ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-1

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-1

Με πρωταγωνιστή τον Δ. Παπαδόπουλο που πέτυχε και τα δυο γκολ της ομάδας του ο «Δικέφαλος» πήρε τους τρεις βαθμούς, αν και αγχώθηκε από το τέρμα του Κλέιτον στο 73’

Μπορεί να μην… έπεισε με την απόδοσή του ο ΠΑΟΚ αλλά το αποτέλεσμα μετράει και οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς επικρατώντας με 2-1 της Ξάνθης στην Τούμπα. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που πέτυχε και τα δυο γκολ της ομάδας του, ενώ ο Κλέιτον μείωσε στο 73’ δίνοντας ενδιαφέρον στο ματς, χωρίς όμως οι Ακρίτες να πετύχουν κάτι περισσότερο.

Γκολ χωρίς… ρυθμό

Το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης της Τούμπας για την 30ή αγωνιστική της Super Leagueθα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά νευρικές, με την Ξάνθη πάντως να φαίνεται λίγο πιο συγκεντρωμένη στον τρόπο παιχνιδιού της. Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ είχε την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ του Κυριακίδη. Βέβαια, οι παίκτες του Γεωργιάδη στην πρώτη τους ευκαιρία ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ όταν στο 21’ ο Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Κάτσε για το 1-0. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία και για δεύτερο γκολ με τον Αθανασιάδη. Κάπου εκεί λοιπόν τελείωσαν οι… συγκινήσεις στο πρώτο ημίχρονο καθώς τα πολλά λάθη και τα μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου είχαν τον κυρίαρχο ρόλο, με το 1-0 να μένει έως ότου οδηγηθούν στα αποδυτήρια ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Φινάλε με αγωνία

«Φορτσάτος» μπήκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο 45λεπτο με τους παίκτες του να αναζητούν το γκολ που θα τους έδινε σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Μάλιστα, στο 53’ ο Κυριακίδης είπε «όχι» σε διπλή ευκαιρία των Περέιρα και Μακ. Όμως ένα λεπτό αργότερα δεν τα κατάφερε απέναντι στον Παπαδόπουλο που με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0. Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ έκανε ουσιαστικά διαχείριση του αποτελέσματος απέναντι σε μια Ξάνθη που δεν έδειχνε ικανή να «απειλήσει». Ωστόσο, οι Ακρίτες… προειδοποίησαν στο 66’ με τον Λουσέρο να πιάνει την κεφαλιά και το Ιτάνζ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ 7 λεπτά αργότερα ο Κλέιτον ύστερα από λάθος του Τζαβέλλα έκανε τη λόμπα μειώνοντας σε 2-1. Το γκολ των φιλοξενούμενων έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς αλλά δεν συνοδεύτηκε από ευκαιρίες μπροστά από τους Ιτάνζ και Κυριακίδη, με το σκορ να μην αλλάζει ως το σφύριγμα της λήξης. Έτσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 57 βαθμούς, 11 περισσότερους από την Ξάνθη.

Κορυφαίος του αγώνα

Έχοντας πετύχει και τα δυο γκολ του ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του «Δικεφάλου» που τον έφερε σε απόσταση δυο βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης (46' Νομπόα), Κάτσε, Περέιρα, Μακ (75' Κίτσιου), Παπαδόπουλος (69' Γκολάσα), Αθανασιάδης

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκομσί (46' Μπέρτος), Γούτας, Παπάζογλου, Μπαξεβανίδης, Παπαστεριανός (46' Βασιλακάκης), Ομπόντο, Λουσέρο, Σίλβα, Σολτάνι, Καπετάνος (68' Ράνος)



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved