«Σάλπι»: 6947’ σε δύο χρόνια!

«Σάλπι»: 6947’ σε δύο χρόνια!

Το Onsports σάς παρουσιάζει την πορεία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη κατά την τελευταία διετία και εξηγεί τους λόγους που δικαιολογούν την μειωμένη του απόδοση.

«Αν είχα φέτος και το Σαλπιγγίδη, ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρωταθλητής», δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος λίγο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι.

Ο «Σάλπι» εν μέσω έντονων αντιρρήσεων από σεβαστή μερίδα του κόσμου, πέρασε την πόρτα της Τούμπας και υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο.

Οι απαιτήσεις μεγάλες, ακόμα και από εκείνους που δεν ήταν σύμφωνοι με την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Τα 7 τέρματα που έχει πετύχει για την ώρα σίγουρα δεν ταυτίζονται με τα προσδοκώμενα, όπως και η συνολική του απόδοση, κάτι που αποδίδεται σε σημαντικό ποσοστό στην αδιάλειπτη συμμετοχή του σε διασυλλογικές διοργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως και στις υποχρεώσεις του με την Εθνική.

Συνολικά τις δύο τελευταίες σεζόν μετρά 93 συμμετοχές και 6947’παιχνιδιού, με 19 γκολ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2009-2010 (3091’)

Την περσινή περίοδο αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής ενδεκάδας του Τριφυλλιού. Στο πρωτάθλημα έκανε 28 συμμετοχές (2149΄), πετυχαίνοντας 5 τέρματα, πάντα ως δεξιός χαφ, ενώ στο κύπελλο είχε 3 συμμετοχές και 176’.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του στην ευρωπαϊκή πορεία των «πρασίνων», όπου στο Champions League χρίστηκε σκόρερ 4 φορές σε ισάριθμα παιχνίδια που αγωνίστηκε σε σύνολο 310’. Ακόμη 3 γκολ έβαλε στο Europa League (456’) σε 9 παιχνίδια.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2009-2010 (297’)

Ολοκληρώνοντας μία γεμάτη χρονιά στον Παναθηναϊκό, ταξίδεψε στη Νότια Αφρική για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικούς της διοργάνωσης.

Εκεί πέτυχε και το πρώτο τέρμα τα Εθνικής μας στην συγκεκριμένη φάση, στην αναμέτρηση Ελλάδα-Νιγηρία (2-1).

Συνολικά συμπλήρωσε 121’ (2 συμμετοχές), ενώ εκπροσώπησε την Εθνική και σε 3 επίσημα «φιλικά» παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν (176’).

ΠΑΟΚ 2010-2011 (3430’)

Μετά από ελάχιστες ημέρες άδειας που του επέτρεψαν να μη βρεθεί και στην πρώτη φετινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, ο «Σάλπι» στις 21 Ιουλίου ταξίδεψε με τον ΠΑΟΚ στη Φραγκφούρτη, εκεί όπου ο Δικέφαλος πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Έκτοτε αγωνίστηκε σχεδόν αδιάκοπτα με τη φανέλα του Δικεφάλου σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος, 29 συνολικά (2216’), έχει πετύχει 6 τέρματα με Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη στην Τούμπα, αλλά και Εργοτέλη, Πανσερραϊκό και Ολυμπιακό Βόλου εκτός έδρας.  Μετρά επίσης 2 συμμετοχές στα προκριματικά του Champions League με Άγιαξ (186΄), όπου στο 3-3 της Τούμπας σκόραρε μετά από σχεδόν 4 χρόνια με τη φανέλα του Δικεφάλου κάνοντας το 2-3.

Καθώς ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και πέρασε στη φάση των ομίλων του Europa League, εκεί έκανε 8 συμμετοχές (602’).

Η φετινή του παρουσία συμπληρώνεται με τις 5 συμμετοχές του στο κύπελλο, όπου δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, ενώ τέλος να σημειωθεί, πως μέχρι στιγμής έχει δώσει το «παρών» και σε 3 επίσημα φιλικά της Εθνικής μας.

Έτσι, γίνεται αντιληπτό, πως ακόμα και ένας ποδοσφαιριστής με τις καλύτερες προσαρμογές και την άρτια φυσική κατάσταση, λυγίζει μετά από δύο φουλ σεζόν με ελάχιστα διαστήματα για ξεκούραση. Η επόμενη χρονιά που σίγουρα θα ξεκινήσει πιο ομαλά για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, αναμένεται σαφώς πιο παραγωγική.

Αυτό που επείγει για τη ώρα και αφορά όλο το ρόστερ, είναι η ανάληψη δυνάμεων μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, καθώς έπονται 6 σημαντικές αναμετρήσεις στα play off οι οποίες θα ορίσουν αφενός την ευρωπαϊκή διοργάνωση όπου θα συμμετάσχει το καλοκαίρι ο Δικέφαλος, καθώς και το διάστημα που θα ξεκινήσουν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved