Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0 (photos)

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0 (photos)

Δίχως να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την Κέρκυρα και συνέχισε την πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου - Ντομίνγκεζ, Μποτία και Χάρα τα τέρματα των «ερυθρόλευκων»

Με... οδηγό τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία ακόμα εντός έδρας νίκη κι έκανε ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Αργεντινός άνοιξε τον δρόμο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 8', ενώ στο 26' εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το 2-0 με... δράστη τον Μποτία. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Φράνκο Χάρα με κεφαλιά από κόρνερ ξανά του Τσόρι στο 48'. Από πλευράς των Φαιάκων ξεχώρισε ο Γκόμεζ ο οποίος είχε και δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

1224972

Η εξέλιξη του αγώνα

Φουριόζο… ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν από την αρχή για να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, αλλά η πρώτη… απειλή στο 5’ από τον Ντομίνγκεζ πέρασε άουτ, ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, ο Αργεντίνος άσος συνέχισε την… σύνδεσή του με τα αντίπαλα δίχτυα, για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξεκίνησε φάουλ από τα αριστερά, ο «Τσόρι» το εκτέλεσε, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, ουδείς ήρθε σε επαφή μαζί της και κατέληξε στην εστία του Κουτζαβασίλη για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες δεν σήκωσαν το… πόδι από το… γκάζι, κάτι στο οποίο… βοήθησε και η Κέρκυρα, η οποία αγωνίστηκε πολύ πίσω, με κύριο στόχο την άμυνά της. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός… απείλησε εκ νέου στο 19’ με την ωραία προσπάθεια και το σουτ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, η πίεση των «ερυθρόλευκων» έφερε… καρπούς, μια και έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντομίνγκεζ από τα δεξιά, ο Σιόβας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο… ριμπάουντ ο Μποτία με πλασέ απέναντι στον Κουτζαβασίλη, έγραψε το 2-0.

Το «συγκρότημα» του Βίτορ Περέιρα, έχοντας σαφώς πλεονέκτημα, δεν άλλαξε την… τακτική του και συνέχισε την πίεση. Μάλιστα, στο 39’ ο Ντομίνγκεζ σκόραρε, με πλασέ, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, μια και ο Αργεντίνος, την στιγμή της πάσας από τον Φορτούνη ήταν καλυμμένος. Στην επόμενη φάση, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Χάρα δεν κατάφερε να βάλει την προβολή όπως θα ήθελε, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 3-0. Η Κέρκυρα, το μόνο που κατάφερε στο πρώτο μέρος ήταν να… απειλήσει με το φάουλ του Λεάλ στο 43’ από καλή θέση, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ.

1224967

Ίδια… εκκίνηση, τέλος στον αγώνα

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο, δηλαδή με γρήγορο τέρμα από τον Ολυμπιακό. Ήταν το 48ο λεπτό, όταν ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χάρα μέσα από την «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων, με καρφωτή κεφαλιά, έγραψε το 3-0. Κάπου… εκεί η… σεμνή τελετή έλαβε… τέλος, μια και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σαφέστατο προβάδισμα και ο Βίτορ Περέιρα έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Μήτρογλου και Μπενίτες, τους οποίους έβαλε στις θέσεις των Ντοσεβί και Ντομίνγκεζ, αντίστοιχα.

Οι αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού, επηρέασαν σαφώς τον ρυθμό του Ολυμπιακού, ο οποίος έριξε… στροφές και οι μοναδικές καλές στιγμές προέκυψαν από… εξάρσεις των ποδοσφαιριστών του, όπως στο 75’ όταν ο Μπενίτες έπιασε το σουτ αλλά ο Κουτζαβασίλης έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 90’ το δυνατό σουτ του Αφελάι πέρασε άουτ. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μία ακόμα νίκη, που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη, οι «Φαίακες» παραδόθηκαν στις… ορέξεις των γηπεδούχων και γνώρισαν την ήττα, μια και η μοναδική καλή στιγμή τους, ήταν στις καθυστερήσεις του αγώνα με το δοκάρι του Γκόμες.

1225010

Ο κορυφαίος του αγώνα

Για μία ακόμα αγωνιστική, ο τίτλος του MVP πηγαίνει στον Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ. Ο «Τσόρι» σκόραρε για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική, ενώ μόλις αποχώρησε, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν τόσο… φρέσκοι στο επιθετικό κομμάτι. Πάντως, καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κώστας Φορτούνης.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Μποτία (46’ Αφελάι), Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντομίνγκεζ (62’ Μπενίτες), Χάρα, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Φορτούνης, Μαζουάκου, Ντοσεβί (55’ Μήτρογλου).

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Μανωλάς, Βενέτης, Γκόμες, Καρντόσο (79’ Μεντής), Μαρκόφσκι, Κρητικός, Κόντος, Σιόντης, Φάμπιο (46’ Γεωργακόπουλος), Λεάλ (71’ Καϊκούτ).

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ματς στο Onsports:

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/550ed7ac0db687ae06755a63?theme=onsports|600|700{/iframe}


Super League 2: Ισοπαλία… θρίλερ στο ΠΑΟΚ Β’ - Ηρακλής | Η βαθμολογία
Super League 2: Ισοπαλία… θρίλερ στο ΠΑΟΚ Β’ - Ηρακλής | Η βαθμολογία
Άρσεναλ: Επικό fail οπαδών της - Πήγαν σε ξενοδοχείο να ενοχλήσουν τη Σίτι αλλά έλειπε η αποστολή
Άρσεναλ: Επικό fail οπαδών της - Πήγαν σε ξενοδοχείο να ενοχλήσουν τη Σίτι αλλά έλειπε η αποστολή
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Αν σκοράρω δεν θα πανηγυρίσω», είπε ο Γιόβετιτς
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Αν σκοράρω δεν θα πανηγυρίσω», είπε ο Γιόβετιτς
Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Δρακόντια μέτρα στην OPAP Arena - Πώς θα μετακινηθούν οι φίλαθλοι
Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Δρακόντια μέτρα στην OPAP Arena - Πώς θα μετακινηθούν οι φίλαθλοι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved