Super League: Τα σενάρια για την παραμονή!

Super League: Τα σενάρια για την παραμονή!

Πέντε ομάδες παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού και στην 34η αγωνιστική της Super League θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα…

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά συνολικά 16 είναι τα πιθανά σενάρια ισοβαθμίας που προκύπτουν μετά την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. ΟΦΗ, Νίκη Βόλου κι Εργοτέλης έχουν ήδη πάρει τον δρόμο για τη Football League, με τον Πανθρακικό, τον Λεβαδειακό, τον Πλατανιά, την Καλλονή και τον Πανιώνιο να θέλουν συγκεκριμένα αποτελέσματα έτσι ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό!

Από τα σενάρια που προκύπτουν, συμπεραίνεται πως ο Λεβαδειακός είναι στην πιο δύσκολη θέση από όλους. Υπάρχουν 16 σενάρια και στα 8 από αυτά οι Βοιωτοί υποβιβάζονται. Ο Πανιώνιος είναι ο αμέσως επόμενος που είναι σε δύσκολη θέση, καθώς υποβιβάζεται σε 4 περιπτώσεις, με την Καλλονή να πέφτει σε 3 περιπτώσεις και τον Πλατανιά σε μία. Ο Πανθρακικός είναι ο πλέον ισχυρός σε όλες τις ισοβαθμίες και το μόνο που χρειάζεται για να μην έχει μπελάδες, είναι να κερδίσει την Ξάνθη.

Ας δούμε τα σενάρια για κάθε ομάδα

Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς θέλει νίκη ή ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό, για να φύγει από τους 44 βαθμούς και να μην μπει στη διαδικασία των ισοβαθμιών και των συγκρίσεων με τις άλλες ομάδες. Αν ο Πλατανιάς δεν καταφέρει να πάρει έστω κι έναν βαθμό, θέλει να αποφύγει ισοβαθμία με Πανθρακικό και Λεβαδειακό. Σε αυτή την περίπτωση, οι Κρητικοί έχουν τους λιγότερους βαθμούς μεταξύ των τριών ομάδων, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση, σώζεται.

Καλλονή

Η Καλλονή έχει κι αυτή 43 βαθμούς και θέλει βαθμούς ή βαθμό απέναντι στον Ατρόμητο, για να μην μπει στη διαδικασία των συγκρίσεων. Αν ωστόσο ηττηθεί, ευνοείται στις περισσότερες από τις ισοβαθμίες. Υστερεί μόνο σε ισοβαθμία με Πλατανιά, Βέροια, Πανθρακικό και Λεβαδειακό, όπου υποβιβάζεται. Το ίδιο συμβαίνει και σε περίπτωση που ισοβαθμήσει με Πλατανιά, Πανθρακικό και Λεβαδειακό, αλλά και μόνο με Πανθρακικό και Λεβαδειακό.

Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ. Έχοντας 42 βαθμούς θέλει μόνο νίκη για να πάει στους 45 και να μην έχει προβλήματα. Με έναν βαθμό θα πάει στους 43 και θα μπει στη διαδικασία των ισοβαθμιών, ενώ αν ηττηθεί και Πανθρακικός και Λεβαδειακός τον… βάλουν από κάτω, πάλι θα είναι στη χειρότερη θέση. Αν λοιπόν, οι Νεοσμυρνιώτες ισοβαθμήσουν με άλλες ομάδες στους 43 τότε δεν θέλει να υπάρχει εξαπλή ισοβαθμία με Καλλονή, Βέροια, Πλατανιά, Πανθρακικό και Λεβαδειακό. Ο Πανιώνιος υποβιβάζεται και σε ισοβαθμία με Βέροια, Πλατανιά, Πανθρακικό και Λεβαδειακό και σε ισοβαθμία με Πλατανιά, Καλλονή, Πανθρακικό και Λεβαδειακό. Οι «κυανέρυθροι» έχουν πρόβλημα και σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν μόνο με Καλλονή, Πανθρακικό και Λεβαδειακό ή με Πλατανιά, Πανθρακικό και Λεβαδειακό.

Πανθρακικός

Ο Πανθρακικός θέλει τη νίκη πάση θυσία για να πάει στους 43 βαθμούς, κάτι που σημαίνει πως «καθαρίζει» με την παραμονή του. Σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες, υπερτερεί των αντιπάλων του και μένει στη Σούπερ Λίγκα. Αν όμως, δεν φτάσει εκεί και μείνει στους 40 ή πάει έστω στους 41 βαθμούς, τότε θα πει αντίο στη μεγάλη κατηγορία και θα υποβιβαστεί στη Football League. Η μοναδική περίπτωση να… γλιτώσει με ήττα ή ισοπαλία ο Πανθρακικός, είναι να βρεθεί στους ίδιους βαθμούς μαζί του ο Λεβαδειακός, του οποίου υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες είτε με 40 είτε με 41 βαθμούς.

Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός είναι στην πλέον δύσκολη θέση. Θέλει μεν τη νίκη για να πάει στους 43 και να αισθάνεται άνετα, όμως, αυτή δεν είναι βέβαιο πως θα του φτάσει. Φυσικά, αν δεν νικήσει τον ήδη υποβιβασμένο Εργοτέλη, θα τον ακολουθήσει στην Football League. Βέβαια, ούτε οι 43 είναι… ασφάλεια αφού μόνο σε οκτώ από τις 16 περιπτώσεις μένει στην κατηγορία και σε άλλες τόσες – τις περισσότερες από κάθε ομάδα – υποβιβάζεται. Ο Λεβαδειακός σε ισοβαθμία με τους άλλους πέντε σώζεται, όπως και σε ισοβαθμία με Πλατανιά, Καλλονή, Πανθρακικό, Πανιώνιο ή σε ισοβαθμία με Πλατανιά, Καλλονή, Πανθρακικό και Βέροια. Οι Βοιωτοί τη γλιτώνουν και σε ισοβαθμία με Καλλονή, Πανιώνιο, Πανθρακικό αλλά και σε ισοβαθμία με Πλατανιά, Πανιώνιο και Πανθρακικό ή Καλλονή, Πλατανιά, Πανθρακικό ή μόνο Πλατανιά και Πανθρακικό.

Η βαθμολογία και η τελευταία αγωνιστική για τους έξι

Ομάδα

Βαθμοί

Αντίπαλος

Πλατανιάς

43

Ολυμπιακός (εντός)

Καλλονή

43

Ατρόμητος (εντός)

Βέροια

43

Παναιτωλικός (εκτός)

Πανιώνιος

42

ΠΑΟΚ (εντός)

Πανθρακικός

40

Ξάνθη (εντός)

Λεβαδειακός

40

Εργοτέλης (εκτός)



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved