Ο Παναθηναϊκός και οι Σκανδιναβοί (photos+videos)

Ο Παναθηναϊκός και οι Σκανδιναβοί (photos+videos)

 «Δίχτυα» στη Σκανδιναβία έχει ρίξει τελευταία ο Παναθηναϊκός και το Onsports σας θυμίζει τους 15 που προέρχονται από αυτές τις χώρες κι έχουν φορέσει τα «πράσινα»…

Ο Παναθηναϊκός αναζητά κεντρικό αμυντικό και ήδη έχει αρχίσει να εξετάζει πολύ σοβαρά κάποιες περιπτώσεις. Οι «πράσινοι» έχουν αρκετά ψηλά στη λίστα τους, δυο Σκανδιναβούς στόπερ που μπορούν να του δώσουν τα χαρακτηριστικά που θέλουν στο παιχνίδι τους. Οι Ελάντερ και Στράντμπεργκ είναι οι ποδοσφαιριστές που εξετάζει το «τριφύλλι», στο οποίο κατά το παρελθόν 15 Σκανδιναβοί έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Άλλοι έχουν γράψει… σελίδες ολόκληρες, και μάλιστα… χρυσές, άλλοι μερικές αράδες…

Σε κάθε περίπτωση, το Onsports σας θυμίζει τους 15 ποδοσφαιριστές που ήρθαν από την Σκανδιναβία και αγωνίστηκαν στον Παναθηναϊκό…

Άρνε Ντόκεν (Νορβηγία)

doken

Ήρθε στην Ελλάδα το 1981 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού κι είχε 34 συμμετοχές κι 11 γκολ, ενώ έπαιξε 1,5 σεζόν στον Απόλλωνα. Από το επώνυμό του, πάντως, εμπνεύστηκε το... παρατσούκλι του ένας από τους ιστορικότερους οργανωτές της Θύρας 13. Άλλωστε, σε όποιον και να πεις «Ντόκεν» το μυαλό του θα πάει στην εξέδρα και όχι στον ποδοφαιριστή...

Κλάους Νίλσεν (Δανία)

nilsen

Ήρθε στον Παναθηναϊκό το 1988 κι έμεινε μόνο μια σεζόν. Πέτυχε 9 γκολ σε 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Έρικ Μίκλαντ (Νορβηγία)

myklant

Ένας από τους πλέον επιτυχημένους Σκανδιναβούς που φόρεσαν την πράσινη φανέλα. Το «κουνούπι», όπως είναι το παρατσούκλι του, έπαιξε στον Πααθηναϊκό από το 1997 ως το 2000 και σε 95 αγώνες πέτυχε 5 τέρματα.

Φρανκ Στράντλι  (Νορβηγία)

stradli

Ήρθε μαζί με τον Μίκλαντ, και μάλιστα με περισσότερες προδοκίες, ωστόσο έφυγε νωρίτερα. Ο... γεματούλης Στράντιλ, σε δυο σεζόν (1997-199) αγωνίστηκε 39 φορές και πέτυχε 11 γκολ με τον Παναθηναϊκό. Ένα από αυτά, με φοβερό τακουνάκι που μπήκε στο Top 100 των γκολ στην ιστορία της ομάδας.

Ρενέ Χένρικσεν (Δανία)

xenriksen

Όταν έφτασε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1999 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, λίγοι περίμεναν την εξέλιξή του. Ο Ρενέ Χένρικσεν έπαιξε 208 παιχνίδια με την πράσινη φανέλα, ως το 2005, εξελίχθηκε ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία της ομάδας και κατέκτησε μαζί της το νταμπλ του 2004 ενώ ήταν βασικός στις μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Χέλγκι Σίγκουρντσον (Ισλανδία)

sigourdson

Ο «καρχαρίας», όπως τον έλεγαν στην πατρίδα του, δεν... γέμισε το μάτι κανενός ερχόμενος το 1999 στον Παναθηναϊκό, πλην όμως ήταν φιλότιμος. Έμεινε ως το 2001 στην ομάδα και σε 47 παιχνίδια πέτυχε 17 γκολ, ενώ πολλοί θα θυμούνται μερικές από τις... άχαστες ευκαιρίες που σπατάλησε.

Γιόνας Κόλκα (Φινλανδία)

kolka

Με πολύ δυνατό βιογραφικό και εξαιρετική παρουσία, ο Κόλκα ήταν από τους καλύτερους επαγγελματίες παίκτες που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό. Από το 2001 ως το 2003 είχε 73 παρουσίες και 5 τέρματα με το τριφύλλι  και πολύτιμη συνεισφορά στις ευρωπαϊκές επιτυχίες της ομάδας.

Γιαν Μικαέλσεν (Δανία)

mikaelsen

Ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2001 και ως το 2004 που αποχώρησε είχε προλάβει να γίνει... αρρωστάκι. Ο πιο... μεσογειακός Σκανδιναβός που αγωνίστηκε ποτέ στην Ελλάδα, έπαιξε σε 106 ματς και σκόραρε 6 φορές, όντας βασικός στο νταμπλ του 2004 που ήταν κι η τελευταία του σεζόν στην ομάδα.

Ντεμπά-Νιρέν (Σουηδία)

deba

Από... σπόντα Σουηδός, ο Αφρικανός στην ουσία, άσος εξαργύρωσε δυο καλές σεζόν που έκανε με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη, με μια μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Έμεινε μια σεζόν (Ιανουάριος 2004-Ιανουάριος 2005) στην ομάδα και σε 14 παιχνίδια δεν βρήκε δίχτυα...

Μίκαελ Νίλσον (Σουηδία)

nilson

Άψογος επαγγελματίας και εργάτης στο γήπεδο, ο Νίλσον τίμησε και με το παραπάνω το συμβόλαιο που του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός από το 2005 ως το 2009. Στις 124 εμφανίσεις του με το τριφύλλι δεν σκόραρε, αλλά δεν τον βοηθούσε σε αυτό και η θέση του δεξιού μπακ στην οποία αγωνιζόταν.

Μίκαελ Άντονσον (Σουηδία)

adonson

Πέρασε και... δεν ακούμπησε ο πανύψηλος Σκανδιναβός στόπερ. Ο Άντονσον έφτασε στο σημείο να θεωρείται... επικίνδυνος για την άμυνα του Παναθηναϊκού, κι όχι άδικα αφού στα 9 ματς που έπαιξε ήταν... καρμανιόλα. Μετά το τριφύλλι, πάντως, πήγε στη Δανία και την Κοπεγχάγη κι έκανε μια χαρά καριέρα!

Ματίας Μπιάρσμιρ (Σουηδία)

biarsmir

Ήρθε στον Παναθηναϊκό τη σεζόν του νταμπλ το 2010, παίζοντας σε 25 παιχνίδια συνολικά. Δεν έπεισε ωστόσο πως ήταν αυτό που έλειπε από την άμυνα της ομάδας και δόθηκε δανεικός την επόμενη χρονιά στη Ρόζενμποργκ. Επέστρεψε το 2011 κι έπαιξε μερικά ματς ακόμα πριν αποχωρήσει με 36 συμμετοχές, συνολικά, από τον Παναθηναϊκό.

Εμίρ Μπαϊράμι (Σουηδία)

bayrami

Ήταν μια από τις δυνατές μεταγραφές της νέας εποχής του Παναθηναϊκού, από το καλοκαίρι του 2013 κι έπειτα. Ο Γιάννης Αναστασίου πίστευε πολύ στον Μπαϊράμι, όμως, οι τραυματισμοί πήγαν πολύ πίσω τον πρώην παίκτη της Μονακό και έτσι δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Με 19 συμμετοχές κι 1 γκολ, ο Μπαϊράμι αποχαιρέτησε φέτος τον Παναθηναϊκό πριν καν τελειώσει η σεζόν.

Μάρκους Μπεργκ (Σουηδία)

berg

Ήρθε για να γίνει ηγέτης της νέας ομάδας που δημιουργεί ο Παναθηναϊκός από το 2013 κι έπειτα, κι αυτό ακριβώς έκανε. Είναι ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού και τον οδήγησε πέρσι στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Φέτος, ο τραυματισμός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον πήγε λίγο πίσω, αλλά ο Μπεργκ έχει επιστρέψει για τα καλά πλέον και έχει προλάβει να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα. Σε 68 παιχνίδια ο «killer» του «τριφυλλιού» έχει 42 γκολ, κι έρχονται κι άλλα...

Βαλμίρ Μπερίσα (Σουηδία)

berisa

Ο νεαρός επιθετικός ήρθε φέτος στον Παναθηναϊκό, με τη μορφή δανεισμού από τη Ρόμα. Αγωνίζεται κυρίως με την Κ20 των πράσινων ενώ την Κυριακή (03/05) έκανε την πρώτη του συμμετοχή με την ανδρική ομάδα, στο 1-1 απέναντι στην Κέρκυρα. Το αν θα μείνει, θα κριθεί στο φινάλε της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός και οι Σκανδιναβοί (photos+videos)



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved