Παναθηναϊκός-Skoda Ξάνθη 2-0 (photos)

Παναθηναϊκός-Skoda Ξάνθη 2-0 (photos)

Ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι του Νίκου Καρέλη ήταν αρκετά στον μέτριο Παναθηναϊκό για να επικρατήσει 2-0 της Ξάνθης στη Λεωφόρο και να επιστρέψει μετά από καιρό στις νίκες...

Για πρώτη φορά μετά από 62 ημέρες, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε μπροστά στον κόσμο του. Το εμπόδιο της Ξάνθης αποδείχθηκε αρκετά υψηλό, αφού οι Ακρίτες... ζόρισαν πολύ τους «πράσινους» αλλά εν τέλει υπέκυψαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Καρέλης με ένα γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι (ευστόχησε ο Πράνιτς) και την καλύτερη απόδοση από όσους αγωνίστηκαν στο 2-0 επί της ομάδας του Λουτσέσκου.

Επιστροφή, εκτός από τη γεμάτη Λεωφόρο, και στα θετικά αποτελέσματα, λοιπόν, για τον Παναθηναϊκό ο οποίος αγνοούσε τη νίκη από το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» μπορεί να μην εντυπωσίασαν, όμως, κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν, κερδίζοντας και τις πέντε σημαντικές απουσίες που είχαν στο ματς με την Ξάνθη. Αντίθετα, η ομάδα του Λουτσέσκου δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα κενά που είχε και έτσι... προδόθηκε στην επανάληψη, παρά το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο που έκανε.

Πως έπαιξαν

Με βάση όσα είχε δοκιμάσει τις τελευταίες ημέρες, ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό χωρίς εκπλήξεις. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στιλ, με τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλο και Ζέκα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Αμυντικό χαφ ήταν ο Λαγός, με τον Μπούι εσωτερικό αριστερό χαφ και τον Ατζαγκούν δεξί, ενώ ο Πέτριτς είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από το δίδυμο των Καρέλη, Κλωναρίδη.

Στον αντίποδα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου αντιμετώπισε με αλλαγές τις απουσίες της Ξάνθης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κυριακίδης με τους Γκομσί, Γούτα, Λισγάρα και Μπαξεβανίδη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Οι Παπαστεριανός και Ομπόντο ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο. Ο Λουσέρο πήρε θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Σολτάνι στο δεξί και στην κορυφή ήταν ο Ράνος.

Το χειρότερο ημίχρονο... ever

Πραγματική... ταλαιπωρία ήταν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Λεωφόρου για όσους το παρακολούθησαν. Με εξαίρεση ένα καλό διάστημα της Ξάνθης στην αρχή, ο Παναθηναϊκός ήταν... σε άλλο γήπεδο κι έτσι το καλό ποδόσφαιρο ήταν... είδος προς εξαφάνιση. Οι Ακρίτες κράτησαν πολύ εύκολα το «μηδέν», αφού ο Παναθηναϊκός δεν είχε τελική στο τέρμα, και πως να έχει με μηδενική επιθετική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα και στην άμυνα παρουσίασε... αρρυθμίες.

Η Ξάνθη απείλησε σοβαρά την εστία του Στιλ από την πλευρά της, στο δίλεπτο από το 9' ως το 11', αλλά είτε οι τελικές ήταν άστοχες είτε ήταν εκεί ο Άγγλος πορτιέρο για να σταματήσει τους Ράνο και Σολτάνι. Ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή κεφαλιά του Καρέλη και μία του Πέτριτς να επιδείξει σε όλο το πρώτο μέρος, ενώ η Ξάνθη απείλησε και με τον Λουσέρο στο 44', με την εικόνα των γηπεδούχων να είναι αποκαρδιωτική. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε έντονη δυσφορία στις κερκίδες για το πρόσωπο που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο.

Το καθάρισε ο Καρέλης

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αναστασίου διόρθωσε με το... καλησπέρα την ανορθογραφία στο σύστημα της ομάδας του, αποσύροντας τον ανύπαρκτο Μπούι και βάζοντας στη θέση του τον Πράνιτς. Ο Κροάτης ήταν σαφώς ανώτερος και βοήθησε την ομάδα του να γίνει περισσότερο απειλητική. Την ίδια ώρα, η Ξάνθη σταμάτησε να προσπαθεί επιθετικά, δεχόμενη πίεση από τους γηπεδούχους, με τον Κλέιτον να είναι η μοναδική απειλή για το «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός σταδιακά άρχισε να επισκέπτεται πιο συχνά τα καρέ του Κυριακίδη, υπό καλύτερες προϋποθέσεις κι έτσι βρήκε τον τρόπο να φτάσει και στο γκολ που αναζητούσε.

Στο 67' οι «πράσινοι» έκλεψαν στη μεσαία γραμμή, ο Πέτριτς πέρασε έξοχα τη μπάλα στον Καρέλη κι αυτός με αριστοτεχνικό πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο Αναστασίου μετά το γκολ ζήτησε ακόμα περισσότερη πίεση από την ομάδα του, πέρασε στο ματς και τον Νίνη αντί του μέτριου Ατζαγκούν κι ο Έλληνας χαφ είχε μια-δυο καλές στιγμές που θα μπορούσαν να φέρουν και δεύτερο γκολ, ενώ ο Καρέλης είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του. Ο διεθνής επιθετικός από ένα σημείο κι έπειτα περνούσε... όπως ήθελε τους αμυντικούς της Ξάνθης. Αυτό έγινε και στο τελευταίο λεπτό του ματς, με αποτέλεσμα να κερδίσει πέναλτι. Ο Πράνιτς ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-0 στη Λεωφόρο.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Ήταν από τις... καλές παρουσίες στο πρώτο τραγικό ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο έκανε... limit up στην απόδοσή του και «καθάρισε» το ματς. Ο Νίκος Καρέλης πέτυχε το γκολ που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη για τον Παναθηναϊκό, ενώ κέρδισε και το πέναλτι από το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Τί άλλο να έκανε...

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Onsports

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/553ba8b17c6b7316668340ee?theme=onsports|600|700{/iframe}



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved