντος

Στην Τούμπα ψάχνουν ξανά προπονητή για την επόμενη σεζόν και το Onsports παρουσιάζει τη ζωή στον ΠΑΟΚ στη μετά Σάντος εποχή....

Από το 2010 που αποχώρησε ο Φερνάντο Σάντος από τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα δε μπορεί να στεριώσει προπονητής. Μόνο ο Λάζλο Μπόλονι κατάφερε να ολοκληρώσει μια γεμάτη σεζόν για να παραδώσει την επόμενη χρονιά την σκυτάλη.

Με αφορμή την (νέα) αναζήτηση προπονητή και τα ονόματα των Πορτογάλων, Πάουλο Σόουζα,  Ρούι Βιτόρια που ακούγονται τις τελευταίες μέρες στην Θεσσαλονίκη, το Onsports παρουσιάζει τι συνέβη στον δικέφαλο στη μετά Σάντος εποχή και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για να επέλθει η σταθερότητα στον ΠΑΟΚ χρειάζεται τον... Πορτογάλο του.

Ακούνητος για τρία χρόνια

631058

Τίτλο δεν πήρε, αλλά κατάφερε να πάρει μια ομάδα με εντελώς χαμηλό μπάτζετ το 2007 και να μείνει στον πάγκο του ΠΑΟΚ για τρεις σερί σεζόν. Κι αν την πρώτη του σεζόν, όπου και αντικατέστησε τον Γιώργο Παράσχο, ο δικέφαλος τερμάτισε 9ος με 39 βαθμούς με δείγματα αποθαρρυντικά, ακολούθησαν δύο σεζόν κατά τις οποίες ο ΠΑΟΚ και βελτιώθηκε (4ος το 2008-2009) και άγγιξε το Πρωτάθλημα τερματίζοντας 2ος το 2009-2010, κάτι που συνδυάστηκε και με την έξοδο στην Ευρώπη.  Τι προσέφερε ο Πορτογάλος; Πειθαρχία, σταθερότητα και παρά τις συνεχείς γκρίνιες για το συντηρητικό του στυλ, έδωσε τον ΠΑΟΚ μια αγωνιστική ταυτότητα που πλέον έχει χαθεί.

Ο Μπερέτα και οι πρώην

beretta

Την περίοδο 2010-2011, ξεκίνησε ουσιαστικά η μετά Σάντος εποχή στον ΠΑΟΚ. Η σεζόν κανονικά ήταν να ξεκινήσει με τον Ιταλό, Μάριο Μπερέτα, ο οποίος ωστόσο έφυγε πριν καλά-καλά αναλάβει. Ο Μπερέτα για την ακρίβεια δεν πρόλαβε να κάτσει καν στον πάγκο σε επίσημο ματς. Την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Παύλος Δερμιτζάκης αμέσως μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά απομακρύνθηκε στις 16 Οκτωβρίου του ίδιου έτους λόγω των συνεχόμενων ηττών από Ξάνθη, Άρη και Παναθηναϊκό. Η λύση για να βγει η χρονιά ήταν ο Μάκης Χάβος, ο οποίος είχε έρθει ως βοηθός του Δερμιτζάκη. Με τον νυν κόουτς του Παναιτωλικού, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων του Europa League στον επόμενο γύρο και στα νοκ άουτ ματς, για να αποχωρήσει το καλοκαίρι, παραδίδοντας την ομάδα στην 3η θέση.

Άντεξε ο Μπόλονι

863830

Την αμέσως επόμενη περίοδο, ο ΠΑΟΚ έδωσε τα κλειδιά του πάγκου στον Λάζλο Μπόλονι. Με τον Ρουμάνο τεχνικό στην Τούμπα θεώρησαν ότι θα βρουν αυτό που χάθηκε επί Σάντος κυρίως στα αποδυτήρια. Ο Μπόλονι ήταν λάτρης της πειθαρχίας, κατάφερε να αποφύγει τις κόντρες με τους παίκτες και να μείνει μια ολόκληρη σεζόν στον ΠΑΟΚ. Στις στιγμές του στην Τούμπα κατάφερε να «κερδίσει» τον Πάμπλο με τον οποίο όχι μόνο είχε καλές σχέσεις, αλλά σε κάθε ευκαιρία επεσήμανε ότι ο Ουρουγουανός είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Η σεζόν τελείωσε με το δικέφαλο να τερματίζει 5ος και να κάνει καλή πορεία έως και τη φάση των 32 του στο Europa League. Αποχώρησε το καλοκαίρι καθώς η διοίκηση του ΠΑΟΚ του έκανε μειωμένη πρόταση, την οποία και δε δέχθηκε. Προτίμησε το «ζεστό» χρήμα από το Κατάρ.

«Πόλεμος» Δώνη-Γκαρσία

976548

Το 2012-2013 ανέλαβε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος δεν τελείωσε τη σεζόν στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Το πέρασμα του από την Τούμπα στιγματίστηκε από τη διαμάχη του με τον Πάμπλο Γκαρσία, που αποτέλεσε και την αιτία να ξεσπάσει τόσο κόντρα μεταξύ των δύο αντρών όσο και με τον κόσμο. Ο Δώνης δεν τον υπολόγιζε, ο Γκαρσία ήθελε να παίζει και το γυαλί ράγισε. Ο Γκαρσία έφυγε και ο Δώνης αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ λίγο πριν τα πλέι οφ, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσουν εξώδικα, καταγγελίες. Ακόμα βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για το διαζύγιο. Η σεζόν τελείωσε με τον Γιώργο Γεωργιάδη να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία εν όψει πλέι οφ και τον ΠΑΟΚ να τερματίζει 2ος.

Ούτε ο Στέφενς στέριωσε

1044931

Την περασμένη περίοδο, ο Ιβάν Σαββίδης θεώρησε ότι με έναν προπονητή-κράχτη που έχει ως βασική αρχή την πειθαρχία, ο ΠΑΟΚ θα έβρισκε το δρόμο του. Φευ. Ούτε ο μεγάλος Χουμπ Στέφενς κατάφερε να φέρει στην Τούμπα την ηρεμία που εδώ και χρόνια αναζητούν οι άνθρωποι της διοίκησης. Ο Ολλανδός έχασε με το καλημέρα τα αποδυτήρια, είχε κόντρες με παίκτες, ενώ έκανε δοκιμές σε επίσημα δίχως λογική. Το γυαλί ράγισε και στις αρχές Μαρτίου του 2014 οι δύο πλευρές χώρισαν. Την ομάδα ανέλαβε πάλι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές στον ΠΑΟΚ, ο Γεωργιάδης. Ο δικέφαλος τερμάτισε 3ος και ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας.

Άγγελος χωρίς φτερά

1166279

Τη φετινή σεζόν, η επιστροφή Αναστασιάδη παρουσιάστηκε ως μια ιδανική ευκαιρία ο ΠΑΟΚ να σταθεί στα πόδια του αλλά και να έχει σταθερό προπονητή για πάνω από μια σεζόν. Ο δικέφαλος του Άγγελου ήταν φουριόζος, αλλά ξέμεινε από βενζίνη μετά το διπλό επί του Ολυμπιακού. Ο Αναστασιάδης αποχώρησε έπειτα από την αγωνιστική καθίζηση της ομάδας που την έβγαλε εκτός τίτλου, χάνοντας βαθμολογικό αβαντάζ πέντε βαθμών για να αναλάβει ξανά ο Γιώργος Γεωργιάδης να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Υπάρχει τελικά ζωή στη μετά Σάντος εποχή;



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved