Ολυμπιακός: Δίωξη σε ΠΑΕ, Περέιρα και Κασάμι!

Ολυμπιακός: Δίωξη σε ΠΑΕ, Περέιρα και Κασάμι!

Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ καλούνται να βρεθούν η ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι Βίτορ Περέιρα και Παϊτίμ Κασάμι για την αντίδρασή τους στον προημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έπειτα από την δίωξη του Κωνσταντίνου Πετρόπουλου.

Όπως ενημερώθηκε από την ΕΠΟ, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του Πορτογάλου τεχνικού, αλλά και του Ελβετού διεθνή μέσου, για τα όσα έγιναν μετά το τέρμα που σημείωσε ο Φράνκο Χάρα, στο 89ο λεπτό του επαναληπτικού στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αναλυτικά:

«Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του προπονητή της De Oliveira Pereira Vitor Manuel και του ποδοσφαιριστή Kasami Pajtim για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 26 παρ. 1-4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 6-6-2014 (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ-Ολυμπιακός της 11/3/2015)».

Αναλυτικά, τα άρθρα, σύμφωνα με τα οποία κλήθηκαν σε απολογία η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βίτορ Περέιρα και ο Παϊτίμ Κασάμι:

Άρθρο 14
Υποχρεώσεις ομάδων – Ευθύνη ομάδων

2. Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου και ευθύνονται σε περίπτωση παράβασης του παρόντος κανονισμού, των εν γένει κανονισμών της ΕΠΟ και του καταστατικού της ως αντικειμενικά υπαίτιες.

3. Κάθε πράξη ή ενέργεια ατομική ή συλλογική, φυσικών ή νομικών προσώπων που συνδέονται με ομάδα, με την οποία δημιουργείται στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα, θα τιμωρείται από τις προβλεπόμενες οικείες διατάξεις του παρόντος κανονισμού, σε περιπτώσεις δε μη ειδικής πρόβλεψης από τις γενικές διατάξεις των άρθρων 25 και 26.

Άρθρο 26
Παραβάσεις Καταστατικού – Κανονισμών Ε.Π.Ο. – Δυσφήμιση Αθλήματος

1. Όλες οι Ενώσεις και τα σωματεία της δύναμής τους, οι Π. Α. Ε. και τα σωματεία που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α ́ και Β ́ Εθνικής κατηγορίας, τα μέλη των διοικήσεών τους, ή πρόσωπα συνδεόμενα με οποιαδήποτε σχέση με αυτές ή πάσης φύσεως εκπρόσωποί τους ενώπιον των επαγγελματικών ενώσεων και των άλλων διαφόρων επιτροπών, οργάνων και αρχών που γενικότερα εμπλέκονται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, τα μέλη των επιτροπών της Ε. Π. Ο. και των Ενώσεων, το υπαλληλικό τους προσωπικό, οι ποδοσφαιριστές τους, οι διαιτητές, προπονητές, γιατροί, φροντιστές, φυσικοθεραπευτές, διερμηνείς, οι φίλαθλοι και γενικά οποιοδήποτε πρόσωπο με οποιαδήποτε ιδιότητα μετέχει στη δραστηριότητα της Ε. Π. Ο., των Ενώσεων, των Π. Α. Ε. και σωματείων, έχουν την υποχρέωση να τηρούν τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και να συμμορφώνονται με το Καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της Ε. Π. Ο.

2. Η τυχόν παράβαση ή μη συμμόρφωση των παραπάνω νομικών και φυσικών προσώπων με το Καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της Ε. Π. Ο., τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων ποδοσφαιρικών οργάνων, σχετικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα που έχουν, καθώς και οποιαδήποτε εκ μέρους τους ενέργεια που αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των ως άνω, τιμωρείται από το κατά περίπτωση αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με την απαραίτητη προϋπόθεση της προηγούμενης κλήσης σε έγγραφη ή αυτοπρόσωπη απολογία.

3. Παράλληλα κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα – όπως ειδικότερα αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο – συνδέονται με αυτή, εκτός αν οι ενέργειες αυτών στρέφονται κατά της ίδιας της ομάδας τους.

4. Για τις παραβάσεις των παραγράφων 1, 2, 3 του παρόντος άρθρου το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο δύναται να επιβάλλει αναλόγως τις προβλεπόμενες στο άρθρο 25 ποινές.



NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved