Περέιρα: «Πόλεμος στα ντέρμπι από άλλο… πλανήτη!»

Περέιρα: «Πόλεμος στα ντέρμπι από άλλο… πλανήτη!»

Στα άκρα φτάνει η αντιπαλότητα στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο Βίτορ Περέιρα σε συνέντευξή του σε Μέσο της πατρίδας του, μία μέρα μετά την εξασφάλιση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» μίλησε στην ιστοσελίδα «maisfutebol» για τον τίτλο που κατέκτησε, την προσπάθεια που έκανε μόλις ανέλαβε τους Πειραιώτες, αλλά και την… πολεμική ατμόσφαιρα στα ντέρμπι που… ξεπερνούν αυτά της Μπενφίκα με την Πόρτο.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Ίβηρα:

Θέλατε πολύ αυτό το πρωτάθλημα, σωστά;

«Σίγουρα ναι. Η καριέρα μας υπάρχει για να κερδίζουμε τίτλους. Όταν κατακτάμε τον πρώτο σκεφτόμαστε τον δεύτερο, όταν κερδίζουμε τον δεύτερο τότε θέλουμε και τον τρίτο και όταν έρχεται και ο τρίτος θέλουμε τον τέταρτο. Την περασμένη σεζόν, στη Σαουδική Αραβία, δεν κατάφερα κάτι τέτοιο διότι η ομάδα ήταν πολύ νέα και υπήρχε και μια σειρά άλλων συγκυριών. Τα καταφέραμε τώρα και αυτό μας ικανοποιεί απόλυτα».

Ποια θέση έχει στην καρδιά σας αυτός ο τίτλος;

«Το πρώτο τρόπαιο που κατακτάς είναι αυτό που σε σημαδεύει. Ήταν ένας τίτλος που κερδήθηκε υπό δύσκολες συνθήκες και αποτέλεσε ορόσημο στη ζωή μου. Ο τωρινός τίτλος είναι σημαντικός διότι δείχνει ότι μπορώ να πετύχω πράγματα και μακριά από την Πορτογαλία ή μακριά από την Πόρτο».

Είναι αυτός ο πιο εύκολος τίτλος;

«Tα δύο πρωταθλήματα με την Πόρτο κρίθηκαν σε λεπτομέρειες κόντρα σε μια σπουδαία Μενφίκα. Όταν την προτελευταία σεζόν αντιμετωπίσαμε την Μπενφίκα σε ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε από το γκολ του Κέλβιν, οι δύο ομάδες ήταν αήττητες. Στο τέλος, αυτό που έκανε την διαφορά ήταν αυτή η νίκη μας κόντρα στη Μπενφίκα. Την προηγούμενη σεζόν, επίσης, η διαφορά μας ήταν μόνο δύο ήττες. Για αυτόν τον λόγο, η Μπενφίκα ήταν ένας σπουδαίος αντίπαλος».

Και ο τίτλος με τον Ολυμπιακό;

«Αυτός είναι διαφορετικός».

Για ποιο λόγο;

«Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα, η ομάδα ήταν στη δεύτερη θέση και καταφέραμε να αναδειχθούμε πρωταθλητές με διαφορά 13 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και 14 από τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας τίτλος που αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι είχαμε μακράν την καλύτερη ομάδα».

Παρόλα αυτά, για τον Βίτορ Περέιρα πρόκειται για μια νέα εμπειρία.

«Σίγουρα, κυρίως όσα συνέβησαν σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, θα έλεγα σε κάτι που θύμιζε περισσότερο πόλεμο όταν παίξαμε τα ντέρμπι και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Για αυτόν τον λόγο, αυτό το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό από αυτά που κατέκτησα στην Πορτογαλία».

Και τώρα αυτό δείχνει ότι ο Βίτορ Περέιρα είναι ένας προπονητής τίτλων; Ένας πρωταθλητής;

«Το μέλλον θα δείξει ποιος είναι ποιος».

Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το πούμε από τώρα;

«Προσωπικά δεν έχω αμφιβολίες για τη δουλειά που κάνω. Γνωρίζω ότι όλες οι ομάδες μου στην Πορτογαλία έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο. Στη Σαουδική Αραβία άπαντες αναγνώρισαν ότι παίζαμε καλά και μάλιστα με τρόπου που δεν είχαν δει ποτέ πριν. Στην Ελλάδα ήταν διαφορετικά διότι ήρθα στη μέση της σεζόν και έπρεπε να ανασυγκροτήσω την ομάδα».

Την ανασυγκροτήσατε και την αναδείξατε πρωταθλήτρια...

«Αυτό δεν είναι κάτι που έγινε τυχαία ούτε κάτι που θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε».

Τι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για αυτό τo πρωτάθλημα;

«Η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά στον ερχομό μας και προσάρμοσε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλαμε. Στην αρχή δεν ήταν εύκολο, είχαμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και λίγο χρόνο για προπονήσεις ώστε να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας. Στη συνέχεια, όμως, καταφέραμε να ισορροπήσουμε. Κάναμε καλή δουλειά και η ομάδα έδειξε ότι είναι καλύτερη από τους αντιπάλους μας».

Μιλήσαμε νωρίτερα για κάτι σαν πόλεμο στα ντέρμπι. Τώρα πια έχετε συνειδητοποιήσει τι συνέβη;

«Εδώ οι άνθρωποι είναι πολύ συναισθηματικοί. Η αντιπαλότητα φτάνει στα άκρα. Σκεφτόμουν ότι η αντιπαλότητα της Μπενφίκα με την Πόρτο άγγιζε τα όρια του παραλόγου, αλλά αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι από άλλο πλανήτη. Το γεγονός και μόνο ότι οπαδοί δεν μπορούν να πάνε σε έδρα αντιπάλου αποκαλύπτει πως λειτουργούν τα πράγματα».

Το γεγονός ότι ο Βίτορ Περέιρα βρέθηκε δύο φορές στο επίκεντρο πολεμικής δημιούργησε προβλήματα στην προσπάθειά σας να πάρετε το πρωτάθλημα;

«Τα παιχνίδια έγιναν υπό άθλιες συνθήκες, σε κάποια γήπεδα φαίνεται ότι μερικές φορές δεν υπάρχουν κανόνες. Μπήκαν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο επειδή ο αντίπαλος πέτυχε γκολ; Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Όταν, λοιπόν, αντιμετωπίζεις τέτοιες συνθήκες, πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος και εμείς αυτό κάναμε».



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved