Αστέρας Τρίπολης: Ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν

Αστέρας Τρίπολης: Ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν

Η είσοδος και η καλή πορεία στα πλέι οφ είναι ο άμεσος στόχος του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο η διοίκηση σκέφτεται ήδη την επόμενη χρονιά.

Η φετινή σεζόν κύλησε πετυχημένα ως τώρα για τους Αρκάδες, καθώς πανηγύρισαν μια ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Europa League, ενώ παραμένουν εντός στόχων στο πρωτάθλημα. Ίσως η πορεία στο Κύπελλο να διακόπηκε νωρίς, αλλά είναι ένα μικρό τίμημα μιας ομάδας που αγωνίζεται από τα μέσα Ιουλίου. Στην Τρίπολη ήδη σχεδιάζουν την επόμενη σεζόν και είναι έτοιμοι να κάνουν ένα ξεκαθάρισμα στο ρόστερ. Μια μαύρη λίστα, με παίκτες που δεν υπολογίζονται είναι έτοιμη και λίγες ανατροπές αναμένεται να γίνουν στα πλέι οφ.

Τα συμβόλαια των Φακούντο Πάρα και Ζίγκι Μπαντιμπανγκά δεν πρόκειται να ανανεωθούν, με τους παίκτες να μην έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα. Επίσης, δύσκολα θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα των δανεικών Ρίτσι Κιτόκο και Μάρτιν Ρόλε, για διαφορετικούς λόγους. Ο δεξιός μπακ-χαφ δεν έχει αγωνιστεί παρά ελάχιστα, λόγω προβλημάτων τραυματισμού, ενώ όσες φορές το έκανε, δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του. Οσο για τον Ρόλε, ο Αργεντινός μαέστρος έκανε τους φίλους του Αστέρα να ξεχάσουν τον Ράγιος, ωστόσο οι απαιτήσεις της Άρσεναλ Σαραντί για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του αγγίζει το ένα εκατ. ευρώ, ποσό που δύσκολα θα δώσουν οι Αρκάδες.

Δανεικός στον Αστέρα αγωνίζεται και ο Γιάννης Γιαννιώτας, με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ θα έχει βάλει ρήτρα περί τα 300.000 ευρώ. Οι Αρκάδες θα ήθελαν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους, αλλά ο νεαρός άσος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον κι άλλων ομάδων και η περίπτωσή του μοιάζει δύσκολη.

Παράλληλα, παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο ίσως κληθούν να λύσουν το συμβόλαιό τους. Ο λόγος για τον Τιε Μπι, που δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του, αλλά και ο Τορμένα, ο οποίος λόγω τραυματισμών έχει βοηθήσει ελάχιστα. Τέλος, ερωτηματικό αποτελεί ο Κριστιάν Λομπάτο. Ο Ισπανός χαφ αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και έχει αγωνιστεί ελάχιστα ω τώρα, με την ανανέωση του συμβολαίου του για τη νέα σεζόν να εξαρτάται από τις συμμετοχές του ως το τέλος της σεζόν.

Στην Τρίπολη υπάρχει και άλλη μια κατηγορία παικτών που σκέφτονται πως ίσως χρειαστεί να… αποχωριστούν. Και είναι αυτοί που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Ο Χερόνιμο Μπαράλες με την εντυπωσιακή χρονιά του φέτος έχει ήδη μπει στα… μπλοκάκια πολλών ομάδων. Και γι’ αυτό δεν αποκλείεται να πωληθεί αν έρθει μια καλή πρόταση. Σε αυτή τη λίστα βρίσκεται και ο Μπράιαν Λούι, που φέτος έχει αποδειχτεί αναντικατάστατος στο δεξί άκρο της άμυνας.

Για τα κενά που προκύπτουν στο ρόστερ, ο Αστέρας ήδη κινείται για να βρει λύσεις. Ηδη εδώ και μήνες έχει συμφωνήσει με τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν με τον Πανιώνιο φέτος. Ο 25χρονος επιθετικός θα καλύψει μια θέση στην επίθεση, αλλά το πραγματικό στοίχημα για τους Αρκάδες είναι να βρουν αντικαταστάτη του Μπαράλες, αν αυτός τελικά αποχωρήσει για άλλες πολιτείες. Η αναζήτηση ενός δεξιού μπακ θα συνεχιστεί και φέτος, ενώ στα χαφ το να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Ουσέρο, ο οποίος έχει δοθεί δανεικός στην Αλκοκόρν και δύσκολα θα επιστρέψει, είναι δύσκολη.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved