Νομπόα: «Να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τα play offs»

Νομπόα: «Να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τα play offs»

Το γκολ που πέτυχε στη Βέροια ο Κριστιάν Νομπόα αναδείχτηκε Best Goal για τον Φεβρουάριο από τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Ο μέσος από τον Ισημερινό παρέλαβε το βραβείο του πριν αναχωρήσει για τις υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα και δηλώσεις του στο paokfc.gr αναφερθηκε στο γκολ του, τη δύσκολη αρχή της καριέρας του στον ΠΑΟΚ και τις μελλοντικές προοπτικές του Δικεφάλου.

Κρίστιαν, δεύτερο βραβείο για το γκολ σου κόντρα στη Βέροια…

«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που με ψήφισε και πήρα αυτό το όμορφο βραβείο. Είναι σημαντικό να νιώθεις πως οι οπαδοί σε αποδέχονται, διότι το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο. Χαίρομαι που μπορώ να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ κι εύχομαι στο μέλλον να πάμε καλύτερα».

Σχετικά μ’ αυτό γίνεται πολύ κουβέντα για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα το τελευταίο διάστημα…

«Είναι λογικό αυτό. Τ’ αποτελέσματα και οι εμφανίσεις μας δεν είναι οι αναμενόμενες. Εμείς πρώτοι απ’ όλους είμαστε απογοητευμένοι και θέλουμε μέσα από τη σκληρή δουλειά ν’ ανατρέψουμε το εις βάρος μας κλίμα. Στο σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε αποτελέσματα για να επανέλθει η αυτοπεποίθηση στ’ αποδυτήρια ακόμα κι αν δεν συνδυαστούν με όμορφο θέαμα. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε, όπως μπορούμε και στη συνέχεια να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τα Play Offs όπου κρίνεται το ευρωπαϊκό μας μέλλον».

Δεν θα σε ρωτήσω τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ γιατί ξέρω ότι δεν θ’ απαντήσεις. Πιστεύεις, όμως, πως είναι εφικτό ν’ αντιστραφεί το κλίμα και η ομάδα να κερδίσει το εισιτήριο για το Champions League;

«Φυσικά και είναι εφικτό. Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα έπρεπε να ήμασταν στην ομάδα. Είναι «υποχρέωσή» μας να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ όσο ψηλότερα γίνεται. Το Champions League, άλλωστε, είναι ένα μεγάλο κίνητρο για όλους τους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως υπάρχει χρόνος για ν’ ανακάμψουμε. Ο καινούριος μας προπονητής δουλεύει πολύ, έχει καλές ιδέες και όραμα γύρω από το ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει να παρουσιάστουμε έτοιμοι όταν πρέπει. Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα διακόπτεται είναι θετικό για εμάς. Μπορεί σε αυτή τη διακοπή εγώ και αρκετά παιδιά να λείπουν με τις εθνικές τους ομάδες, ωστόσο, στην επόμενη διακοπή θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που θέλει ο προπονητής μας».

Τι θεωρείς πως πρέπει ν’ αλλάξει ο ΠΑΟΚ για να καταφέρει να πετύχει τον τελευταίο του στόχο γι αυτή τη σεζόν;

«Δεν είμαι εγώ ο κατάλληλος για ν’ απαντήσω σε κάτι τέτοιο. Θα σας τα πει καλύτερα ο προπονητής. Εκείνος ορίζει το τακτικό κομμάτι και τη φιλοσοφία που πρέπει να έχουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%, να δώσουμε ό,τι έχουμε και να βοηθήσουμε ο καθένας από τη μεριά του να πετύχουμε τον κοινό στόχο».

Εσύ προσωπικά με πόσα βραβεία θα ήσουν ικανοποιημένος μέχρι το τέλος της σεζόν;

«Με ένα. Αυτό του εισιτηρίου για το Champions League. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα που έχει μάθει να πρωταγωνιστεί κι εγώ ήρθα για να τον βοηθήσω να διεκδικήσει τίτλους και διακρίσεις. Αν μέσα από αυτή την προσπάθεια ο κόσμος κρίνει πως αξίζω και κάποια ατομική διάκριση, τόσο το καλύτερο. Είναι όμορφο να αναγνωρίζεται η αξία σου, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και οι προσωπικές επιτυχίες δεν είναι αυτοσκοπός».



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved