Μανιάς: «Θετικός για ανανέωση»

Μανιάς: «Θετικός για ανανέωση»

Απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΣ Γιάννινα δηλώνει ο 25χρονος επιθετικός

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τους ιθύνοντες του ΠΑΣ Γιάννινα ο Μιχάλης Μανιάς που τόνισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από την απόφασή του να φορέσει τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου», ενώ εμφανίστηκε θετικός για ανανέωση του συμβολαίου του.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «sportsioannina.gr»:

Θα σε γυρίσω οχτώ χρόνια πίσω. Τότε που αφήνεις την Ρόδο για σπουδές και τελικά βρίσκεσαι στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ και σε τροχιά Play Off... «Έτσι είναι. Ανέκαθεν μου άρεσε το ποδόσφαιρο και αγωνιζόμουν. Δεν περίμενα όμως ότι θα εξελιχτεί σε επαγγελματική καριέρα. Όταν βρέθηκα Αθήνα συμφώνησα με το Μοσχάτο και αγωνίστηκα στην Δ΄ Εθνική. Έκανα αρκετές συμμετοχές και πέτυχα ορισμένα τέρματα. Από εκεί και πέρα ξεκινούν δειλά δειλά τα επαγγελματικά βήματα. Υπογράφω στον ΠΑΟ ΡΟΥΦ και σε 1,5 χρόνο στην Γ΄ Εθνική έχω περίπου 30 συμμετοχές. Εν συνεχεία ακολούθησε ένα εξάμηνο στον ΠΑΟ Γλυφάδας και ακόμη μία χρονιά στο ΡΟΥΦ».

Βρέθηκες αρκετά κοντά στην Σούπερ Λιγκ ωστόσο τίμησες τον λόγο που είχες δώσει στον Απόλλων Αθηνών. «Έτσι ακριβώς είναι. Είχα συμφωνήσει προφορικά με τον Απόλλων Αθηνών και εν συνεχεία δέχτηκα πρόταση από τον Πανιώνιο. Τίμησα ωστόσο τον λόγο μου καθότι ο Απόλλων ήταν μία καλή προοπτική για εμένα. Πίστευα στις δυνατότητες μου και ήταν μία ομάδα δίχως προβλήματα που θα πρωταγωνιστούσε».

Η απόφαση σου αυτή δείχνει ότι δεν είσαι στυγνός επαγγελματίας... Πόσο σημαντική είναι η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας ενός ποδοσφαιριστή στην καριέρα του; «Όταν δίνω τον λόγο μου πρέπει και να τον τηρώ. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα ήταν άψογοι απέναντι μου και όφειλα να το ανταποδώσω. Σίγουρα ο χαρακτήρας παίζει σημαντικότατο ρόλο στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Ίσως δίνει και το κάτι παραπάνω κυρίως όταν είσαι νέος».

Το καλοκαίρι παίχτηκε... σκληρό πόκερ για την απόκτηση σου καθώς ήσουν στο στόχαστρο αρκετών ομάδων. Τι σε ώθησε να ενδώσεις και να γίνεις τελικά κάτοικος Ιωαννίνων; «Υπήρξαν όντως αρκετές προτάσεις. Από την αρχή όμως οι κ.κ Χριστοβασίλης και Νιαρχάκος που έδειξαν έμπρακτα ότι με ήθελαν στην ομάδα. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ έχει δείξει ότι στηρίζει τους ποδοσφαιριστές και ειδικά τους νέους. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κορμός που είναι 4 χρόνια στην ομάδα αλλά και ο κόσμος που αγαπά τον σύλλογο. Και τα δύο θεωρούσα θα με βοηθούσαν να μπω πιο γρήγορα στο κλίμα».

Ωστόσο υπήρξε και δελεαστική πρόταση από εξωτερικό , πριν υπογράψεις στον Άρη ,την οποία αρνήθηκες... «Ακριβώς. Από την Ολλανδία και την Ναϊμέγκεν».

Μία τέτοια πρόταση είναι δέλεαρ για κάθε παίκτη... «Αναμφίβολα όμως κάτι με κράτησε πίσω. Στα 23 ίσως δεν ένιωθα έτοιμος να κάνω ένα τέτοιο βήμα. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μου. Το μέλλον θα δείξει αν όλα έγιναν για... καλό».

Νιώθεις δικαιωμένος με την απόφαση σου να επιλέξεις τον ΠΑΣ; «Απόλυτα».

Σε τι βαθμό σου έχει στοιχίσει ότι δεν ακολούθησες το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. «Σε μεγάλο βαθμό. Άργησα αρκετά να μπω στο κλίμα συγκριτικά με τα άλλα παιδιά. Είναι μείον για κάθε ποδοσφαιριστή να χάνει την προετοιμασία, σε πολλά επίπεδα».

Τι γεύση σου έχει αφήσει η μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα; «Κανείς δεν περίμενε τέτοια πορεία. Ο στόχος που τέθηκε ήταν η γρήγορη παραμονή καθώς διανύουμε μία δύσκολη χρονιά γνωρίζοντας ότι θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες. Αυτός ο στόχος ήρθε σχετικά γρήγορα οπότε τα δεδομένα άλλαξαν. Δεν μπορούσαμε δέκα αγωνιστικές να αγωνιζόμαστε δίχως στόχο. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και στόχος πλέον είναι η είσοδος στα Play Off».

Αποχωρώντας από Άρη είχες δηλώσει πως θέλεις να ανοίξεις τα φτερά σου. Ποιοι είναι οι στόχοι του Μιχάλη Μανιά; «Ο βασικός είναι να εξελίσσομαι σαν παίκτης και σαν άνθρωπος και να βοηθήσω τον ΠΑΣ να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και ο καθένας μας εύχομαι να πάρει ό,τι αξίζει. Σίγουρα για κάθε παίκτη είναι όνειρο ζωής να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα αλλά και να αγωνιστεί στο εξωτερικό».

Πιο είναι το κλειδί της επιτυχίας; «Τα καλά αποδυτήρια παίζουν σίγουρα σημαντικό ρόλο. Ο κορμός που είναι αρκετά χρόνια στον ΠΑΣ βοηθάει αφού υπάρχει χημεία. Αγωνιστικά θεωρώ μας βοηθάει αρκετά η καλή αμυντική λειτουργία που έχουμε».

Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ παράγει... και εξάγει παίκτες. Είναι δέλεαρ για έναν ποδοσφαιριστή; «Σίγουρα γιατί γνωρίζει πως αν δουλέψει θα ανταμειφθεί. Είναι σημαντικό και για τον παίκτη αλλά και για την ίδια την ομάδα. Η φιλοσοφία που έχει αυτή την στιγμή η ομάδα σίγουρα είναι δέλεαρ για κάθε ποδοσφαιριστή».

Το επόμενο καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιο σου με τον ΠΑΣ. Θα ήσουν θετικός σε μία πρόωρη ανανέωση; «Μέχρι στιγμής μόνο θετικά έχω να πω και για την ομάδα αλλά και για την πόλη, Είναι κάτι που θα πρέπει να το θέλουν και οι δύο πλευρές και να είναι ευχαριστημένες και οι δύο πλευρές. Σίγουρα θα ήμουν θετικός».

Το πτυχίο των ΤΕΦΑΑ βρίσκεται στα άμεσα σχέδια σου. «Μέχρι το καλοκαίρι, το αργότερο ως Σεπτέμβρη θα έχω τελειώσει. Έμεινε λίγο πίσω είναι η αλήθεια...»

Το τελευταίο διάστημα ήρθαν μαζεμένες... διακρίσεις με τις κλήσεις στις εθνικές ομάδες. Ήταν μία δικαίωση θεωρείς που απέμενε; «Σίγουρα είναι τιμή για τον σύλλογο και ηθική δικαίωση για τους προπονητές, τους παίκτες και όλο το ποδοσφαιρικό κομμάτι του ΠΑΣ».

Πως περνάει ο ελεύθερος χρόνος στα Γιάννενα; «Είναι όμορφη πόλη και οι αποστάσεις είναι μικρές συγκριτικά με Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κυρίως ξεκούραση αλλά και σινεμά».



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved