«Μεγάλη η προσφορά του Κόκε»

«Μεγάλη η προσφορά του Κόκε»

Για την αποχώρηση του Σέρχιο Κόκε, τις οικονομικές απολαβές της ΠΑΕ αλλά και το επερχόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη (17/4), μίλησε ο Θανάσης Αθανασιάδης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης, μίλησε για το την λύση της συνεργασίας με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή, εξηγώντας τα διαδραματίστηκαν να παρθεί η απόφαση αυτή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Σάκη Τσιώλη και το κρίσιμο παιχνίδι που καλούνται να δώσουν οι «κίτρινοι» στην Ξάνθη (17/4).

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Αθανασιάδη στο «Αθλητικό Metropolis»:

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Η προσφορά του Σέρχιο Κόκε στον Άρη σε αυτά τα πέντα χρόνια παρουσίας ήταν μεγάλη και συνέβαλλε σημαντικά στην αναμόρφωση του Άρη. Ο ποδοσφαιριστής εξέφρασε τα συναισθήματά του για την αποχώρησή του από την ομάδα με τα δάκρυά του στη συνέντευξη που έδωσε».

Στα οικονομικά οφέλη που έχει η ΠΑΕ από τη λύση της συνεργασίας είπε: «Η αποχώρηση του Κόκε δεν ήταν δική μας πρωτοβουλία. Το θέμα προέκυψε εντελώς ξαφνικά. Μας είπε τους λόγους του και όταν προέκυψε το ζήτημα η αντίδρασή μας ήταν άμεση και κοιτάξαμε τα συμφέροντα της ομάδας. Η λύση που βρέθηκε ήταν η καλύτερη δυνατή και για τις δύο πλευρές. Τα οφέλη είναι άμεσα και έμμεσα αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να αναλύσουμε δημόσια ποια είναι αυτά τα οφέλη. Το σίγουρο είναι ότι προέκυψε ένα σημαντικό όφελος για την ΠΑΕ που φτάνει το 1 εκ. ευρώ. Η αξία του Κόκε είναι μεγάλη και δεδομένη και πλέον πρέπει να καλυφθεί το κενό αυτό. Πρέπει να βρεθεί ένας παίκτης που θα μπορέσει να προσφέρει τα ανάλογα στην ομάδα».

Για την πρώτη τους αντίδραση στο άκουσμα αυτής της είδησης είπε: «Δεν μπορούσαμε να πούμε το «ναι» με τον τρόπο που τέθηκε το θέμα. Αναφέρομαι φυσικά στην άδεια τρίμηνης αποχώρησης του ποδοσφαιριστή. Με αυτό το δεδομένο προχωρήσαμε στην αποδέσμευση του συμβολαίου του» και αναφέρθηκε στο μέλλον του Κόκε λέγοντας: «Πάντα υπάρχουν τέτοιες στιγμές των ποδοσφαιριστών. Η αλλαγή μετά από τόσα χρόνια σίγουρα αναζωογονεί. Πάει να ζήσει σε ένα άλλο περιβάλλον και σε μία χώρα που δεν πλήττεται όσο η δική μας. Επίσης σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα σίγουρα η πίεση είναι λιγότερη.

Για το γεγονός ότι η απόφαση πάρθηκε ύστερα από συμμετοχή όλων των φορέων του συλλόγου τόνισε: «Το ΔΣ αλλά και όλοι οι φορείς του συλλόγου έπρεπε να είναι ενημερωμένοι ώστε να μην υπάρξει καμία αμφιβολία».

Αναφορικά με τον αγώνα στα Πηγάδια με την Ξάνθη (17/4), ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε: «Ως Άρης εμείς κοιτ’αμε μόνο το δικό μας παιχνίδι και το πώς θα κερδίσουμε την Κυριακή. Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι φυσικά και θέλουμε να έχει ευτυχή κατάληξη αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Είμαι αισιόδοξος όμως ότι όλα θα πάνε καλά για τον Άρη τόσο στο δικό μας ματς όσο και στο άλλο το οποίο ενδιαφέρει βαθμολογικά τον Άρη.

Αναφορικά με τον Σάκη Τσιώλη και αν αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους υποστήριξε: Ήμασταν απόλυτοι όσον αφορά στην επιλογή μας γιατί είχαμε δει και το έργο του στις προηγούμενες ομάδας. Όταν η πορεία δεν είναι καλή σε ένα χρονικό σημείο είναι απόλυτα λογικό να γίνουν κάποιες ενέργειες προκειμένου να ταρακουνηθούν τα νερά και να έρθουν καλύτερες μέρες.

Αναφορικά με το μεταγραφικό μπάτζετ και αν αυτό είναι καθορισμένο εξήγησε: «Πρέπει να κινηθούμε με βάση την αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα. Θα γίνουν και οι εισηγήσεις του προπονητή και φυσικά θα δούμε και το οικονομικό κομμάτι, όμως δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε από τώρα τι έσοδα θα έχουμε. Οι κινήσεις μας καθορίζονται απ’ όλα αυτά.



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved