Αναστασίου: «Υπομονή και πίστη»

Αναστασίου: «Υπομονή και πίστη»

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε λόγο για δίκαιη νίκη του Παναθηναίκού επί της Skoda Ξάνθης με 2-0, ενώ υπάρχει εξήγηση για το γεγονός ότι δεν είπε πολλά λόγια στην κάμερα της Nova

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 42χρονος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που μας έβαλε δύσκολα φέτος αρκετές φορές. Λόγω της ψυχολογικής μας κατάστασης μας το έκανε πιο δύσκολο. Ήταν δύσκολο να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδού μετά την απουσία του Μπεργκ. Στο πρώτο μέρος είχαμε τρομερή νευρικότητα και άγχος. Αυτό φάνηκε. Την άλλη προσπαθήσαμε ορθολογικά να μεταφέρουμε την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές. Μας έλειιπε η τελική πάσα. Με την αλλαγή του Πράνιτς στο δεύτερο μέρος, είχαμε περισσότερη εμπειρία, περισσότερο παιχνίδι και ήμασταν πολύ πιο αποτελεσματικοί, πρεσάραμε ψηλά. Αν γινόταν κάτι θα ήταν μόνο από λάθος δικό μας, όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα. Δίκαιη νίκη. Σαν ομάδα θέλαμε μια νίκη για την ψυχολογία. Έχουμε μια καλή ομάδα, όπως έχουμε και αδυναμίες. Προσπαθούμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα για να είμαστε έτοιμοι. Καταλαβαίνω τον κόσμο. Ίσως καμια φορά η πίεση μπλοκάρει το μυαλό ειδικά όταν ακούγονται αποδοκιμασίες. Με υπομονή και πίστη σε αυτό που κάνουμε τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Οι ίδιοι παίκτες είναι, κερδίσαμε όλους τους μεγάλους αντιπάλους και πιστεύω πως μπορούμε να το ξανακάνουμε»

Για το... 4-6-0: «Θέλαμε τακτικά να δημιουργήσουμε πρόβλημα και να κρατήσουμε μακριά την Ξάνθη. Η ουσία ήταν να παίξουμε με δύο ακραίους και δύο επιθετικά χαφ. Η εντολή ήταν να παίζουν τα αμυντικά χαφ ανάμεσα στις γραμμές. Ο Πέτριτς και ο Ατζαγκούν θα έπρεπε να παίζουν ανάμεσα στις γραμμές. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε με μεγάλες μπάλες, Καρέλης και Κλωναρίδης με Γούτα και Λισγάρα δεν θα είχαν καμία τύχη. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε την μπάλα ορθολογικά και όχι με μεγάλες μπάλες αλλά μας έλειψε η τελική πάσα».

Για τις απουσίες ενόψει Κέρκυρας: «Δουλειά μας είναι να βρούμε τρόπο, να δημιουργήσουμε συνθήκες. Δοκιμάζουμε πράγματα που θα μας βοηθήσουν στην συνέχεια. Παίξαμε στον Πανθρακικό που είχε 3 στόπερ, με 3 επιθετικούς. Θέλουμε να δημιουργούμε προβλήματα στον αντίπαλο και συνάμα αδυναμίες δικές μας, πράγματα που δεν έχουμε λόγω τιμωριών, τραυματισμών, να τα καλύπτουμε. Παίξαμε τέσσερα διαφορετικά συστήματα στα τελευταία μτς. Αυτό δείχνει πόσο δουλεμένη είναι ομάδα. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι πως τακτικά μπορούμε ανά πάση ώρα και στιγμή να αλλάξουμε την τακτική μας».

Όσον αφορά τα λίγα λόγια του προπονητή των «πράσινων» μετά το τέλος του αγώνα, στην κάμερα της Nova, αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι στο «τριφύλλι» επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επειδή ο Αναστασίου δεν είχε μιλήσει μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού είναι ενοχλημένοι με το γεγονός ότι το συνδρομητικό κανάλι μαζί με την Σούπερ Λίγκα ήταν υπέρ της επιβολής προστίμου. Γι' αυτόν τον λόγο από εδώ και πέρα ο Γιάννης Αναστασίου θα κάνει απλά μία τοποθέτηση για να μην υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα.



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved