Βέροια - Αστέρας Τρίπολης 4-0

Βέροια - Αστέρας Τρίπολης 4-0

Σε… παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης η Βέροια, καθώς διέλυσε 4-0 τους Αρκάδες και πήρε σημαντική… ανάσα στη βαθμολογία.

Το «συγκρότημα» του Στέφανου Γαϊτάνου, ο οποίος… επέστρεψε στον πάγκο της «Βασίλισσας» ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πανηγύρισε δίκαια τη νίκη, που… ισοδυναμεί με… σωτηρία, μια και η ομάδα της Ημαθίας διατηρείται τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού με 40 βαθμούς, όπου ακολουθούν Πανθρακικός, Πλατανιάς και Λεβαδειακός με τρεις πόντους λιγότερους. Ο Ντουμίτρου άνοιξε το σκορ μόλις στο 12ο λεπτό, αλλά η φάση που… έκρινε τον αγώνα έγινε στο 33’ όταν ο Θεοδωρόπουλος ανέτρεψε τον Μπεν, ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι και την κόκκινη στον τερματοφύλακα των Αρκάδων. Από τα 11… βήματα ο διεθνής επιθετικός δεν… λάθεψε και διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Μάλιστα, στο 57’ ο Καμπαγέρο και στο 65’ ο Μπεν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Βέροιας.

Αντίθετα, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, πιστοποίησε πως βρίσκεται σε… κρίση, μια και παρέμεινε για ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς το «τρίποντο» μακριά από το «Θ. Κολοκοτρώνης» και το σημαντικότερο είναι πως έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην δεύτερη θέση και να μείνει σε απόσταση… βολής από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενόψει της έναρξης των play offs. Παράλληλα, οι Αρκάδες είδαν την απόσταση από τον 6ο Ατρόμητο να μειώνεται στους 2 βαθμούς, με αποτέλεσμα, να μπαίνει σε… περιπέτειες για το ενδεχόμενο συμμετοχής στο… μίνι πρωτάθλημα. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι επόμενες τρεις αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, είναι ιδιαίτερες κρίσιμες.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και έχασε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, καθώς στο 9’ ο Γιαννιώτας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μάσα στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ με τη μία, αλλά ο Καντιμοίρης απέκρουσε εντυπωσιακά. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, ο Αργεντίνος απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ο «άγραφος νόμος» του ποδοσφαίρου, βρήκε… εφαρμογή, καθώς η Βέροια άνοιξε το σκορ με τον Ντουμίτρου. Συγκεκριμένα, ο Καλτσάς βρήκε τον Μπεν, αυτός έκανε την κάθετη μπαλιά στον Ντουμίτρου και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση, στο πρώτο δοκάρι, νίκησε τον Θεοδωρόπουλο για το 1-0. Στη συνέχεια, ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά άφησε… χώρους στους γηπεδούχους, οι οποίοι θέλησαν να τους εκμεταλλευτούν, αλλά στο 20’ το γύρισμα του Ντουμίτρου βρήκε σε ετοιμότητα την άμυνα των Αρκάδων που έδιωξε, ωστόσο, στο 32ο λεπτό έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα.

Ο Μπεν πήρε την μπαλιά από τον Ντουμίτρου, μπήκε στην περιοχή, θέλησε να περάσει τον Θεοδωρόπουλο, όμως, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον νεαρό άσο. Την θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Κοσίτσκι που μπήκε αντί του Μουνάφο, αλλά ο Μπεν από τα 11… βήματα δεν λάθεψε και έγραψε το 2-0. Μάλιστα, η «Βασίλισσα» στο 37’ έφτασε μία… ανάσα από το 3-0, αλλά ο Γεωργιάδης δεν κατάφερε να κάνει την προβολή στο γύρισμα του Μπαλάφα, ενώ στο 45’ ο Ντουμίτρου δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ, στο πρώτο δοκάρι και έχασε την ευκαιρία.

Μονόλογος…

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βέροια θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και τα κατάφερε… περίφημα με… κινητήριους «μοχλούς» τους Μπεν και Ντουμίτρου. Μάλιστα, ο πρώτος στο 57’ έβαλε την ασίστ στον Καμπαγέρο, ο οποίος μέσα από την περιοχή δεν είχε… πρόβλημα να νικήσει τον Κοσίτσκι και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 60’ το γυριστό σουτ του Σανκαρέ βρήκε σε ετοιμότητα τον Καντιμοίρη που μπλόκαρε και πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπεν έβαλε… ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων.

Συγκεκριμένα, ο Ντουμίτρου βρήκε τον Μπεν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή των Αρκάδων και μπροστά από τον Σανκαρέ, με πλασέ, διαμόρφωσε το 4-0, σε μια φάση που φέρει μεγάλη ευθύνη ο Κοσίτσκι, μια και έδειχνε πως ήλεγχε την πορεία της μπάλας στην «κλειστή» του γωνία. Τα επόμενα λεπτά, ήταν… διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η Βέροια έδωσε… χώρο στους φιλοξενούμενους, θέλοντας να κρατήσει τη νίκη και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Αναμφίβολα ο τίτλος του MVP πηγαίνει στον Μπεν, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα, είχε μία ασίστ, αλλά και συμμετοχή στη φάση που ο Ντουμίτρου άνοιξε το σκορ για την «Βασίλισσα».

Βέροια (Στέφανος Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Καλί, Βέρτζος, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας (83’ Μπατιόν), Ντουμίτρου (79’ Κάμπορα), Γεωργιάδης (46’ Πέρεζ), Καλτσάς, Μπεν.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Πάρα (58’ Μπαντιμπανγκά), Ρόλε (75’ Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (34’ Κοσίτσκι), Γιαννιώτας, Μάσα.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Βέροια - Αστέρας Τρίπολης 4-0

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/553523cf6f8fd4d021596a0a?theme=onsports|600|700{/iframe}


Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved